Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakierowanie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja najlepsze efekty osiągnąłem, tak jak kolega wyżej, używając zaokrąglonego wałka i lakieru matowego HartzLack. Tyle że teraz ten lakier został zastąpiony półmatem, który już taki super nie jest. Dziś będę testował mat Syntilor. Zobaczymy ile to warte jest. Cena niestety prawie dwukrotnie wyższa od HartzLack'a :neutral:

Skomentuj

Stosowałem kilka lakierów wodnych. Syntilor Aquarethane - dobrze się rozprowadza ale tylko pędzlem i szmatką. Wałkiem, tak szmacianym jak i gąbkowym - bąbelkowało strasznie. Lakier 3V3 - porażka. Zacieki, przebarwienia, diabli wiedzą co to było. Hartz Lack - bez zastrzeżeń, porównywalny z Syntilorem ale Syntilor łatwiejszy w "eksploatacji".

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
        Szybko schnie bo 6 h
        a ja myslalem ze 15-30min czasu schniecia nitro to jest szybko :roll:

kolega dorwal poliuretan 2 skladnikowy do schodow - jak przetestuje to zdam relacje (raczej w przyszlym roku)

panowie, proponuje zaopatrywac sie w sklepach typowo przemyslowych a nie marketach. maja lepsze produkty i sporo taniej.
        przykladowo nitro. w marketach kolorowa litrowa puszka to 17-20zl. w przemyslowym gola puszka z mala naklejka wychodzi 10-13zl :P

Skomentuj

Syntilora mam poliuretanowego. 3v3 też używałem i nie polecam. Dokładnie tak jak pisze Przemek, straszne zacieki się robią.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            a ja myslalem ze 15-30min czasu schniecia nitro to jest szybko
            Ja podałem czas po ktorym mozna kłaśc 2gą warstwę. Jesli chodzi o schnięcie " w dotyku" to jakies 15-20 min i suche.

Skomentuj

Czaruję...
            X