Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dlaczego w fabrycznych monitorach nie ma SSów, Seasów itp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dlaczego w fabrycznych monitorach nie ma SSów, Seasów itp

Zastanawiam się dlaczego na allegro nie ma i w ogóle nie widziałem nigdy kolumn czy monitorków na głośnikach Etona, morela vify ss seasa peerlessa fabrycznie zrobionych itp itd. Dlaczego ? Dlaczego firmy nie produkują z tych przetworników zestawów głośnikowych?

bo nie szukasz.
    dali 450, radmor LS30, proac - seas kt25 i 26f
    były Dali z peerlessem

i wiele innych. po prostu producent się nie chwali zastosowanym przetwornikiem bo po co masz wiedzieć, że przetworniki w kolumnie za 5000 kosztują tylko 1000zł ;p
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

no i takze klient ktory ma zamiar wydac 5-50kPLN napewno nie szuka kolumn na allegro :lol:
      taki klient wie czego szuka i zanim kase wyda jedzie do salonu i slucha. takiego sprzetu sie nie wystawia na allegro

ale zdazaja sie uzywki na SS itp

Skomentuj

El_liero,
        http://www.allegro.pl/search.php?str...Mozilla-search
        chyba lepszego przykładu nie trzeba szukać
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W sonusach concerto montują vify (góra) i seasy (dół)
          http://www.av.com.pl/index.php?art=93
          Trochę tego jest, ale trzeba poszukać :wink:

Skomentuj

w sonusach często używane są znane nam markowe głośniki, tylko, że większość z nich jest jeszcze modyfikowanych, dodawane są dodatkowe magnesy itd...

Skomentuj

Lub w niektórych przypadkach pewnie tylko wmawia się kupującym że są modyfikowane. Taki Serblin w Concertino zmieni kształt korektora fazy z pocisku w nakretkę od butelki w niskośredniaku, potem obetnie część wysokotonówki i juz są to głośniki modyfikowane. Klient się jara, Serblin kasuje jak za zboże...

Skomentuj

Przemek, a co byś powiedział o WLM La Scala ? głośniki do nich kupuje isę w greltonie za 350 zł + przesyłka (W 200 S 8 + TW 70 8) do tego zwrotka pierwszego rzędu a podłogówki kosztują kosztują 10,5k zł :???:

Skomentuj

Albo acuhorn Głośniki kosztują 50zł a paczki 7kPLN

Skomentuj

Z tego co wiem ESA montuje w swoich konstrukcjach peerlessy.

Skomentuj

peerlessy, vify, scan speaki i cala rodzina

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
                        Klient się jara, Serblin kasuje jak za zboże...
                        Biorąc pod uwagę aktualne koszty produkcji zboża i ceny skupu, to trochę nie na miejscu porównanie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
                          Przemek napisał/a
                          Klient się jara, Serblin kasuje jak za zboże...

Biorąc pod uwagę aktualne koszty produkcji zboża i ceny skupu, to trochę nie na miejscu porównanie :wink:
                          haha, prawda :wink:

Skomentuj

ahaaaa, no bo właśnie nie widziałem nigdy, żeby gdzieś pisali z jakich głośników zrobione sa konstrukcje.

Sonus Faber... drogie cholerstwa, ale wygląd ( i zapewne odsłuch ) są jak sztuka. Piękne, chyba zaczerpnę sobie jakaś budę pod swoje monitory :twisted:

Skomentuj

Sonusy ładne ale przez ilość naśladowców straciły dla mnie swój urok . Nie chciałbym być jednym z wielu co ma coś a'la sonus.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                                ahaaaa, no bo właśnie nie widziałem nigdy, żeby gdzieś pisali z jakich głośników zrobione sa konstrukcje.
                                no bo nikt tego nie podaje. tak jak pisałem wyżej - głupio mówić klientowi, że jego kolumna za 5000zł zbudowana jest z podzespołów kosztujących 1000zł, do tego skrzynka i ponad 3000zł przycinki za znaczek :)
                                no i tak nie kusi żeby skopiować jako DIY bo musisz mieć i rozebrać żeby obadać.

Pawel.S - z twoimi zdolnościami to tylko czekać na info o nowej konstrukcji.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                  Pawel.S - z twoimi zdolnościami to tylko czekać na info o nowej konstrukcji.
                                  eeee - a ja gdzies tutaj wspominalem ze cos nowego robie?? :roll:

Skomentuj

Daleko nie trzeba szukać...polska Harpia Acoustic czy choćby ESA..

Skomentuj

Pawel.S - sorka popatrzyłem na post El_liero ;p Ale ładne kolumienki, nawet jakby na 2 lub 2,5-way je zrobić.

Skomentuj

Czaruję...