Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Denon 1560 lub ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Denon 1560 lub ?

Witam wszystkich

Mam plan zakupić wzmacniacz i teraz taki ból
    bo chciał bym denona pma 1560 (z komentarzy wynika że to bardzo dobry wzmak jeden z najlepszych tej firmy) ale znaleźdz takowego w stanie bdb
    to raczej nie łatwe , A i moc taka nie koniecznie potrzebna
    Więc moje pytanie brzmi który denon zagra na podobnym poziomie?
    Wynalazłem na internecie kilka modeli
    1060r
    1080r
    1500r
    980r
    A może cos innego ?

Pozdrawiam

Witaj,
    lepiej późno niż wcale :)
    Teoretycznie różnica w dźwięku powinna być. Model 1560 jest konstrukcją typu "dual mono". Jednak w praktyce nie usłyszysz tego. Jeśli chodzi o firmę Denon to spokojnie możesz brać też modele "niższe". Sprzęt jest porządnej klasy. Ważne jest tylko to, by nie był naprawioany / modyfikowany. Z tego co pamiętam to nawet proste i stare Denony PMA-300V miały na końcówce tranzystory Sanken'a. Chłamu nie robią... przynamniej nie robili kiedyś ... .
    Moim zdaniem - jeśli masz pieniądze i czas to poluj na tego 1560, w końcu będzie to sprzęt na lata a wygląda on poważnie. W przeciwnym razie, możesz śmiało brać modele niższe i bądź pewien, że jakoś dźwięku Cie zadowoli
    Jeśli chodzi o inny sprzęt ... z doświadczenia polecić mogę np H/K 655Vxi, NAD C-372 lub jakieś klasyki - stare duże pioneery serii SX-..., całą gamę wzmacniaczy mało popularnej ( niesłusznie ! ) firmy Sansui, Nikko TRM-750, Luxmany L-210 wzwyż - jednak są to wyroby nieraz pamiętające więcej niż my
    pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
    X