Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki internet/telefon na wsi?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki internet/telefon na wsi?

Witam, w związku z moją przeprowadzką na wieś proszę muszę znaleźć sobie dostawce internetu oraz telefonu no i telewizji.

Prawdę mówiąc słup telefoniczny mam 50m od domu, ale postanowiłem, że nie chcę mieć NIC wspólnego z tą (cenzura) firmą. Dosyć już mam okradania mnie na każdym kroku i marnej jakości w wysokiej cenie.

Proszę Was o podsunięcie ciekawej propozycji, może ktoś miał "Erę domową", albo neta z satelity?

Na samo założenie neta i telefonu mogę przeznaczyć 400zł i abonament max 120-130zł.

To, że masz słup za oknem nic nie znaczy, bo to łącze penie nie ma odpowiedniej przpustowości - wiem coś o tym...

Mam orange bezprzewodowy, bo ta sieć ma najlepszy zasięg u mnie w domu. Kup standardowy zestaw z modemem jak do laptopa i do tego 5m kabla USB i ruszaj na poszukiwanie najlepszego zasięgu., Nic lepszego nie wykombinujesz. Dowiedz się tylko jaka sieć ma najlepszy zasięg w Twoich stronach.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
      To, że masz słup za oknem nic nie znaczy, bo to łącze penie nie ma odpowiedniej przpustowości - wiem coś o tym...
      To akurat nie problem, bo teściowie mają internet z tego słupa z Neti.
      Orange, to też TP - nie chcę :P

Skomentuj

No to pół biedy - ja musiałem sobię okrężną drogą radzić. Tak czy inaczej cięzko będzie, bo firmy muszą TEJ firmie płacić ok. 30 zł za dzierżawę łącza, więc będzie trochę drogo. powodzenia tak czy inaczej :)

Skomentuj

Erę domową ma mój wujek .. Niby jest trochę taniej, bo jak płacili w (cenzura) za miesiąc sam telefon 120zł, tak teraz płacą coś koło 80-90zł, ale wujek strasznie narzeka, bo to jest tak czy siak komórka ... denerwuje go ciągłe ładowanie telefonu, małe klawisze etc. :P ( nie dotyczy UKA :P ) Nie ma to jak telefon stacjonarny na ścianie :) Który ma swoje miejsce

Cóż zbyt dużego wyboru nie masz ... co do telefonu pozostaje Ci chyba tylko netia.

Skomentuj

ja mam neta z netii, ale telefon dalej w TP i nie narzekam :razz:

Skomentuj

Mam Orange Everywhere i jestem bardzo zawiedziony. Mieszkam w centrum W-wy cały czas zasięg 3G a prędkość która mam to max 300-500Kibit/s
              Sąsiad piętro niżej ma internet bezprzewodowy w Plusie i-plus a prędkość to 2-2,5.
              Jest różnica co? :evil:
              Prędkość z NetMeter-a.
              Tylko najpierw musisz się upewnić czy masz zasięg 3G "na wsi" bo bez tego to nie masz co marzyć o dobrym internecie.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

UKA, a gawex?

Skomentuj

UKA, nie wybrzydzaj tylko bierz od Netii póki jest oferta

4Mb + telefon za 110zł miesiecznie, do tego jakies gratisy na start dostajesz.

O wszelkich bezprzewodowych na wsi zapomnij.

Skomentuj

też bym się jednak w bezprzewodowe nie pchał :razz:

Skomentuj

Jak to jest jakaś wiocha i daleko od centrali to o szybkim adsl zapomnij.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        UKA, a gawex?
                        Nie wiedziałem, że dotarli juz na wieś :p Podjadę do nich i zapytam, choć szczerze mówiąc wątpię czy na tym moim zadupiu będzie zasięg
                        wasik1989, Netia też jest na łasce TP, czyli chcąc nie chcąc będę im płacił, a tego chcę uniknąć.

