Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laserówka do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

laserówka do 200zł

ma ktoś z Was może doświadczenie w tym temacie? moje wymagania to podłączenie przez USB i w miarę tania eksploatacja, oczywiście drukarka czarno-biała

mam wielki dylemat między wyborem używki a nowej, myślałem o SAMSUNG ML-1640 lub jakąś HP 6x, HP 1200 itp. proszę o jakieś rady

bierz samsunga ml-1640, rewelacyjne są. sypać proszek i drukować, w firmie od kilku lat to śmiga, miliony stron. hp 1200 to już stary sprzęt.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

hp 1200 tez daje rade, eksploatacja - proszek do niej na allegro po 20zeta, kartridze uzywane (nie napelniane) w razie czego mozesz kupic tez za tyle i uzupelniac :)

Skomentuj

znajomy serwisował kiedyś drukarki i mówił że jeśli kupować to HP, OKI albo Brother.
        Sam kupowałem drukarkę laserową 2 miesiące temu i wybrałem HP'ka ( a też chciałem ostatnio popularnego samsunga ) - tańsze elementy eksploatacyjne i bardziej osiągalne w lokalnych sklepach. Budowa większośći HP'ków jest banalna i byle laik da rade ją rozebrać i złożyć.
        Przed zakupem przeszedłem się po paru punktach ksero/drukarniach i z firm o których piszemy, to nie widziałem ani jednego urządzenia Samsung'a a HP'ka sporo... .Tym się sugerowałem przy wyborze drukarki i jestem bardzo zadowolony :-)

Skomentuj

Bierz Samsunga :mrgreen: mam ML-2010 i jesy cacy :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez scut
            znajomy serwisował kiedyś drukarki i mówił że jeśli kupować to HP, OKI albo Brother.
            bo w razie czego zna te modele, jakby ci się zepsuła miałby klienta.
            Zamieszczone przez scut
            Przed zakupem przeszedłem się po paru punktach ksero/drukarniach i z firm o których piszemy, to nie widziałem ani jednego urządzenia Samsung'a a HP'ka sporo... .Tym się sugerowałem przy wyborze drukarki i jestem bardzo zadowolony :-)
            w punktach xero i w firmach równie wiele jest canonów i minolty, a zasada "jedzmy gówno miliony much nie mogą się mylić" to słaby argument bo to oznaczałoby, że powinniśmy mieć celerony albo pentium 4 bo też w firmach tego pełno, do tego neostrada i koniecznie brudna najtańsza klawiatura. nie mówię,, że HP są złe, bo te 5L, 6L, 1100 czy 1200 to fajne sprzęty, ale Samsung lepszy. Brothera nie znam osobiście, ale też słyszałem bardzo dobre opinie.

A na dowód, że bezkrytyczne uwielbienie HP to nonsens to urządzenie wielofunkcyjne - laserowa kolorowa drukarka ze skanerem, faxem itp. Dzień po zakupie wizyta serwisanta, wymiana bębna na kasety i.... umówienie się na kolejną naprawę drugiej usterki. Później co 2 tygodnie wywalało się oprogramowanie i trzeba puszczać instalator, który tworzy na liście drukarek kolejne kilka urządzeń. Przychodzisz - patrzysz e w kolejnej firmie HP, więc pewnie dobre jest ... a kupione na tej samej zasadzie miliona much.

Skomentuj

Ja mam Samsunga ML-2010PR i rewelka do domowego użytku :wink:

Skomentuj

ja polecam hp1020 albo 1018 nie wiem po ile teraz są, ale jest to super drukarka, mała wydajna i szybka. Pozdrawiam.

Skomentuj

ależ "amdr", nie twierdzę że Samsung robi drukarki do niczego.
                  Podajesz absurdalne porównanie z tymi "muchami". Firmy mają mają P4/Celerony ( wierzę Ci na słowo ) ponieważ są to masówki, jak zauważyłeś. Na ogół w zwykłej firmie komputer potrzebny jest do pracowania na bazach danych, internetu, projektowania CAD.
                  Firmy, które zajmują się drukiem napewno nie kierują się "masówkami".
                  Ja nie będę zaciekle bronił firmy HP. Może po prostu miałem szczęście z ich produktami. Dziewczyna ma laserówkę Samsunga i nie narzeka, drukarka jest zgrabna, szybka i cicha a toner jeszcze nowy.

a co do urządzeń wielofunkcyjnych... "coś co jest do wszystkiego, jest do niczego"

A na dowód kosztów eksploatacji obydwu drukarek przykładowego polecanego przez Ciebie Samsuna ML-1640 i HP'ka 1200 :
                  Samsung - 4 aukcje, tylko oryginały najtańszy za 119 zł ( http://allegro.pl/search.php?string=...7258&country=1
                  HP - 15 oryginalnych ( najtańszy 143 zł ) 86 zamienników ( najtańszy 24,90 zł ) http://allegro.pl/search.php?string=...4616&country=1

Skomentuj

powinniśmy mieć celerony albo pentium 4 bo też w firmach tego pełno
                    Po pierwsze kolega chodził po punktach xero, a nie sklepach spożywczych ...

