No bo szczerze mówiąc niektóre woferki w cenie około 300zł dają od siebie tyle co i te za 600-700zł i w większości to wysokotonówka daje klasę zestawowi mieliśmy już kilka takich przypadków że warto więcej dopłacić do tweterka z woferami już takiej przepaści nie ma.
No bo szczerze mówiąc niektóre woferki w cenie około 300zł dają od siebie tyle co i te za 600-700zł i w większości to wysokotonówka daje klasę zestawowi mieliśmy już kilka takich przypadków że warto więcej dopłacić do tweterka z woferami już takiej przepaści nie ma.
Dokładnie i tak jest w przypadku STXa 18AKX, słuchałem go z PJtka i była kicha teraz bawie sie z seasem, i od tego basu mu nie przybyło ale całokształt jest juz bdb.
te kopolki seas'a bardzo mi sie podobaja. sa nadal na tym samym poziomie co stare vify - gruby. solidny front odlany z jednolitego plastiku a nie profil tak jak teraz w XT/DX
a co do kolumn to calosc da sie kupic w polinku :lol:
Pawle tak szczerze to front z 27tdfc nie rozni sie w jakosci niczym od moich XT25 ...poza tym ze jest gladki pod spodem a vifa ma takei wzyzlobienia (okregi) ;p
PS ...tak wam powiem ze mialem nosa jak cholera CA18RNX kupilem na poczatku listopada ...a wtedy to na naszym forum chyba tylko mor den siur i toma85 cos na Seasach mieli ;p
a tu patrzcie jak sie teraz SEAS popularny zrobil ...normalnie idziemy jak świat...
kurcze tylko ciezko mi sie przyzwyczaic ze 27tdfc + ER18rnx od 1,5k ciagnie .... zupelnie inaczej to gra i inaczej slychac te instrumenty ktore do tej pory gral wooferek ...
zupelnie inaczej to gra i inaczej slychac te instrumenty ktore do tej pory gral wooferek
inaczej czyli jak ? bo wydaje mi sie ze wole jak znaczna czesc srodka gra nisko-sredniotonowy i jest wyzszy podzial, ale chcialbym uslyszec Twoje porownanie
Pawle tak szczerze to front z 27tdfc nie rozni sie w jakosci niczym od moich XT25 ...poza tym ze jest gladki pod spodem a vifa ma takei wzyzlobienia (okregi) ;p
mialem tylko jednego seasa i front mial jak D27TG05 - gruby jednolisty odlew z twardego plastiku a nie miekka, oszczedna forma jak w DX/XT ;]
tylko mor den siur i toma85 cos na Seasach mieli ;p
no ja swoje Seasy kupiłem jeszcze za 700zł komplecik a teraz prawie 900 troszkę przesadzają co do podziału też mi się wydaje że lepiej jak wofer gra tę część co coraz cześciej wyskotonówka ale to ma swoje plusy i minusy.
Front mojego Seasa 27TFF jest lepszy niż niedawno kupionego DX-a, który jest tak miękki, że jest powyginany fabrycznie od wkręconych śrub. Ale i tak seas nie jest supersztywny, wygina się gdy uszczelniony jest ledwie uszczelką gąbkową.
Co do podziałów to niski podział z Seasami z serii prestige jest jedynym wyjściem jeśli ma to być wysokiej jakości połączenie, z uwagi na wysokie zniekształcenia seasowych midbasów na środku, zobaczcie na pomiary Zapha i wszystko będzie jasne. Poza tym jeśli kopułka dobrze sprawuje się przy niskim podziale to szkoda z tego nie skorzystać.
Na pewno połączenie głośników warte uwagi.
W pełni się zgadzam z tym:
"These NOMEX drivers have an excellent midrange presentation and if you're seeking a driver that will handle vocals and piano notes with grace, try out these drivers. I was pleasantly surprised."
Skomentuj