Ja miałem integrę na GA-M55S-S3 i jakieś pół roku temu kupiłem SB X-FI mX XTREM AUDIO, ogólnie to wielkiej różnicy nie ma, jedynie sygnał jest mocniejszy i duuużo czystszy.. To moja skromna opinia o tej karcie :wink: W planach mam zakup xonara dx...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nasze karty dźwiękowe
Collapse
X
-
csbiczek, Jeżeli sygnał jest mocniejszy i DUŻO czystszy to to jest mała poprawa? Nie wiem co ma zrobić karta dźwiękowa zrobić, aby Ci zadowolić chyba zamiast danego utworu grać jeszcze inny. Jak chcesz to możemy się umówić na porównanie Asusa DX z Twoją obecną kartą i zobaczysz czy warto zmieniać - tak byłoby chyba najlepiej. Nie wszystkie opinie mogą być miarodajne, gdyż każdy ma inne głośniki i inne pomieszczenia. Bardziej opierałbym się na osobach co mają wyższej jakości sprzęt bo na takich sprzętach odczuwa się różnicę.
wasik1989, mam nadzieję, że żadnych efektów typu MUSIC, MOVIE nie masz włączone bo to strasznie psuje dźwięk a w PCLabie tak to zachwalali. Masakrycznie gorszy dźwięk.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Dobra ... a co powiecie o takiej karcie?
http://www.allegro.pl/ite...box_okazja.html
??? Jak ma się ona do SB Live!?
Zamieszczone przez cudny90Witam :)
Mam pytanie. Mianowicie załóżmy, że chciałbym sobie kupić kartę dźwiękową, załóżmy, niech to będzie sound blaster AUDIGY. Wchodzę na allegro, na karty audigy i co widzę? ceny od 20zł do 100zł .. wszędzie audigy, ale albo SE, albo 2ZS, 2 gold edition, sb0570, sb0350 .. No i którą wybrać? Ktoś mi powie: kup sobie audigy, ale to jak się okazuje nie takie łatwe
PS: Zdaję sobie sprawę, że czym droższa, to pewnie lepsza, ale wolałbym coś taniego ... tak za 20-30złWięc lepiej kupić za 20zł LIVE, czy za 20zł AUDIGY?
Skomentuj
-
Auzen X-Plosion 7.1 DTS Connect
Byłem szczęśliwym posiadaczem tej karty.
Już taki szczęśliwy nie jestem ponieważ wyj. analogowe wyciszyły się do skrajni niskiego poziomu. PC- DAC połączone światłowodem. Takie rozwiązanie spradza się doskonale. Powiem skromnie że DAC jest nieprzęciętny co przekłada cię na taki sam dźwięk.
Skomentuj
-
Ja miałem już leciałem na integrze AC97 (straszny syf), później Audigy 1 (nic specjalnego), a teraz DAC Beresford TC-7510 i póki co nie zamienię na nic innego. Nie miałem Asus'a, Auditrak prodigy HD2, ale nawet nie ciekawi mnie jak gra, to co oferuje Beresford w pełni mnie satysfakcjonuje :).
Skomentuj
-
Ja dziś zamówiłem sobie zachwalaną na AS lampucere, pomine oryginalny stopień analogowy na opampie i podepne się od razu (przez konda) do pre lampowego, czyli będzie dac z lampowym stopniem analogowym :roll: zobaczymy co z tego wyjdzie :mrgreen: ogólnie teraz mam sb live 5,1 na sb0100 od integry gra brzmi dużo lepiej ale za to bardziej szumii :neutral:
Skomentuj
-
wspoolczesne integry faktycznie sa na poziomie okolo sb live. audigy 2zs faktycznie jest nieco lepsza od live. wyzej imho nie ma sensu sie pchac w zadne karty - duzo lepiej kupic daca - np zero. roznica miedzy nim, a audigy 2zs to niebo a ziemia - zupelnie inna bajka. w podobnych cenach (troche drozej) mozna tez dostac beresforda - tez ponoc dobra opcja, chociaz sam osobiscie tego juz nie sluchalem. zaleta takiego zewnetrznego daca jest to, ze nie musimy sie martwic o odpowiednie cdplayery, karty dzwiekowe i pierdoly - zawsze dostajemy ten sam dzwiek. przydaje sie to zwlaszcza jesli posiadamy jakies chinskie dvd z wystarczajaca dla nas jakoscia obrazu, ale dzwieku juz nie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Calebwspoolczesne integry faktycznie sa na poziomie okolo sb live. audigy 2zs faktycznie jest nieco lepsza od live. wyzej imho nie ma sensu sie pchac w zadne karty - duzo lepiej kupic daca - np zero. roznica miedzy nim, a audigy 2zs to niebo a ziemia - zupelnie inna bajka. w podobnych cenach (troche drozej) mozna tez dostac beresforda - tez ponoc dobra opcja, chociaz sam osobiscie tego juz nie sluchalem. zaleta takiego zewnetrznego daca jest to, ze nie musimy sie martwic o odpowiednie cdplayery, karty dzwiekowe i pierdoly - zawsze dostajemy ten sam dzwiek. przydaje sie to zwlaszcza jesli posiadamy jakies chinskie dvd z wystarczajaca dla nas jakoscia obrazu, ale dzwieku juz nieONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez amdrNo i o to mi chodziło. Sranie w banie o "jakości" creative.
Piszesz jakby ludzie z krejtiwa Ci rodzinę zabili...
Zamieszczone przez amdrU mnie między kompem a ampli jest ok 10m kabla (nie puszczę środkiem pokoju przecież) więc słyszę ile brumów i szumów zbiera. I nic tu Xonar nie poprawi, będzie światłowód.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroja swojego gejowskiego krejtiwa też światłowodem połączyłem z ampli...ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdr... uzyskując taką samą jakość co na integrze lub każdej innej karcie z optykiem.
Zamieszczone przez amdra podejście tej firmy do klienta zniechęciło mnie na zawsze.
Skomentuj
-
Asus D2 vs. DX
Asus D2 ma znacznie lepsze wysokie tony. Są one bardziej szczegółowe i do tego nie męczą tak bardzo jak DX (trochę piskliwi). Przestrzeń jest dużo lepsza w D2. Basu niestety nie potrafię ocenić, ale jak włączyłem sobie film z Armin Only to jakość dźwięku mnie zabiła. Normalnie extra (basu nie brakuje tylko trzeba dobrze się ustawić względem kolumn, a nie słuchać z odległości metra od głośników)
Skomentuj
Skomentuj