Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka tania siecówka z 802.11g ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka tania siecówka z 802.11g ?

Dodam że najtańsza jaką tylko da radę wyrwać :)
    Potrzebuje jej do kompa rodziców który służy jako szit do przeglądania neta i oglądania filmów na lcd.

Osobiście używam: WiFi D-LINK DWL-G510, PENTAGRAM horNET i jakąś asusa i działa wszystko bez najmniejszych zastrzeżeń.

Skomentuj

Na PCI czy USB?
      Na jaką odległość ma być przesyłany sygnał?

Skomentuj

odległość pewnie nie większa jak 20m - ciekawe co ma w ścianach

Skomentuj

jak do pc to tplinki, a jak uda Ci się to szukaj tzw "kanciaków" na alledrogo itd... (maja taki smieszny łamany kształt z tąd nazwa)

a generalnie to szukaj czegos na chipie atheros-a (nie wazne czy pcmcia, mPCI, pci...atheros robi najlepsze i najpopularniejsze chipy radiowe zarówno dla urzadzen klienckich jak i dla urzadzen stacji bazowych).......jak sie nie uda w cenie ktora cie satysfakcjonuje to realtek (wiekszosc kart na pci)....

unikaj modyfikacji chipow przez producentow kart (cos w stylu "4x faster by dlink" itd...)

Skomentuj

usb / pci - dowolnie, odległość w linii prostej to z 10m może, przez ścianę.

Skomentuj

http://allegro.pl/item518280117_karta_wi_fi.html
              chyba całkiem nie najgorzej :)

[ Dodano: 2009-01-05, 21:51 ]
              ładnie, pomyliło mi się z modelem DWA no i zamiast g mam b ;]

Skomentuj

hehe no to dałeś czadu :) demona prędkości z tego nie będzie, ale do neta styknie.

ze sprzętu, z jakim się spotkałem (z było tego trochę) to najlepiej sprawował się Edimax, najgorzej dlink (chociaż sieciówki są OK, a routery jak się trafi). Asus z IEEE 802.11n wydajnościowo zostawał daleko za Edimaxem, ale poza tym świetny sprzęt.
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

zarowno edimax jak i dlink to calkowity low-end i to calkowicie najnizszych lotow ... niestety gorsze ciezko spotkac....

takero a pisalem zebys unikal tego typu zabawek :/

kiedys musileismy wymienic 2,5k apkow/routerkow edimaxa bo notorycznie zwywaly sesje pppoe ...

to po prostu szrot ... a przyczyna jest prosta... obie firmy modyfikuja chipy ...a ludzie i recnezenci w siemsznych gazetkach i portalach co tak naprawde sie kiepsko na tym znaja co tak naprawde dostali do lapki są otumanienii napisem "4x faster" itd...

(odrazu mi sie przypomniala ksiazka w ktoroej to jeden tlumacz "pamiec flash" przetlumaczyl jako "pamiec blyskowa"....a dlaczego tak napisal to pewnie sie domyslicie sami

problem pojawia sie w momencie kompatybilnosci ze samym standardem ...bo podlaczyc do jakiegos apka 1klienta... to wybaczcie ale to ....go....o nie test ....

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                    unikaj modyfikacji chipow przez producentow kart (cos w stylu "4x faster by dlink" itd...)
                    modyfikacji unikać miałem :P
                    Jak będzie kiła to sprzedam komuś , pewnie na tym nie tracąc , a nawet jakby to 10zł żaden pieniądz :P
                    Będę usatysfakcjonowany transferami rzędu pół megabita, to komp do pokoju rodziców , więc ma działać po prostu www i niewiele pozatym :P

Skomentuj

a będzie działać takie coś przez 3 ściany na odległość ok 7m? wala mi się takie coś po szufladzie a chce laptop bezprzewodowo podłączyć, warto w ogóle kombinować? wcześniej działało to z anteną do radiowego internetu, nie było źle tylko z tą małą antenką może być nie za dobrze

Skomentuj

to to na pci jest, więc do lapa nie podłączysz :P

Skomentuj

hehe myślisz, że aż taki głupi jestem? :P dzięki :mrgreen:

karta będzie w stacjonarnym a lapek piętro niżej :)

Skomentuj

Jak tania to tylko TP-Link TL-WN551. Bardzo dobre proste karty WiFi.

Moze warto isc w APka Linksysa takiego ładnego niebieskiego :mrgreen: , działa az miło:)

Skomentuj

Czaruję...
                            X