Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fornir czeczot

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fornir czeczot

Witam

Przeglądając net w poszukiwaniu forniru wpadły mi w oko forniry tzw. czeczoty, jednak są one z natury pofalowane, popękane a co gorsza dziurawe, jak sobie radzić z takimi dziurami w fornirze ? czy fornirował ktos czeczotem i moze podzielic sie jakimis spostrzezeniami ?
    Bede wdzieczny za kazda informacje ;-)

fornir bardzo ciekawy i do tego trudny w obrobce a ten ktory pokazales juz w ogole az prosi sie aby pokazac tez ptasie oko:
    jak dostane jeden z tych fornirow w miare przystepnej cenie to zrobie na wzor tych seasow konstrukcje... bylbym wdzieczny jakbys wrzucal tu ciekawe oferty tych fornirkow
    Załączone pliki

Skomentuj

Fornir fakt swietny ale bez odpowiedniej wiedzy nie zabiore sie za okleinowanie takim fornirem , nie widzialem chyba zadnego czeczota forum. Do tego fornir taki jest uzyskiwany z korzenia i jest malych wymiarow, na monitory ok na podlogowki gorzej ;-) dlatego czekam na jakiekolwiek informacje dotyczace klejenia takiego forniru.

Skomentuj

jak ma dziury to raczej nic sie nie wymysli.
        czasem mozna trafic fajne duze liscie tylko cena powala

Skomentuj

Widzialem meble czeczotowane i tam dziury byly zapelnione czyms na krztalt szpachli.. po prostu masa koloru w miare zgrywajacym sie z fornirem.. ciezko powiedziec cos wiecej - ty chyba masz te dziury troche za duze na takie wypelnianie.

Skomentuj

na szczescie nie mam tego forniru , to zdjecie z aukcji allegro, nie podjalbym sie fornirowania takim fornirem bez przygotowania ;d

Skomentuj

nie pamietam gdzie, kiedys szukajac trafilem na modyfikowany czeczot... co prawda nie wygladal jak oryginal ale tez byl piekny i napewno sie go latwo kladlo..

Skomentuj

Za dużo nic nie pomogę, ale ktoś mi kiedyś opowiadał ze "czeczot" to jakiś stan chorobowy drzewa różnych gatunków i czym bardziej drzewo chorowite tym piękniejsze wzory.

Skomentuj

Tego nie wiedziałem ;-)
                  Modyfikowany fakt dziur nie bedzie mial no i szerszy bedzie ;-) i DROŻSZY :P Ciekawi mnie jednak jak polozyc taki.. moze poszukam na forum stolarskim. ..

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                    i DROŻSZY
                    w to akurat watpie :P
                    modyfikowany to koszt 15-50zl/m2. czeczot to ok 100zl :P

Skomentuj

hmm powaznie modyfikowany czeczot jest tanszy?

Skomentuj

niewiem - ale modyfikowany ogolnie ma takie ceny jak podalem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          modyfikowany to koszt 15-50zl/m2.
                          gdzie ?

Skomentuj

chodzilo mi ogolnie o koszt modyfikowanego a nie "modyfikowany czeczot" :roll:

Skomentuj

Widze Panowie ze nikt nie mial do czynienia z czeczotem, szkoda moze sie gdzies czegos dowiem :wink:

Skomentuj

a znalazles gdzies go po przystepnej cenie ? albo jawor ptasie oczko ?

Skomentuj

audio-technik, ten fornir po prostu tak ma ... czeczot zawsze ma dziury

Skomentuj

Aha, nie wiedziałem :wink: ale to znaczy ze trzeba uzupełniać te dziurki, ja bym robił tak jak napisałem, nie wiem jak inni... :wink:

Skomentuj

http://allegro.pl/item475123559_okle...y_1_24_m2.html

Skomentuj

Właśnie to jest to że każdy czeczot ma spękania i dziury, jeden mniejsze drugi większe do tego dochodzi pofalowanie niektorych czeczotów. Czekam na informacje od kogos kto kleił taki fornir a nie snuł przypuszczenia ze tak bedzie dobrze ;-).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X