Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy jest zapotrzebowanie ?...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ok dziękuję za szybką odpowiedz:) A istnieją jakieś tańsze zamienniki takich na 8A??

Skomentuj

Mam pytanie... co jest teraz z tym Protectorem v.1.5 działa jak powinien ,czy obarczony jest błędem... kiedy pojawi sie v.2.0...

Skomentuj

Czy ten schemat jest bez błędu ?

Skomentuj

IoNcs, "popraw" obrazek, bo nie da się go powiększyć.
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mineło 15 min nie moge zmienić poprzedniego postu...poza tym sprawa przedawniona poniewaz ja sie walnąłem...schemat był ok.

Skomentuj

Dowiedziałem się od Irka po konsultacjach z nim że lepszym rozwiązaniem w softstartach są termistory rozruchowe

Wartosc i weilkosc zalezą od mocy trafa irek zaleca dla traf do 500W, 10om srednica 15mm czyli na 5A...

http://www.maritex.com.pl/pl/shop/products/ggid/263

Skomentuj

Ponawiam moje pytanie z paru postów wyżej... czy wie ktoś co jest z Protector-em v.1.5
                Działa poprawnie, czy obarczony jest jakimś błędem...? Czy ktoś go używa... Proszę o odpowiedź... Kiedy pojawi się Protector v.2.0...

Skomentuj

Grove82, protector działa i ja z niego korzystam cały czas (już około roku). Pojawiły się głosy o błędnym działaniu ale (w przeciwieństwie do mnie i jednego kolegi z forum, który także testował protectora) nikt nie potwierdził owych rzekomych problemów w praktyce.
                  Tak jak pisałem w poprzednich postach: protector był testowany zarówno w warunkach "laboratoryjnych" jak i praktycznych i jak do tej pory nie zawiódł.
                  Protector 2.0 pojawi się pewnie za dłuższy czas. Obecnie mam inne projekty "na warsztacie" (rozbudowany preamp do gitary basowej na j-fetach i opach; preamp stereo z regulacją tonów, balansem i soft mute; preamp do subwoofera; real clip detector).

Skomentuj

Quester... Dziękuję za odpowiedź... więc trzeba będzie zabrać się do pracy...
                    Pozdrawiam...!

Skomentuj

Być może przeoczyłem post.
                      Jaki należy zastosować dokładnie przekaźniki? Na jakie napięcie?

Skomentuj

Zamieszczone przez bf199
                        wszystkie przekaźniki mają być na 12DC zasilania cewki
                        Przeoczyłeś

Skomentuj

Chodzi o takie coś?

Skomentuj

misturek, niezupełnie. To co na zdjęciu to są przekaźniki SPST-NO (jednosekcyjne, jednopozycyjne, normalnie rozwarte), a do protectora potrzebne są przekaźniki DPST-NO (dwysekcyjne, jednopozycyjne, normalnie rozwarte) lub DPDT (dwusekcyjne, przełączające) - np. takie: http://www.tme.eu/html/PL/przekaznik..._PL_pelny.html
                            Oczywiście nie polecam robić zakupów w pojedynczych sztukach w TME ze względu na ceny

Skomentuj

Witam, protector ma zabezpieczenie przeciw zwarciowe?

Skomentuj

Zamieszczone przez pawlus1233
                                Witam, protector ma zabezpieczenie przeciw zwarciowe?
                                Jak można to ją się dołączam ale z innym pytaniem.

Nadal jest aktualna opcja kupienia Kitu z PCB i Transformatorem?

Skomentuj

Jeśli ten protector nie ma zabezpieczenia przeciw zwarciowego to prawdopodobnie będę miał na sprzedaż tylko skończę go składać, zrobię testy czy działa i ewentualnie mogę sprzedać

Skomentuj

Powiedzcie mi czy potrzebuję Protectora do 2 n-mosfetów zbudowanych na 2parach mosfetów?

Skomentuj

Byłbym chętny na pcb do tego może zrobimy grupowe zamówienie z tego co widzę duzo osób jest zainteresowanych.

Skomentuj

Witam.
                                        Ma ktos na dysku kom,pletna dokumentacje protektora? Konkretnuie chodzi o spis elementow itd.. Kiedys zaczalem skladac protektor, ale go nie skonczylem a teraz chcialbym skonczyc, ale nie mam spisu elementow itd, a na glownej widze ze juz tego nie ma:???:

Skomentuj

Na głównej go nie ma bo fachowcy od elektroniki stwierdzili,że może nie wykrywać prawidłowo napięcia ujemnego,jeśli takowe by się pojawiło na wyjściu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X