Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie na temat AutoCad.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie na temat AutoCad.

Witam mam pytanie a bardziej prośbę na temat Programu AutoCad. Chodzi mi o jakieś pomoce związane z tym programem. Pytam o to bo chciałbym zrobić sobie parę projektów wizualnych kolumn z wymiarowaniem widziałem cos już takiego na forum np. od Pawła S od tutorial na temat monitorów na ARN150 i tam było cos takiego o co mi chodzi właśnie. Może to dziwne pytanie i prośba ale zwracam się do was bo sumie chodzi mi o projekty związane z Audio :-)

olej autocada - on jest tylko do rysowania. sciagnij solid works - to jest program do wspomagania projektowania. odrazu tworzysz cala bryle a nie tylko jej rysunek.
    no i wbudowane ma fajne samouczki wiec szybko zaczniesz sam cos robic :)

Skomentuj

Aha Aha a to co robiłeś do monitorów to tez w tym programie???

Skomentuj

tak

Skomentuj

Najlepiej w najnowszej wersji solidworks 2009 ma sporo udogodnień, do tego nowy świetny render PhotoView 360, bo we wcześniejszych wersjach był wielką bolączką.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
            Najlepiej w najnowszej wersji solidworks 2009 ma sporo udogodnień, do tego nowy świetny render PhotoView 360, bo we wcześniejszych wersjach był wielką bolączką.
            zainstalowałem solidworks 2009 ale jak uruchamiam wyskakuje że brakuje jakiegoś pliku

Skomentuj

tak, potrzebny jest plika autoryzacji. czyli poprostu poszukaj cracka

Skomentuj

Hej. Zdobyłem jak pisałeś Pawle solid Works. Mam wersje 2008 Sp0. program działa ale szczerze mam problem nie wiem. Jak mam się wziąć za te projekty Próbowałem sił w tym samouczku ale i tak mi to ciężko idzie. A wiec zwracam się z takim zapytam o parę rad jak mam zrobić przykładowy szkic. Mile widziane było by przesłanie pliku z solid Works z Gota konstrukcja i wtedy bym sobie zobaczył jak to wygląda i jak zostało zrobione. :-)

Skomentuj

Autocad jest dość prosty ale do narysowania bryły trzeba znać już choć trochę 3d.
                  Jeśli chodzi o pomoce to wystarczy wstukać w google autocad kurs.

http://www.cad.pl/kursy/acad1/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    tak, potrzebny jest plika autoryzacji. czyli poprostu poszukaj cracka
                    to wiem mam go nawet ale nadal lipa

Skomentuj

Mi chodziło o pomoce do solid Works. Mam małe pojęcie na ten temat ale zawsze mozna spytać o radę.

Skomentuj

Zamieszczone przez TooShotr
                        Mi chodziło o pomoce do solid Works. Mam małe pojęcie na ten temat ale zawsze mozna spytać o radę.
                        Jesli szukasz pomocy to tu cos znajdziesz:
                        -http://peb.pl/grafika/269982-rapidshare-solidworks-2005-2008-video-course.html
                        -http://peb.pl/grafika/111524-rapidshare-solidworks-2007-a.html
                        sporo tego jest na sieci np. youtube.com; www.solidworkstutorials.com/ i inne

niestety wszystko po angielsku ale jest duzo obrazkow :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          olej autocada - on jest tylko do rysowania. sciagnij solid works
                          proponuje inventora :) wg mnie sporo lepszy , a przy okazji można się nim naprawdę poważnie pobawić.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            a przy okazji można się nim naprawdę poważnie pobawić.
                            Czyżby kult Autodesku?
                            A czy SolidWorksem nie można się "poważnie" pobawić? Zdarzyło mi się projektować w nim chociażby formy wtryskowe. W obecnej robocie pracuję na Solid Edge'u a po drodze był też Pro Engineer i do amatorskiego projektowania kolumn każdy z nich starczy aż nadto (abstrahując już od legalności zdobycia pełnych wersji tego softu przez amatorów, choć np. w przypadku Solida jest chyba nadal dostępna wersja edukacyjna). Akurat Autodesk ma na polu projektowania 3D zaległości do odrobienia, bo o ile AutoCAD to nieformalny standard i spotkać się z nim można wszędzie, o tyle Inventor już takim standardem nie jest...

Skomentuj

modrzew, po prostu nie mam kontaktu z każdym możliwym softem ,polecam to co znam i to czego lubię używać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez TooShotr
                                nie wiem. Jak mam się wziąć za te projekty Próbowałem sił w tym samouczku ale i tak mi to ciężko idzie.
                                skoro samouczek ciebie nic nie nauczyl to wracaj do kartki papieru i olowka - prosciej nieda sie wytlumaczyc :???:

Skomentuj

Odkopie temat, mam mały problem.

Otóż zainstalowałem po raz n-ty autocada i mam problem z widokiem narzędzi. Jak miałem 3D Civila to mogłem go otworzyć z dwóch różnych aplikacji i w jednej z nich po otworzeniu narzędzia miałem w pionowych słupkach, wszystko było pod ręką.
                                  Jak ustawić taki widok z poniższego, który cały czas mam ? :???:

Skomentuj

Nie pracuję na wersji 2009 ale we wcześniejszych po prostu łapiesz dany pasek i przenosisz go gdzie chcesz, na jeden czy drugi bok - może to głupie pytanie więc się nie obraź ale próbowałeś tak zrobić?

Skomentuj

dabyl proszę Cię... Układ trzeba zmienić gdzieś w opcjach, no chyba że się nie da w co nie wierzę..

Żebyś nie pytał drugi raz- próbowałem w pierwszej kolejności :wink:

Skomentuj

Czyli wyszło tak, jak nie chciałem żeby wyszło :razz: Sorki za faux pas :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X