Ja najlepsze efekty osiągnąłem, tak jak kolega wyżej, używając zaokrąglonego wałka i lakieru matowego HartzLack. Tyle że teraz ten lakier został zastąpiony półmatem, który już taki super nie jest. Dziś będę testował mat Syntilor. Zobaczymy ile to warte jest. Cena niestety prawie dwukrotnie wyższa od HartzLack'a :neutral:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lakierowanie.
Collapse
X
-
Przemek
Stosowałem kilka lakierów wodnych. Syntilor Aquarethane - dobrze się rozprowadza ale tylko pędzlem i szmatką. Wałkiem, tak szmacianym jak i gąbkowym - bąbelkowało strasznie. Lakier 3V3 - porażka. Zacieki, przebarwienia, diabli wiedzą co to było. Hartz Lack - bez zastrzeżeń, porównywalny z Syntilorem ale Syntilor łatwiejszy w "eksploatacji".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RfckSzybko schnie bo 6 h
kolega dorwal poliuretan 2 skladnikowy do schodow - jak przetestuje to zdam relacje (raczej w przyszlym roku)
panowie, proponuje zaopatrywac sie w sklepach typowo przemyslowych a nie marketach. maja lepsze produkty i sporo taniej.
przykladowo nitro. w marketach kolorowa litrowa puszka to 17-20zl. w przemyslowym gola puszka z mala naklejka wychodzi 10-13zl :P
Skomentuj
Skomentuj