Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa stara beyma 10BR60

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowa stara beyma 10BR60

w 2005 kupiłem jedną sztukę do subwoofera, głośnik tak mi przypadł do gustu, że kupiłem drugi żeby zbudować system 2.2, ale nowo zakupiona beyma nieco się różni od tej sprzed 3 lat co widać na fotkach (nowa po prawej). Prawdopodobnie rozwiąże to problem świstów przy większej mocy, o których pisał Irek, ale ciekawe jak zmieniła się reszta TS, co się okaże po wygrzaniu. Tak czy siak wygląda na to, że firma cały czas coś tam poprawia.

Zamieszczone przez mkul
    w 2005 kupiłem jedną sztukę do subwoofera, głośnik tak mi przypadł do gustu, że kupiłem drugi żeby zbudować system 2.2, ale nowo zakupiona beyma nieco się różni od tej sprzed 3 lat co widać na fotkach (nowa po prawej). Prawdopodobnie rozwiąże to problem świstów przy większej mocy, o których pisał Irek, ale ciekawe jak zmieniła się reszta TS, co się okaże po wygrzaniu. Tak czy siak wygląda na to, że firma cały czas coś tam poprawia.
    mkul, hmm, chyba zapomniałeś o fotkach?

Skomentuj

Wcześniej były. Po prostu w starym nie było "wentylowanej" cewki, i była innego koloru (pewnie inny impregnat) membana. Zobaczymy jak to się odcisnęło na parametrach.

Skomentuj

pewnie znowu chwilowo przeladowany serwer imageshack
        Zamieszczone przez wasik1989
        była innego koloru (pewnie inny impregnat) membana
        nie zapominaj ze ten satry ma ponad 3 lata - od slonca/swiatla kolor sie zmienia ;]
        bardzo dobrze to widac na przykladzie glosnikow samochodowych montowanych w polkach

Skomentuj

Tak imageshack nie chodzi dzisiaj najlepiej, wstępnie TS prawie identyczne, tyle że nowy jeszcze niewygrzany, a stary miał sporą przerwę, ale jest tak:
          Qts: Stary 0.378, Nowy:0.395,
          fs: Stary: 36.6, Nowy: 35.5. Odsłuchów na razie nie było, bo walczę z pętlami masy, na BSW nie dawały się tak we znaki :neutral:

Skomentuj

ooo fajnie, wentylowana cewka :) pewnie w 12br też zastosowali ten mod, u mnie jeszcze niestety tego bajeru nie ma

Skomentuj

Czaruję...
            X