Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe projekty Troels'a Gravesen'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe projekty Troels'a Gravesen'a

http://www.troelsgravesen.dk/TOK.htm

a ja ozeniłem CA18RNX z "marnym" XT25tg ;p a tu prosze CRESCENDO z moim wooferkiem ;p

Zamieszczone przez bawolek
    a tu prosze CRESCENDO z moim wooferkiem ;p
    kosztującym jedyne 1k zł... Troels powinien brać się za jakieś 3 drogi na 10" wooferze (nie mowie o projekcie Cyclop) ;]

Skomentuj

jestem za podwieszeniem tematu : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14079

Skomentuj

No bo szczerze mówiąc niektóre woferki w cenie około 300zł dają od siebie tyle co i te za 600-700zł i w większości to wysokotonówka daje klasę zestawowi mieliśmy już kilka takich przypadków że warto więcej dopłacić do tweterka z woferami już takiej przepaści nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
          No bo szczerze mówiąc niektóre woferki w cenie około 300zł dają od siebie tyle co i te za 600-700zł i w większości to wysokotonówka daje klasę zestawowi mieliśmy już kilka takich przypadków że warto więcej dopłacić do tweterka z woferami już takiej przepaści nie ma.
          Dokładnie i tak jest w przypadku STXa 18AKX, słuchałem go z PJtka i była kicha teraz bawie sie z seasem, i od tego basu mu nie przybyło ale całokształt jest juz bdb.

Skomentuj

no i dlatego polecam vife do ARNow ;]

Skomentuj

Ale im na brak srednicy to i SS9900 nic nie da:)

Skomentuj

no ale jest duzo lepiej niz na tonsilach i innych wynalazkach :P

Skomentuj

apropos arnów - mam wielką ochotę wrzucić im arn116 na średnice i 3 drogi zrobić w przerwie między semestralnej :)

Skomentuj

do 150-tek? :lol:

Skomentuj

i znowu ;p

http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_CA18RNX.htm

tym razem z kopulką w cenie calkowicie do zaakceptowania ;p

Skomentuj

te kopolki seas'a bardzo mi sie podobaja. sa nadal na tym samym poziomie co stare vify - gruby. solidny front odlany z jednolitego plastiku a nie profil tak jak teraz w XT/DX

a co do kolumn to calosc da sie kupic w polinku :lol:

Skomentuj

Pawle tak szczerze to front z 27tdfc nie rozni sie w jakosci niczym od moich XT25 ...poza tym ze jest gladki pod spodem a vifa ma takei wzyzlobienia (okregi) ;p

PS ...tak wam powiem ze mialem nosa jak cholera CA18RNX kupilem na poczatku listopada ...a wtedy to na naszym forum chyba tylko mor den siur i toma85 cos na Seasach mieli ;p

a tu patrzcie jak sie teraz SEAS popularny zrobil ...normalnie idziemy jak świat...

kurcze tylko ciezko mi sie przyzwyczaic ze 27tdfc + ER18rnx od 1,5k ciagnie .... zupelnie inaczej to gra i inaczej slychac te instrumenty ktore do tej pory gral wooferek ...

Skomentuj

zupelnie inaczej to gra i inaczej slychac te instrumenty ktore do tej pory gral wooferek
                            inaczej czyli jak ? bo wydaje mi sie ze wole jak znaczna czesc srodka gra nisko-sredniotonowy i jest wyzszy podzial, ale chcialbym uslyszec Twoje porownanie

Skomentuj

Pawle tak szczerze to front z 27tdfc nie rozni sie w jakosci niczym od moich XT25 ...poza tym ze jest gladki pod spodem a vifa ma takei wzyzlobienia (okregi) ;p
                              mialem tylko jednego seasa i front mial jak D27TG05 - gruby jednolisty odlew z twardego plastiku a nie miekka, oszczedna forma jak w DX/XT ;]

Skomentuj

tylko mor den siur i toma85 cos na Seasach mieli ;p
                                no ja swoje Seasy kupiłem jeszcze za 700zł komplecik a teraz prawie 900 troszkę przesadzają co do podziału też mi się wydaje że lepiej jak wofer gra tę część co coraz cześciej wyskotonówka ale to ma swoje plusy i minusy.

Skomentuj

Front mojego Seasa 27TFF jest lepszy niż niedawno kupionego DX-a, który jest tak miękki, że jest powyginany fabrycznie od wkręconych śrub. Ale i tak seas nie jest supersztywny, wygina się gdy uszczelniony jest ledwie uszczelką gąbkową.
                                  Co do podziałów to niski podział z Seasami z serii prestige jest jedynym wyjściem jeśli ma to być wysokiej jakości połączenie, z uwagi na wysokie zniekształcenia seasowych midbasów na środku, zobaczcie na pomiary Zapha i wszystko będzie jasne. Poza tym jeśli kopułka dobrze sprawuje się przy niskim podziale to szkoda z tego nie skorzystać.

Skomentuj

Nowy projekt:
                                    http://www.troelsgravesen.dk/Peerless_HDS830875.htm

Na pewno połączenie głośników warte uwagi.
                                    W pełni się zgadzam z tym:
                                    "These NOMEX drivers have an excellent midrange presentation and if you're seeking a driver that will handle vocals and piano notes with grace, try out these drivers. I was pleasantly surprised."

Skomentuj

no wszystko ładnie, tylko co to za tweeter? jakoś nie potrafię znaleść sklepu który by go sprzedawał. chyba że źle szukam

Skomentuj

malutkiz a musi być w Polsce?mamy przecież UE :wink: :

http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5233

Skomentuj

Czaruję...
                                        X