Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oszustwo przez forumowicza "Marcin" na audiomanii.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oszustwo przez forumowicza "Marcin" na audiomanii.

Witam.

Zostalem oszukany poprzez uzytkownika "marcin" z audiomanii, zaplacilem ok 24 grudnia (+-1dzien) 120zl za glosniki stxy z tego ogloszenia http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=5766 , potem doplacilem,po jakichs 2ch dniach na wysylke bo zapomnialem/zle sie zrozumielismy. Pieniadze do niego doszły.
    Od tego czasu na niewidoku,odzywal sie co jakis czas.

"Ja (17-01-2009 16:41)

cvo z tym potwierdzeniem?>

Marcin dres (17-01-2009 16:42)

nie bedzie bo nie wysłałem przyznaje sie, ale w pn wysyłam kurierem"

Jak widac czekalem juz 3 tygodnie około.
    "

Nastepnie:

"Marcin dres (19-01-2009 14:33)

paczken poszedł

Marcin dres (19-01-2009 14:34)

jutro, pojutrze ma byc

Ja (19-01-2009 17:01)

k"

No to ucieszony ze wreszcie wyslal i bede mial te glosniki,biorac pod uwage ze ferie mam i chcialbym zrobic obudowy,noi w piatek(dzis)mialem jechac na wies wiec bym nie mogl odebrac paczki.Nie pojechalem z innych powodow ale...

Dzwonilem do dhla, i zadna paczka z gdyni na moje nazwisko nie wyszla, ani " z jego nazwiska" nie została nadana.

Tak wiec robi mnie w jajo i nic wiecej.
    Nie odzywa sie takze na gg , a wiem ze siedzi b czesto i do poznej godziny.

Kiedys mialem tez z nim problem,ale po opisaniu sytuacji na forum szybko zostal rozwiazany,to tez tym razem pisze,zeby takze ostrzec innych.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2009-01-23, 13:25 ]
    Tutaj sprostowanie :

wiec zostaly wyslane lecz w czwartek to tez ich niema, w dhlu maja widocznie bajzel zaraz tam dzwonie.

To tyle,pozniej skasuje/zglosze do skasowania temat a nie teraz zebyscie doczytali ze sprawa rozwiazana.

Re: Oszustwo przez forumowicza "Marcin" na audioma

Zamieszczone przez Tasior
    wiec zostaly wyslane lecz w czwartek to tez ich niema, w dhlu maja widocznie bajzel zaraz tam dzwonie.
    To jak? wszystko ok?

Skomentuj

w dhlu twierdza ze paczki nie odebrali takeij i tyle... wina spada na dhl teraz.

[ Dodano: 2009-01-23, 17:43 ]
      Rozmowa z dhlem mailowo:

Po wyslaniu tego potwierdzenia :

"Witam,

Ten wydruk który dostalismy jest czystym wydrukiem. Paczka nie została nadana przez nadawce.Nie ma pieczątki firmy nadającej oraz podpisu Kuriera.

pozdrawiam"

Skomentuj

Ewidentne oszustwo. Proponuję zgłosić sprawę na policję. Trzeba tępić takie zachowania.

Skomentuj

Czasami wystarczy postraszyć policją, ale jak już cie robi tak długo w bambuko to od razu na policje. Ważne żeby też mieć jakiś dowód wpłaty

Skomentuj

dowod wplaty to mam w banku swoim i screeny ze do niego doszlo - z jego banku.
            Podobno paczka wyslana przez jakiegos agenta- poczekam jeszcze pare dni bo sprawa sie cos ruszyla wiec...

Skomentuj

Z tego co wiem, Marcin nie udziela się na tym forum, więc nie ma możliwości wyjaśnienia sytuacji, a z tego powodu zamykam temat.

Natomiast Marcin udziela się na Audiomani i tam polecam założyć taki temat.

Skomentuj

Czaruję...
              X