Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc dla zielonego;]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc dla zielonego;]

Siema
    Mam pytanie, czytałem trochę to forum i zastanawiam się czy zdołałbym zrobić jakiś prosty zestaw głośników 2.0 albo 2+1. Niestety nie miałem żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, jestem w 2 klasie LO i mam fizyke na podstawie więc wiekszość rzeczy tu zamieszczonych to dla mnie czarna magia. Co polecacie do czytania, jakieś poradniki dla zielonych ?
    Zauważyłem że pytacie się o kilka rzeczy więc podam od razu odpowiedzi.
    pokój ok. 15 m˛
    słucham głównie rapu
    chciałbym wydać na to nie więcej niż 250 zł

Z góry dzięki za odpowiedzi

hej, w końcu newbie założył dobry temat, z jasnymi celami i w dobrym miejscu :)

1. wiek nie gra roli, wiesz mi 13latki mogą zrobić więcej niż 35letni mężczyzna - wszystko zależy od zacięcia, i małej żyłki majsterkowicza
    2. 250zł rozumiem na same kolumny? - a masz je czym zasilic?

moim zdaniem może rozglądnij się za ARN150 (schematy gotowych zwrotnic w dziale akkustyka) basu ci pewnie wystarczy, a super średnica nie potrzebna

tylko niestety 250zł to raczej za mało ;/ - ludzie arny aplikują za 300-400zł

pzdr i pamiętaj kto rozsądnie pyta ten dostanie odpowiedź :)

Skomentuj

xteag, juz wiele razy dawalismy na tacy wszystko co niezbedne
      za takie pieniadze to moge polecic to
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

http://rapidshare.com/files/15925242...4_SCX___PJ.PDF

http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF

zdjecia z budowy masz w temacie "tutorial" w tym dziale
      z braku czasu tutorial nadal w fazie powstawania :/

Skomentuj

;]
        Jak sie uda to może uda mi sie skołować więcej kasy.
        Co do zasilania, nie mam jeszcze nic na oku, może mógłbyś coś polecić ?
        Póki co nie są potrzebne mi jakieś cuda, w miare jak zdobęde trochę doświadczenia w tym temacie to moge sobie kupić coś lepszego, a stary sprzęt zawsze można sprzedać.

Skomentuj

hmm uniamp irka to ok 200zł bez obudowy - może jakiś uzywany wzmak byś dostał?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
            uniamp irka to ok 200zł bez obudowy
            300zl komplet bez obudowy ;]

Skomentuj

aaaa sorka tak - zjadłem 1 setke; 200zł stoi końcówka mocy z selektorem

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                aaaa sorka tak - zjadłem 1 setke; 200zł stoi końcówka mocy z selektorem
                A tu jeszcze trafo... Chyba że masz dorodnego chomika w domu

Co do wzmaka może jakaś unitra na początek? To kosztuje coś koło setki a na początek starczy... Tylko że zmiana po pewnym czasie co najmniej wskazana...

Paweł.S słuchałeś tego 14 SCX? Jak się ma bas z niego do basu z ARN150?

xteag Masz tyle lat co ja Myślę że jak masz troszkę zacięcia to zrobisz to bez problemu (no dobra, będziesz miał problemy ale od tego jest to zacięcie )

Skomentuj

Jeśli chodzi o wzmaka na początek to polecił bym unitrę WS442 tania i przyzwoita, za mniej niż stówkę można wyrwać... A jak będziesz później przy kasie to zamówisz sobie Uni u Irka :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                    Paweł.S słuchałeś tego 14 SCX? Jak się ma bas z niego do basu z ARN150?
                    nie, jeszcze go nie slyszalem. moze kupie za jakis czas, wsadze w ta skrzynke co mi sie wala w pokoju i opchne dalej...
                    ale narazie kasy i czasu brak :???:

Skomentuj

xteag, a moze do tego "skladany" wzmaczek.. na lm3886.. nie wyjdzie drogo.. cos kolo 200zł w standardowej skrzyneczce na elektronike za to masz juz ciekawy wzmaczek do monitorkow.

Skomentuj

Znajomy ma Grundig v1000 190W , będzie dobry?

Skomentuj

posluchaj. jak nie bedzie drazniacych wad w brzmieniu i bedzie w pelni sprawny to mozesz brac

Skomentuj

Czaruję...
                          X