Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ScanSpeak 15W/8530-K00 - Opinie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ScanSpeak 15W/8530-K00 - Opinie.

Hej,

Wiem, że wielu z was na audioshow lub w inny sposób słuchało tego głośnika. Mogli byście podzielić się opiniami o nim ?

Jaki dźwięk sobą reprezentuje, czy wart swojej ceny etc.

gi

Glosnika ktory kosztuje 700zl nie kupuje sie bo ktos powiedzial ze jest dobry,trzeba go posluchac.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
      Glosnika ktory kosztuje 700zl nie kupuje sie bo ktos powiedzial ze jest dobry,trzeba go posluchac.
      Jak ma się gdzie to i owszem. Niestety nie mam gdzie, a ryzyko (o ile nie jest to gniot) ponieść mogę. Z resztą nie bardzo jest jakaś alternatywa na dobre monitory na 15-16cm mid-wooferze (przynajmniej mi nie udało się znaleźć niczego ciekawego).

gi

Skomentuj

marian, jak kogoś stać to czemu nie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gi
          Jak ma się gdzie to i owszem. Niestety nie mam gdzie, a ryzyko (o ile nie jest to gniot) ponieść mogę
          Trzeba bylo pojechac na AS i posluchac,bo niby po co my tam jezdzimy? poogladac?
          Osobiscie na tegoroczny dwu dniowy wyjazd wydalem nieco ponad 100zl (polowa to strawa),i bardzo dobrze zrobilem,bo za ta cene duzo sie "nasluchalem" i wiem jak co gra i na czym zrobie swoja kolejna konstrukcje...i wiem ze to bedzie to.

Zamieszczone przez takero
          marian, jak kogoś stać to czemu nie ?
          Glupie podejscie kotore zajezdza audiofilizmem,tym gorszym.

Skomentuj

Trzeba bylo pojechac na AS i posluchac,bo niby po co my tam jezdzimy? poogladac?
            Osobiscie na tegoroczny dwu dniowy wyjazd wydalem nieco ponad 100zl (polowa to strawa),i bardzo dobrze zrobilem,bo za ta cene duzo sie "nasluchalem" i wiem jak co gra i na czym zrobie swoja kolejna konstrukcje...i wiem ze to bedzie to.
            Widzisz, niektórzy w tym czasie byli na wyjeździe zagranicznym ... Pewnych rzeczy nie przeskoczysz ...

A to dlaczego ? Chcę dobre głośniki, scany mają ogólnie dobre opinie na zachodzie. Gdzie tu audiofilizm ? Jak bym kupił tonsile w ciemno to też by był audiofilizm ?

gi

Skomentuj

głupie to masz domysły, bo ja tu audiofilizmu nie widzę, zresztą nie tylko ja jak widać.
              Jeśli ktoś czyta dobre opinie o danym głośniku i ma kasę na to żeby go kupić to po co ma szukać go po polsce skoro może go kupić, a jeśli mu się nie spodoba to go sprzeda i tyle ?
              Po wtóre nie wiem gdzie tu audiofilizm widać...
              Weź się lepiej chłopaku ogarnij lepiej bo zachowujesz się jak dzieciak, nie wiem o co Ci chodzi , ale negujesz każde moje zdanie i piszesz jakieś głupoty , tylko po to żeby się ze mną nie zgodzić i szczerze mówiąc mówiąc mam to gdzieś, ale jest to po prostu dziecinada, a Ty chyba (przynajmniej fizycznie) dzieckiem już chyba nie jesteś...
              Jak coś do mnie masz to wyraź swoją opinię na gg, pw , telefonicznie czy osobiście, a nie rób z forum miejsca na swoje osobiste wycieczki / problemy, szczególnie w tematach o naturze merytorycznej.
              Tyle ode mnie na ten temat.

Skomentuj

Nie mylcie kogos kto ma kase z kims kto ma kase i rozum. Nie bede wypisywal myslenia audiofila (tego bogatego,glupiomadrego z audio voodoo) bo kazdy wie o co chodzi,a jesli ktorys z was nie zrozumial przekazu to juz nie moj problem.

I prosze cie takero,nie pisz ze mam dorosnac czy sie ogarnac bo juz to dawno zrobilem.

Skomentuj

gi, moim skromnym zdaniem ten glosnik to nic specjalnego - specyficzne, troche kluskowate, brzmienie i srednica nie powala. za to cene oczekuje sie czehosc wiecej.

marian, przesadzasz troche, co zlego w tym ze ktos szuka info na temat glosnika? i chce go kupic nie slyszac? ja sam wydalem 2k na glosniki ktorych nikt znajmomy nie slyszal, zaryzykowalem i co tez cos ze mna nie tak?:) (a byl to strzal w 10ke;p)

Skomentuj

Nie na temat...
                    I prosze cie takero,nie pisz ze mam dorosnac czy sie ogarnac bo juz to dawno zrobilem.
                    niech wyrazem tego będą Twoje posty...
                    I tym życzeniem kończe offtopa...

