Jak w temacie, proszę o opinie na temat softu którego używacie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakich firewalli używacie ?
Collapse
X
-
zone alarm, imho najlepszy + avast.
Jeśli to komp z którego tylko Ty korzystasz w domu, nie uzywasz pendrivów , dysków zewnętrznych, czy tez poczty , a dodatkowo nie jest to laptop z którym po mieście biegasz i pod hot spoty się podłaczasz to możesz sobie darować jeśli chcesz, niestety z powyższych przyczyn ja nie mogę ;]
Skomentuj
-
Ja używam tego firewalla od XP od czasu do czasu przeskanuje czy nie ma spywaru, ogólnie raz na rok zdaży się ze ktoś przyniesie vira na pendrive. Bardziej zależy mi na tym żeby firewall informował mnie jak ktoś próbuje przejrzeć co mam na kompie. Mamy u siebie w mieście sporą sieć komputerową stworzoną przez dostawcę neta. Kiedyś używałem zone alarma ale im nowsza wersja tym mniej mi się podoba, za dużo opcji, szkoda że jeszcze nie pierze i gotuje. Ma być jak najbardziej prosty i skuteczny.
Skomentuj
-
Avast mnie niestety zawiódł, zalągł się jakiś syfilis i był nie do wyrzucenia. Od tego momentu Kaspersky Internet Security. Jak się dobrze poszuka na Allegro, to można go mieć za mniej niż 100zł/rok = 8zł miesięcznie = 27 groszy na dzień... Od czasu do czasu dodają roczne/półroczne wersje do różnych czasopism komputerowych :)
A tak na marginesie - jeśli ktoś chce zobaczyć co się dzieje na linii "Mój komputer - sieć" i ma się ochotę czegoś nauczyć, to polecam Wiresharka. Tysiące informacji na sekundę wypływają z naszego komputera w świat nawet jeśli sądzimy, że żaden soft nie jest odpalony...
Skomentuj
-
norton? co za padaka. muli nieprzeciętnie, łatek wymaga... najlepszy z tego jest firewall, który jest kupiony z firmą sygate, a jednocześnie dostępny jako sygate personal firwall (spf) za darmo :) używam i chwalę sobie bardzo.
gorsza od nortona jest panda, która pięknie potrafi rozwalić system, oraz gdata, wcześniej znana jako antivirenkit (nazwy plików pozostały avk), która często rozwala sama siebie aktualizacjami.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
Skomentuj