Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PDA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PDA

Jak w temacie, zamierzam sie z kupnem smartfona.
    mysle o czyms takim jak:
    HTC diamond (minus slaba bateria brak flesha , plus wymiary procesor)
    HTC TyTN II (minus waga, rozmiary brak flesha, plus qwerty)
    Omnia (minus bateria, plus aparat wyswietlacz)
    ewentualnie cos z nokii, ale mam n73 wiec symbian mi sie nudzi i mysle cos o WM?
    Musi miec wifi, przydal by sie GPS i aparat w miare.
    cena to tolerancja wlasnie uzywki omni i diamonda.
    Iphone odpada!!:)

ale po co Ci to?
    przydante jesli pracujesz w jakies duzej firmie

ja mialem htc excalibur - było ok

Skomentuj

htc są ok ale maja jedna przewalona wade.......

trzeba sie z nimi łagodnie obchodzić... obudowa i jej trwałość pozostawia wiele do życzenia....
      gumeczki zaślepki odpadły po miesiącu, prowadnice rozklekotały się strasznie po 8 miesiącach ogólnie jeśli intensywnie korzystasz z telefonu ....to ja bym go nie polecił...
      (no chyba że sam panel dodytkowy cię zadowoli ...ale dla mnie telefon z samym panelem bez klawiatury odpada...)

zastanów się nad nokią E71.... biorę ją za miesiąc ...bawiłem się parę godzin kolegi i ma kompletnie wszystko co jest potrzebne

N to multimedialne zabawki ....a nie konkretne wielofunkcyjne urzadzenie...... n73 to akurat szczyt "wleczenia się" nie zadazylo mi się bawic telefonem który wolniej działa :/ ...wiec nie dziwie ci sie ze sie znudzil....

e71 ma S9 i to juz zupelnie inna rzeczywistosc... jest sporo szybsza od n95 ..

WM.... moje subiektywne zdanie to.....kiepski pomysł

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
        n73 to akurat szczyt "wleczenia się" nie zadazylo mi się bawic telefonem który wolniej działa
        To (nie) polecam zapoznać sie z sagemem My400X. Nie sądze że istnieje wolniejszy telefon, a N73 jest przy nim demonem prędkości :lol: To tak offtopowo :P

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
          Omnia (minus bateria, plus aparat wyswietlacz)
          Akurat tutaj bym się nie zgodził, bateria trzyma ok. A właśnie wyświetlacz jest standardowy, a aparat to kaszana jakich mało - niby 5mPx a zdjęcia robi gorszej jakości niż moje 2mPx w nokii 6120c.

Też bym się nad E71 zastanowił.

Skomentuj

Powiem tak.. Ja miałem ostatnio ten sam problem co ty, miałem N73 i potrzebowałem fajnego smartfona, co wybrałem... E71 oczywiście czy jestem zadowolony, BARDZO.. Świetny telefon meeeeega szybki, gps działa świetnie, wifi również ma świetny zasięg, bardzo stabilny, świetnie wykonany, bateria trzyma 5dni, klawiatura qwerty, możliwości rozszerzeń i spora ilość dostępnych programów, jest jedno ale.. słaby aparat, ja nie używam aparatów w komach także dla mnie nie ma wad. Pozdrawiam

Skomentuj

SPV proponuje

Skomentuj

ja bardziej mysle jak nokia to e66, bo e71 to za duzy i wyglada jak kalkulator :)
                ale jeszcz sie zastanawiam :)

Skomentuj

e66 jest gorszy trochę ale jak chcesz a e71 nie jest duży.. tylko sprawia takie wrażenie optyczne, przez te klawisze.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                    ja bardziej mysle jak nokia to e66, bo e71 to za duzy i wyglada jak kalkulator :)
                    ale jeszcz sie zastanawiam :)
                    ty lepiej wez sobie ją do ręki .... bo na zdjeciach to fakycznie nie ciekawie wyglada...ale mowie Ci przejdz sie i ją do łapki weź

