Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mogę dodawac plikow na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie mogę dodawac plikow na forum

Troche dziwna sprawa, najpierw nie wyswietlalo okienka do ladowania pliku, potem spostrzegłem to:
    Możesz pisać nowe tematy
    Możesz odpowiadać w tematach
    Możesz zmieniać swoje posty
    Możesz usuwać swoje posty
    Możesz głosować w ankietach
    Nie możesz załączać plików na tym forum
    Możesz ściągać załączniki na tym forum

Jak to sie stało?

No ja mam tak samo.

Skomentuj

u mnie podobnie - przygotowałem sobie pliki jak forum żądało - małe jpgi do 55 kilo i guzik - trzeba ładować na fotosika...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        panowie, nasze forum jest na bardzo malym, tanim serwerze. niestety nie mozemy sobie pozwolic na dodawanie plikow tak jak na elektrodzie. tak wiec prosimy zamieszczac pliki na zewnetrznych serwerach jak np imageshack, fotosik lub rapidshare itp
        jezeli chcielibyscie dodawac pliki na forum to musielibysmy placic wiecej za serwer co sie wiaze z wieksza iloscia reklam (czego u nas na szczesie nie ma) lub z "zrzutka" co jakis czas...
        prosze o wyrozumialosc i przepraszam za utrudnienia

Skomentuj

Aaa, wszystko jasne. Moze wprowadzic mechanizm comiesiecznych zrzutek? Np. osoby powyzej 1000 postow placibly adekwatnie do ilosci postow, tj za 1000 postow 1zł, itd. kto ma 8000 ten placilby 8zl :mrgreen:

Skomentuj

Jasne. Po 500 płaćmy miesięcznie. Albo po 1000.

Skomentuj

Po 500 nie, dopiero placi sie jak przekroczy sie 1000 postow...

[ Dodano: 2008-12-31, 10:39 ]
              Zamieszczone przez Pawel S.
              jezeli chcielibyscie dodawac pliki na forum to musielibysmy placic wiecej za serwer co sie wiaze z wieksza iloscia reklam (czego u nas na szczesie nie ma)
              A to co jak nei reklama?
              "Współpraca: Sklep-Audio.pl, PIKF, Przeszycia.pl, ARTE, Bluzy Polarowe, Cykliniaki, Biżuteria"

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                A to co jak nei reklama?
                "Współpraca: Sklep-Audio.pl, PIKF, Przeszycia.pl, ARTE, Bluzy Polarowe, Cykliniaki, Biżuteria"
                to jest reklama dzialalnosci naszego admina ;]
                nikt za to nam kasy nie placi. dzieki tym sklepom itp Q wogole jest w stanie sam oplacac serwery.
                jak mialyby byc tutaj reklamy za ktore by placili to by co chwile jakies wkurzajace okienko wyskakiwalo ;]

Skomentuj

Pawel S., już nie jedno takie okienko mi tutaj wyskoczyło :) ostatnio chyba coś z heyah jak dobrze pamiętam, no ale trzeba przyznać, że niezbyt często wyskakuje takie coś

żeby trzymać obrazki tutaj wcale nie trzeba mieć jakiegoś dużego serwera za który trzeba płacić jak za złoto, są hostingi gdzie życzą sobie 1/10 tego co np home.pl a parametry takiego serwera są 2x lepsze, przykład: cyberdusk, sam korzystam

Skomentuj

Mi nie przeszkadzały by reklamy przecież klikniecie na x nie sprawia dużego wysiłku.

Skomentuj

wrzucenie fotek na fotosik czy imageshack też nie jest wielkim problemem.
                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                        Pawel S., już nie jedno takie okienko mi tutaj wyskoczyło ostatnio chyba coś z heyah jak dobrze pamiętam, no ale trzeba przyznać, że niezbyt często wyskakuje takie coś
                        tylko jak nie jestes zalogowany. odkad jestem logowany automatycznie nic mi nie wyskoczylo (poza ankietami)

Zamieszczone przez stein
                        Mi nie przeszkadzały by reklamy przecież klikniecie na x nie sprawia dużego wysiłku.
                        posiedz tak miesiac a dostaniesz niewiadomo czego ;]

Skomentuj

A mnie wkurzają reklamy i to bardzo szczególnie te animowane strasznie spowalniają ściąganie strony.

Skomentuj

Firefox 3.0.5 + wtyczka ABP i reklamy z glowy ;- )

Skomentuj

Opera 9.51 - ani śladu reklamy :P

Skomentuj

Neostrada TP - brak reklam ( bo neta częściej nie ma, niż jest )

Skomentuj

marko14, albo ustaw wszystko tak jak trzeba albo pogadaj z operatorem zeby ci lacze poprawili
                                  ja mialem problemy tylko na samym poczatku a teraz spokoj ;]

Skomentuj

Chyba parę osób pamięta jak jeszcze nie tak dawno temu forum kaszaniło się na tydzień, nieraz 10 dni i wiecej właśnie przez transfery ?

Pytanie brzmi tak - jakie załączniki chcecie zamieszczać ?

Skomentuj

Po dokładnej analizie transferu zużywanego przez serwis diyaudio.pl powiększyłem limit na pliki możliwe do osadzenia na serwerze. Proszę o informację czy Ci, którym limit doskwierał mogą obecnie dodawać załączniki.

BTW: wyskakujące czasem okienka są "sprawką" statystki stat.pl - nie dostaję za to ani grosza. Oczywiście jeśli taka Wasza wola mogę je usunąć niemniej statystyki są pomocne w pozycjonowaniu naszego serwisu...
                                      Reklamy pojawiające się użytkownikom niezalogowanym to jedyne źródło faktycznego dochodu w tym serwisie, które i tak nie pokrywa kosztów utrzymania serwera, stąd nienachalna (w moich oczach) reklama w stopce forum, za którą także nie otrzymuję pieniędzy "wprost". Robię naprawdę wszystko by utrzymać to forum w tak "niezaśmieconej" postaci jak tego oczekujecie (za wszelką cenę unikam reklamy graficznej), więc sądzę że nieco nie na miejscu jest wypominanie mi naprawdę niewielkiej ilości linków zewnętrznych.
                                      Taki status reklam na naszym forum wynika także z mojej (popartej kilkuletnią pracą w znanej agencji reklamowej) nienawiści do tej formy przekazu treści marketingowej (z reguły kłamliwej w mniejszym lub większym stopniu)... diabli mnie biorą gdy przy każdym otwarciu jakiejś strony muszę się "barować" z reklamą by ją zamknąć. Wniosek z tego jest prosty: nam to nie grozi ale nie ma róży bez kolców

Skomentuj

Proponuję zainstalować w firefoxie dodatki Noscript i AdBlock Plus. Usuwa 90% wyskakującego syfu w okienkach.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X