Mam problem, podejrzewam że z gniazdem wyjściowym. Otóż jak to normalnie w tego typu sprzęcie po podłączeniu zewnętrznego źródła dźwięku (słuchawki) wyłączają się głośniki wbudowane. U mnie po wyjęciu wtyku głośniki wbudowane się nie włączają. Do końca nie wiem jak działa takie gniazdo dlatego pytam się was. Może ktoś miał już taki problem, czy możliwe, że zablokowało się coś w tym gnieździe? Laptop Asus N50z Vistą.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dźwięk w laptopie
Collapse
X
-
to nie wina sterowników tylko raczej softu realteka, zwykle czerwono-brązowa ikona koło zegarka, proces o nazwie RTHDCPL. powinien dawać komunikat o podłączeniu lub odłączeniu wtyku audio. zobacz czy masz to uruchomione i ogólnie pogrzeb w konfiguracji.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Właśnie znalazłem temat na elektrodzie. Ludzie piszą tam o mikrowłączniku. W Viście nie pokazuje się komunikat o podłączeniu, odłączeniu sprzętu. Dioda w gnieździe się nie zapala. Chyba potrzeba będzie go oddać na gwarancji do naprawy. Cholera tydzień sobie pochodził.
[ Dodano: 2009-01-02, 14:24 ]
Na forum Asusa znalazłem informacje o wadliwym chipie. Wysyłam do serwisu, chyba że do poniedziałku się naprawi.
Skomentuj
Skomentuj