PS przeciez to co chciales wyzej wziac nie jest duzo (jak nie wcale) mniejsze

Skomentuj

zalezy do czego ci to PDA. jak dla szpanu to najgorecej polecam niechcianego przez ciebie iphone'a... symbian to upraszczajac telefon z opcjami PDA - nienajlepszy office, brak dotykowego ekranu sa malo "biznesowe", jakkolwiek wygoda przy korzystaniu z funkcji telefonicznych nieoceniona. a i znajdziemy "troche" softu, na ktorym zrobimy znacznie wiecej niz w javie. WM ma znacznie wiecej softu i mozna powiedziec w uproszczeniu, ze jest to taki bardziej palmtop, a funkcja dzwonienia to dodatek. ja sam mam symbiana i musze powiedziec, ze bardzo mi to odpowiada. byc moze gdybym mial QWERTY to oczekiwalbym czegos wiecej po sofcie na s60, ale tak to mi wystarcza co mam.

Skomentuj

Caleb, symbian symbianowi nie równy.. ten który miałem w n73 byl o wiele bardziej uboższy niż ten w e71, a na brak softu nikt nie może narzekać, jest go aż nadto.. sądze z na WM jest go mniej.

Skomentuj

Na Twoim miejscu bralbym HTC ale wersje HTC Touch PRO, znajomi maja DIAMONDA i chwalą sobie go, OMNIA to poprostu samsung z wgranym WM wiec moim zdaniem nic szczegulnego, podobno przy duzej ilosci operacji lubi pomyslec dłuzszy czas, wina jest ubogość RAM 128MB, HTC Diamond ma 192MB a Touch PRO ma 288MB z czego 32MB idzie na akcelerator grafiki z tego co mi wiadomo :wink: Nokia to zwykly telefon, zal ze wepchneli sie w GPSy i inne pierdy, to robota PDA raczej a NOKIA takowych niema, no mozesz jeszcze zerknąc na iPhone ale ludzie ogolnie nie polecaja...a ja nie mam zdania na jego temat, ale brałbym HTC i nie sluchaj ze sa az tak słabe bo lądowanie z 1wszego pietra wytrzymuje(beton)...(ale zalezy jak spadanie :razz: ) :wink:

Skomentuj

kameleon: nie przesadzasz? feature pack 1 faktycznie wnosi nieco zmian, ale raczej kosmetycznych (pomijajac lepszy procesor, bo to spora zaleta), a wiekszosc softu jest kompatybilna miedzy soba, poza nielicznymi wyjatkami - w postaci np quake'a. wciaz jest to jeden i ten sam symbian z takimi samymi wadami i zaletami... softu moze i jest "duzo", ale porownujac do WM to niestety juz go az tak duzo nie ma . aplikacji java tez jest sporo, tylko ze jaka ona ma funkcjonalnosc w porownaniu do chociazby symbiana? analogicznie WM, a Symbian chociaz nie z taka przepascia

Skomentuj

po 1 primo polecam HTC diamond, miałem juz wiele telefonów ale przy tym zostane na dłużej. Daje sporo mozliwosci i bateria az taka tragiczna nie jest ( w zależnosci ile sie rozmawia).

po 2 primo HTC i SPV to to samo

po 3 primo nie n73 bo sie zawiedziesz, uzytkuje e51 i jestem zadowolony, mozliwe,ze e71 bedzie rowniez dobrym rozwiazaniem.

Skomentuj

nie no n73 staram sie pozbyc :) bo ja mialem i dlatego chce cos innego,
                                ale powiem wam ze poza zamulaniem tego telefonu nie sprawowal mi sie az tak zle.
                                A i mala zmiana lekka u mnie w tym temacie bo poczytalem troche o samsungu G810
                                i troche mnie korci...
                                Tak wiem zaraz zacznie sie mowa ze diamond czy tytn II i G810 to dwa rozne telefony
                                z jednej strony podoba mi sie funkcjonalosc HTC a z drugiej samsung ma wszystko co potrzebuje w telefonie i do tego dobry aparat

Skomentuj

Czaruję...
                                X