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                      gi, moim skromnym zdaniem ten glosnik to nic specjalnego - specyficzne, troche kluskowate, brzmienie i srednica nie powala. za to cene oczekuje sie czehosc wiecej.
                      Dzięki za konkretną odpowiedź. Niezbyt pocieszające, może się skończyć na ponownych poszukiwaniach głośników

gi

Skomentuj

gi, no wiesz kto co lubi, wielku moich znajomych zachwyca sie scanami i pod kazdym wzgledem im pasuja. Jasne - to swietne glsniki, ale ja poki co nic na nich nie bede robil

Skomentuj

http://www.seas.no/index.php?option=...110&Itemid=132

Bardzo przyjazna cena i bardzo duże możliwości. :) Ostatnio nasłuchałem sie w konstrukcji harpia acoustic u znajomego i musze powiedzieć że potencjał ten głośniczek ma niesamowity. Porównywałem ostatnio z moimi kepami. Jeżeli chodzi o średnice bardzo podobny charakter z malutkim plusem dla SEASA.... Jeżeli chodzi o niskie częstotliwości... hmmm 2 kepy na jednego seasa... różnica w natężeniu prawie niewykrywalna :) ale za to bardziej szczegółowo... (także na korzyść seasa) Aż dziwi mnie że na forum nie było o nich mowy...

Skomentuj

jesli o mnie chodzi to revelatory mnie nie zaskoczyly - za sucho, malo muzykalnie. ogolnie nie podoba mi sie - tym bardziej biorac pod uwage cene. znacznie bardziej przypadlo mi do gustu brzmienie usherow (z wystawy akkusa), seasow z qba (nie wiem jakie to byly glosniki, ale zdaje sie ze cos na excelach - czyli w cenie podobnej do SS) czy etonow z ancient audio (8' w roli midwoofera - imho gralo to najlepiej na calej wystawie i cos takiego bym robil gdyby byla do tego publicznie dostepna zwrota), a wreszcie posiadanych przeze mnie i na dodatek znacznie tanszych kepow.

no chyba ze winna ostrego grania byla zwrota - mialem wrazenie wybicia gornej srednicy, co powodowalo "szum" i balagan.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb

no chyba ze winna ostrego grania byla zwrota - mialem wrazenie wybicia gornej srednicy, co powodowalo "szum" i balagan.
                              Jak większość zestawów na AS08. Ale co do SS to rzeczywiście bas był wycofany znacznie ale przestrzenność jaką zaprezentowały była niesamowita. Może akurat trafiłem na lepszy utwór... Analizując je dokładniej jeśli to nie winna kiepskiej akustyki pomieszczen to elegancko by sie nadawały na średniaka + dobry wooferek. Ajjj drogo mi sie to widzi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                                http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Item id=132

Bardzo przyjazna cena i bardzo duże możliwości. :) Ostatnio nasłuchałem sie w konstrukcji harpia acoustic u znajomego i musze powiedzieć że potencjał ten głośniczek ma niesamowity. Porównywałem ostatnio z moimi kepami. Jeżeli chodzi o średnice bardzo podobny charakter z malutkim plusem dla SEASA.... Jeżeli chodzi o niskie częstotliwości... hmmm 2 kepy na jednego seasa... różnica w natężeniu prawie niewykrywalna :) ale za to bardziej szczegółowo... (także na korzyść seasa) Aż dziwi mnie że na forum nie było o nich mowy...
                                No to mogę powiedzieć, że np. L18 to będzzie to samo tylko bardziej:) Subiektywnie oczywiście:) Może jednak forum doceni Seasy...

Skomentuj

Kolumienki na seasach w qba grały rewelacyjnie, jedno z najlepszych brzmien tegorocznego AS. Odpowiednio zrównoważone między spokojnym klarownym przekazem a swobodą i efektownym brzmieniem. Warto zainteresować sie na czym dokładnie to było zbudowane.

W dużej częsci na pewno to zasługa konstruktora kolumny który po prostu nie przesadzał i nie stawiał wyłącznie na efekciarstwo brzmienia jak np akkus który owszem w pierwszym wrażeniu powalał ale na dłuzszą mete można mieć tego brzmienia szybko dość.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                    Warto zainteresować sie na czym dokładnie to było zbudowane.
                                    Nie wiem o jakich kolumnach Qby mówisz ale na przykład Qba Sobieski3 są na L18rnx/p i 27tbfc/g i podobno grają rewelacyjnie mimo że są to aluminiowe głośniki.

Skomentuj

aluminium wcale nie oznacza, ze kolumny beda zle graly. visaton tez mial metalowe glosniki, a gralo to bardzo przyjemnie - smiem twierdzic, ze znacznie lepiej niz wiele tekstylnych kopulek. bardzo cenione na tym forum pierscieniowe vify sie imo chowaja przed ke 25sc czy wlasnie tym metalowym seasem co gral w kolumnach qba. dziwne troche to przeswiadczenie, ze aluminium to zlo...

Skomentuj

ke25sc to ceramik

Skomentuj

Czaruję...
                                        X