Skomentuj

byle nie radiówka, tp albo netia przewodowo. sam teraz mam netię 16Mbps i zapitala świetnie, wcześniej DSL 6Mbps ale podrożał i wyszło na lepsze :)

UKA nie wiem skąd masz takie uprzedzenia bo u rodziców neo 2Mbps ładnie chodzi, w firmie 1Mbps też, wiele firm klientów ma neo albo netię i z samym netem problemów nie ma, więc albo miałeś gówniany modem albo nie potrafisz skonfigurować i psioczysz w gruncie rzeczy sam na siebie. twoja wola, ale zgodzę się z wasik1989 - brać netię za stówę i będzie git. no chyba że chcesz płacić więcej za niższe parametry i żyć nadzieją, że dzisiaj chmur, deszczu albo śniegu nie będzie...
                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Mam liveboxa i telewizje z TP i o ile internet jest w miarę ok, to telewizji bym wrogowi nie polecił. Nie lubię TP za całokształt. Za podejście do klienta, za stwarzanie problemów na każdym kroku, itp. Wyobraź sobie, że mam poważne problemy z przeniesieniem uśługi na wieś, a do końca umowy pozostało jeszcze 14 miesięcy. Nie mogę zerwać umowy (kara), nie mogę przenieść, ale płacić muszę - fajnie? Tak więc nie chodzi mi o problemy techniczne, choć też się zdażały. Livebox potrafi się rozłączyć i przez dwie godziny np. nie ma neta. Na koniec irytuje mnie, że taki monopolista jest w obcych rękach i kasa wypływa z Polski strumieniami.

Skomentuj

UKA, Przecież całkowicie możesz wziąć netie, zarówno tel jak i internet. I wtedy będziesz płacił tylko netii (żadnych rachunków z TP np. za utrzymanie ich łącza itp.)

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                                UKA, Przecież całkowicie możesz wziąć netie, zarówno tel jak i internet. I wtedy będziesz płacił tylko netii (żadnych rachunków z TP np. za utrzymanie ich łącza itp.)
                                dokladnie :razz:

Skomentuj

jak sięużywa liveboxa to ma się problemy na własne życzenie :) linksys wag200g i do usranej śmierci chodzi. tv z pakietu pominę milczeniem.

jeszcze długo nikt nie położy w całym kraju swoich kabli do telefonu i neta więc i tak nie widzę sensu żeby się katować radiówką "bo kable tpsy".

Skomentuj

Niestety macie rację. Chyba wybiorę Netię. Przyłączenie kabla do domku i tak pewnie będzie musiała zrobić TP, mam nadzieję że nie będzie to trwało roku. Czytałem, że TP celowo przedłuża procedury jak się bierze neta od kogoś innego. Zobaczymy...

Dzięki Wam za porady! :smile:

[ Dodano: 2008-11-17, 20:15 ]
                                    Skoro problem neta/telefonu rozwiązany, to teraz kolej na TV
                                    Nie jestem maniakiem, ale lubię czasem coś ciekawego obejrzeć.
                                    Wiadomo, że każda platforma ma różne pakiety więc zakładam, że w każdej coś wybiorę.
                                    Zakładając, że za neta zapłacę 100 za miesiąc, to na TV mogę przeznaczyć ok. 50.
                                    Jaka TV oferuje w tej marnej kwocie przyzwoity pakiet? Oczywiście nie proszę tu o podsyłanie linków do ofert, ale o Wasze własne doświadczenia. Żeby nie było takich jaj jak w TV z TP, że przy zmianie kanału wyskakuje "loading" :lol:

Skomentuj

tpsa nie podłącza kabli, albo zrobi to netia albo podwykonawca tp.

brat kupił kilka dni temu c+, płaci się 9zł przez pół roku, później po 40. w sumie każda ma coś fajnego więc musisz sam wybrać pod siebie.

Skomentuj

UKA, może zdecydujesz się na zakup jakiegoś tunerka marki np. Ferguson, koszt ok. 300zł, ale jednorazowy Jak coś, to bij na PW :)

Od siebie poleciłbym Ci CYFRE+, sporo znajomych ją ma i nikt nie narzeka :) Teraz jakieś promocje na święta będą

Skomentuj

Czaruję...
                                        X