Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wypełniacz porów, lakier na fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wypełniacz porów, lakier na fornir

Witam

Wiem że postów podobnych jest 100 ale nie znalazłem co mnie interesowało.

Pytanie czy ktoś z was stosował "wypełniacz do porów marki Syntilor"?
    http://www.inspirre.pl/shopping/prod...fb9531affb8416
    Jeśli tak to jakieś rady ile razy smarować itp

Bo chciałem pomalować tym wypełniaczem po wyschnięciu przeszlifować, czynność powtórzyć drugi raz i potem trysnąć pistoletem lakier.

I też pytanie jaki lakier zastosować? Do tej pory miałem tylko Nitrolak M zawsze bo on jedynie był u mnie po sklepach w macie.

Teraz chiałbym zrobić także w macie lub w satynie, jaki lakier polecacie do pistoletu ? Najlepiej taki żeby można było dobrze rozcieńczyć.

W ogóle dobry pomysł z tym wypełniaczem i potem lakierem czy macie inne propozycje?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Osobiście nigdy się nie zawiodłem na produktach Syntilora. Malowałem swoje kolumny (muszę się w końcu nimi pochwalić na forum) Syntilorem Aquaréthane - półmatowym, wodnym lakierem o własnościach tiksotropowych. Malowałem wałeczkiem flokowym. Wyszło rewelacyjnie. Robiłem wcześniej próby różnych lakierów i technik włącznie ze spreyem (pistoletu nie mam). Najlepszy efekt osiągnąłem właśnie tym lakierem i flokiem. Nie śmierdzi, po 20 min można szlifować i kłaść następną warstwę (koniecznie bardzo dokładnie okurzając wcześniej; ja wycierałem jeszcze ledwo wilgotną ściereczką z mikrofibry) , a malować możesz w garniturze bo żadnego chlapania czy bryzgania. No i narzędzia w zwykłej wodzie myjesz.
    Jest jeszcze taki plus, że to lakier wodny. Jeśli kładłeś na Patex Moment to jeśli jest cienki fornir to może ci przesiąknąć lakier i wejść w reakcję. Co prawda na forum nikt o tym nie pisze, ale sądzę, że to ryzykowne.

BTW
    Cały wątek o tym jest w dziale Offtopic i raczej tam ten post być powinien

Skomentuj

jezeli chcesz zastosowac mat/polmat to nie widze sensu stosowac wypelniacza porow. jezeli to ma byc polysk to jak najbardziej bedzie konieczny

kolega kladl samochodwy lakier i gdyby uzyl wypelniacza porow to by bardzo duzo na lakierze zaoszczedzil...
      jaki to fornir?

Skomentuj

Klon modyfikowany, a wypełniacz już kupiłem lakieru nie. Z jakiej firmy lakier kupić satynowy do pistoletu?
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
        X