Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki laptop za 1500zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki laptop za 1500zł?

Jak w temacie, najmniej ważna jest karta graficzna bo komp nie będzie do grania.

[ Dodano: 2009-02-04, 08:56 ]
    Czy ma ktoś takiego ? http://www.allegro.pl/item546060460_...0gb_vista.html

Polecam właśnie lenovo. W pracy mamy tego dość sporo, nie psuje się, ciche, fajne. Bardzo przyjemne lapy.

Skomentuj

Dzięki za opinie, jakiś czas temu miałem przez chwilę doczynienia z lenovo i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
      Rozważałem jeszcze Toshibę, Asusa i HP. Jak ktoś ma coś z powyższych proszę o opinię.

Skomentuj

Eee... miałem tego Lenovo w łapkach no i tak:
        - wrażenie dość delikatnego
        - matryca, poprzez mocowanie zawiasów "od tyłu" jest nisko osadzona i musiałem się trochę przyzwyczajać do tego
        - szajni matryca, ja nie wiem co za pacan to wymyślił
        - muł pasiasty niby konfiguracja nie najgorsza, a Vista na tym chodzi jakby chciała, a nie mogła...

Jedno co mi się w lenovo (nie tylko tym) podoba, to dobra bateria i z reguły dość mała waga.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
          - muł pasiasty niby konfiguracja nie najgorsza, a Vista na tym chodzi jakby chciała, a nie mogła...
          Vista zawsze chodzi jakby nie chciała (porównując do XP,2000 czy linucha) :mrgreen:

Lenowo są dobre, sprawdź tą matrycę, bo szklana szklanej nie równa. Ja mam w Dell'u szklaną i przy janości "roboczej" nic się nie odbija.
          Obowiązkowo przesiądź się na XP, ściagnij tylko wcześniej sterowniki.

Skomentuj

esh0, jaki model miałeś w jakiej konfiguracji? Bo myślę, że mówienie, że to muł jest trochę nie na miejscu.... Tak jakbyś skreślił całą markę samochodów bo maja w ofercie jeden wolny

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
              niby konfiguracja nie najgorsza, a Vista na tym chodzi jakby chciała, a nie mogła...
              Vista preinstalowana jest zawalona kupą softu ładującego się przy starcie systemu, ogólnie niezoptyamlizowana, nieskonfigurowana profesjonalnie. To wszystko trzeba sobie samemu zrobić. Na Viście Notebook działa dłużej na bateriach.

Ilu użytkowników, tyle opinii usłyszysz! Zawsze tak jest. A szajsu już raczej się nie sprzedaje, no, może oprócz Mediona, bo na allegro tego sporo. Jedynie co warto porównywać to matryce w notebookach, ale i tak różnice nie są znaczące.

Kup najlepszą konfigurację na jaką trafisz za 1500 zł.

Jak chcesz nówkę to mogę Ci załatwić praktycznie każdy notebook, taniej niż na allegro. Nie za wiele, ale taniej

Skomentuj

Nie pamiętam modelu chyba N500 lenovo(w zeszłym roku był w promocji w neonecie za 1500zł)
                2GB ramu, dysk 250GB i procesor 2x2GHz i vista chodziła całkiem przyzwoicie.

Skomentuj

Nie pamiętam jaki konfig, a nie sprawdzę bo to nie mój Jednak N500 (a mówię tylko o tym modelu, a nie o całym lenovo) w cenie ~1700zł chyba nie ma zbyt różnych konfiguracji, co? Tak czy tak moje odczucia odnośnie tego akurat notebooka były na "nie".

Skomentuj

Ma kilka różnych, różnią się detalami :) N500 złe nie jest, troszkę się delikatne wydają zawiasy od matrycy, też plastik taki jakiś nie za ciekawy jest, nieco cienki, ale obecnie chyba są to najtańsze notebooki z prockiem T3200 i grafiką X4500 i w rękach się nie rozlatują :)

ja polecę ten model:

http://www.allegro.pl/item542402110_...d_hdready.html

Naprawdę solidnie wykonany sprzęt. Stylistycznie też lepsze od Lenovo A i raz mi taki spadł na posadzkę, nic mu się nie stało Crash test zaliczony.

Jak Ci zależy na systemie to musisz stówkę dołożyć: http://www.allegro.pl/item542402116_...r_windows.html

Skomentuj

Czaruję...
                    X