Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przekierowanie sygnału audio - karta dzwiekowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przekierowanie sygnału audio - karta dzwiekowa

czy jest możliwość zdublowani sygnału z frontów na złącze do głośników tylnych w karcie dźwiękowej?? chciałbym podłączyć dwa zestawy
    - sym + kolumny
    - słuchawki

nie chce przekładać kabli co chwile a słuchawki mają włącznik

czy muszę zastosować rozgałęźnik np taki:

http://www.allegro.pl/item531748422_..._5mm_jack.html

dodam ze karta to integra z płytą główna na chipie realtek

Po pierwsze musiał byś podać dokładnie jaka to płyta główna.
    Notabene , niektóre płyty gł. (większość ma tak - zintegrowane tym bardziej) ma dodatkowe gniazdo na płycie (zazwyczaj jest one przystosowane właśnie do słuchawek - mądre członki ) + wejście na mic do podłączenia gniazd na panelu przednim obudowy kompa. Po podłączeniu słuchawek sygnał na tylnich wyjsciach jest automatycznie odcinany :smile:

Skomentuj

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8I915PL-G tylko nie chce żeby słuchawki odcinały wzmacniacz bo mają być podłączone cały czas. Na razie podpoiłem je w gniazdo głośnika tylnego i w winampie to działa ale już w windowsie nie...

Skomentuj

pan_pawel, a w jakim celu słuchawki i symasym mają być podłączone i działać jednocześnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez alexrac
          pan_pawel, a w jakim celu słuchawki i symasym mają być podłączone i działać jednocześnie?
          nie mają działać jednocześnie, tylko mam utrudniony dostęp do złącz w kompie i muszą być podpięte jednocześnie. Normalnie słuchawki są wyciszone potkiem na ich kablu a sym sobie gra.Ale w nocy chciałbym wyłączyć wzmacniacz i włączyć słuchawki bez nurkowania pod biurko :P

Skomentuj

nie maja dzialac jednoczesnie,maja byc podpiete,a w sterownikach ma byc mozliwosc przelaczania sygnalu raz na uniampa raz na sluchawki.

Skomentuj

W mojej karcie mogę sobie ustawić dual stereo i moge mieć właśnie tak jak ty chcesz Ale w zintegrowanych można o tym pomarzyć... Zostaje ci tamto rozgałęzienie, ale musisz się liczyć że sygnał podzielony na dwa będzie słabszy i może ci jednocześnie niedostatecznie wysterować słuchawki i syma... Jakie to słuchafony? Bo jak jakieś prądożerne bydlaki to dobrym pomysłem byłby mały przedwzmacniacz przed symem...

Chyba że pójść po najmniejszej linii oporu i kupić przedłużkę dla jack3,5 i mieć tą wtyczkę na biurku, wtedy nie będziesz musiał nurkować tylko przepniesz sobie na biurku...

A jak ci się chce to małe sprytne urządzonko zrobić... Doprowadzić sygnał z karty, dalej przełącznik dwupozycyjny i do niego dwa gniazda Jack... Zrobić jakąś malutką obudowę, i wtedy będziesz sobie tylko przełącznikiem wybierał na co idzie sygnał tzn albo sym albo słuchawki...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                nie maja dzialac jednoczesnie,maja byc podpiete,a w sterownikach ma byc mozliwosc przelaczania sygnalu raz na uniampa raz na sluchawki.
                dokładnie, chyba mam jakieś problemy z wyrażaniem swoich myśli ostatnio, pewnie przez sesje i nawał nauki :P

a słuchawki to nauszne Philipsy za 30zł :P ale wieczorami muszą starczyć

Skomentuj

no to jeżeli nie masz/lub nie chcesz użyć panela na przedniej częsci obudowy lub nie masz do niego dojścia do pozostaje jedynie ropzgałęźnik jak wyżej i długi kabel ze słuchawek :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez alexrac
                    no to jeżeli nie masz/lub nie chcesz użyć panela na przedniej częsci obudowy lub nie masz do niego dojścia do pozostaje jedynie ropzgałęźnik jak wyżej i długi kabel ze słuchawek :mrgreen:
                    albo zmiana karty co przyniesie jeszcze dodatkowe korzyści w jakości dźwięku...

Skomentuj

pan_pawel przecież sam napisałeś że

nie chce przekładać kabli co chwile a słuchawki mają włącznik

czyli...

jak będą podłączone razem z symem na tym rozgałęźniku w/w i słuchawki będą wyłączone czyli nie będą pożerać prądu/sygnału to sygnał do sym-a nie będzie osłabiony i odwrotnie

Skomentuj

no przecież TAK, kup ten rozgałęźnik.

ale jak bedziesz załączał słuchawki sym ci sie sciszy.

Skomentuj

no to wreszcie jakaś opcja, a są jakieś różnice miedzy takimi rozgałęźnikami?? czy kupić pierwszy lepszy?? tzn czy ten za 1zł jest tak samo badziewny jak ten za 10 :P

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
                            słuchawki są wyciszone potkiem na ich kablu
                            To nie jest wyłącznik tylko potek... Zrób tak jak ja pisałem, jest imo najlepiej...

Zamieszczone przez melisław
                            A jak ci się chce to małe sprytne urządzonko zrobić... Doprowadzić sygnał z karty, dalej przełącznik dwupozycyjny i do niego dwa gniazda Jack... Zrobić jakąś malutką obudowę, i wtedy będziesz sobie tylko przełącznikiem wybierał na co idzie sygnał tzn albo sym albo słuchawki...

Skomentuj

mam kilka tych za złotówkę i wcale nie są aż takie badziewne przynajmniej trzyma to się kupy i wtyki nie wylatują same z siebie

Skomentuj

Czaruję...
                              X