Jeśli przejdziemy się po firmach, które używają komputerów, żeby z nich korzystać w 100% ( agencje reklamowe ), a nie grać w pasjansa, jak niektórzy w niektórych firmach typu sklep z narzędziami robią - to wybierzemy dobry komputer

Skomentuj

od ponad 2 lat mam HP LJ2100. kupilismy z kolegami lacznie 3szt po 200zl z przesylka. od tamtego czasu zadrukowalem juz ponad 20 ryz papieru (ile dokladnie to niewiem bo przestalem liczyc po 15 ryzach) i toner dosypalem tylko raz (20zl). caly cartride regenerowany to koszt ok 50zl.
                      obecnie te drukarki mozna kupic za 70-150zl
                      niejest ani super szybka, ani jakas cicha ale za to z atramentowka wygrywa w kazdej konkurencji poza wydrukami foto i iloscia zajmowanego miejsca :P
                      tak wiec polecam ten model

no i trzeba kupic kabelek zeby podlaczyc pod USB :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        no i trzeba kupic kabelek zeby podlaczyc pod USB :roll:
                        praktycznie do wszystkich drukarek trzeba dokupić oddzielnie kabel USB, bynajmniej sprzedając drukarki nie napotkałem na drukarkę gdzie w zestawie był kabel :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                          praktycznie do wszystkich drukarek trzeba dokupić oddzielnie kabel USB, bynajmniej sprzedając drukarki nie napotkałem na drukarkę gdzie w zestawie był kabel
                          No niestety, od pewnego czasu tak jest. Widac producentowi szkoda tych paru groszy....

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                            Np. 3820 - nagminne uszkadzanie sie plastikowego kołka zębatego w napędzie stacji serwiswej.
                            lezy w szafie a jej miejsce zajal LJ2100 :P

Zamieszczone przez csbiczek
                            praktycznie do wszystkich drukarek trzeba dokupić oddzielnie kabel USB, bynajmniej sprzedając drukarki nie napotkałem na drukarkę gdzie w zestawie był kabel
                            ale mi chodzilo o taki kable-przejsciowke z rownoleglego na USB

Nie na temat...
                            pegelmesser, tez miales uszkodzona 3820? lepiej odrazu kupic ta zebatke czy samemu kombinowac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              ale mi chodzilo o taki kable-przejsciowke z rownoleglego na USB
                              polecam tę aukcję, kupione i działa zajedwabiście. http://allegro.pl/item449642815_449642815.html

Skomentuj

a drukarka, o której pisze "Pawel S" jest także moim ostatnim zakupem i przesiadką z atramentówki.
                                [ Dokładnie 130 zł + 30 zł wysyłka w tym: nowy toner + pełne okablowanie ( zasilanie i LPT ) + 6 miesięcy gwarancji. ]. Wg allegro - koszty zamiennika ( toner ) 32 zł.
                                Jednak przy odbiorze szczęka mi opadła, nie spodziewałem się że urządzenie jest tak ciężkie i duże, zajmuje mi tyle miejsca ile monitor : http://img89.imageshack.us/img89/8713/dscf7262na4.jpg
                                I tu ogromny plus dla Samsunga - z tego co się orientowałem przed zakupem, to są one małe, zgrabne ciche i powabne

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item484933958_...wa_gratis.html

warto ? :)

Skomentuj

Wszystkie urządzenia używane są szczegółowo sprawdzone, wyczyszczone, a zużyte elementy wymienione.
                                    Drukarki są po generalnych testach i przeglądach.
                                    Stan techniczny urządzeń określamy jako bardzo dobry, obudowy ładne, kompletne, niezniszczone.
                                    Max. ilość wydrukowanych stron do 30 tys.

PRZY WPŁACIE NA KONTO DOSTAWA GRATIS

GWARANCJA 3 MIESIĄCE
                                    Cena Kup Teraz: 99,00 zł za sztukę
                                    TAK :cool:

Skomentuj

"zawartość tonera - 30% do 50%", gwarancja "tylko" 3 miesiące.
                                      Moim zdaniem lepiej dorzucić 30 zł i
                                      http://www.allegro.pl/item477550629_...gwarancji.html
                                      Pełen toner, gwarancja 12 miesięcy. Jednak pamiętaj, że potrzebna jeszce będzie przejściówka z LPT-> USB !

Skomentuj

Zamieszczone przez scut
                                        dorzucić 30 z
                                        raczej 55zl bo za przesylke jeszcze ;]
                                        a proszek z przesylka to max 30zl ;]
                                        gwarancja nie potrzebna bo jak ma sie cos popsuc to padnie szybko

Skomentuj

Czaruję...
                                        X