Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

notebook do 1800zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

notebook do 1800zl

wiem ze takie tematy juz byly ale ze sytuacja na rynku ciagle sie zmienia a ja nie jestem na biezaco wiec pytam.

otoz sytuacja wyglada tak.
    moj mlodszy braciszek z zona chca sobie kupic laptoka. kompletny limit to 2000zl. najlepiej cos 1800zl
    narazie upatrzyli sobie cos takiego http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=17286&idk=62
    jezeli za te pieniadze znajdziecie cos lepszego to prosze o info

komputer do internetu i do pracy wiec grafika nie musi byc zbyt potezna

Ja proponuje coś takiego. Skoro laptop nie ma mieć nie wiadomo jakich mocy, to może sprawdzony Core 2 duo na pokładzie z dobrym wyposażeniem, bardzo dobra matryca jak zwykle w Dellach i do tego sprawdzony rzetelny serwis w Polsce (dell care).

Osobiście wybierał bym pomiędzy Lenovo i Dellem, bo to sprawdzone i solidne marki.

http://www.allegro.pl/item580894830_...b_ndc5309.html

Skomentuj

Chyba najlepszy do pracy
      Lenovo_sl500
      :)

A osobiście to chyba bym decydował się na coś takiego, chyba ze względu głównie na wygląd :mrgreen:
      Sony_Vaio

Skomentuj

delle sa nieciekawe. beznadziejna matryca dla mnie wg mnie do warunkow domowych wogole nie nadajaca sie. slabe odwzorowaine kolorow. jak bylem na studiach na infie na wat to kilku cwiczeniowcow caly czas sie smialo z delli
        polecam acer ze wzgledu na extra parametry przy niezlych kosztach i do tego ich matryce z tego co pamietam samsungi tam sa wstawiane.

samsung i asus sa jeszcze godne polecenia. osobiscie mam acera core 2 duo 2ghzx2. 4GB ramu grafika integrowana do 1GB do tego twrady 320 nie narzekam wsyztko chodzi jak w zegarku. jezeli potrzebna jets mocna karta wi fi tak jak mi do internetu od kogos :P to tlyko acer, poorwnywalem z dellem kumpla i ja mialem zasieg 2 kreski kumpel nie widzial nawet sieci

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88
          kilku cwiczeniowcow caly czas sie smialo z delli
          Sie smieli bo sami nie mieli. Bo nie stać cwaniaczkow na Della było po prostu.

Lepsze od Della to tlyko IBM-y były , dzisiejsze scierwo lenovo nie dorasta im do piet.

Skomentuj

haha tam kazdy prawie na apple dell to najtansza obecnie marka na rynku maja najtansze lapy 14" po 1400 gdzie reszta firm nie schdzoi ponizej 2k wiec nie mow ze nie stac poprostu to jest gowno pracowalem na nim i na acerze z matryca crystalbrite i nie ma porownania nawet

Skomentuj

Chlopie Delle chodza po 7kzł kiedy zwykle toshiby itp kosztuja gora 3kzl... wiem bo kupuje dla firmy i nie tylko.

Skomentuj

mowimy o tanszych modelach bo kazda firma ma lapy po 15-20k wiec zapomnij o tej jakosci. w tanich lapach dell daje gowno i to jest fakt. a toshiby matryce padaja jedna za druga siostra ma i wymieniana matryca byla 2 razy. brat cioteczny tez juz wymienial i pogonil lapa

Skomentuj

nie chce się wtrącać w tę rzeczową dyskusję...ale wątek nie nazywa sie "O wyższości marki XXX nad YYY"

Do 1800zł poleciłbym Acer'a - z jednej przyczyny....najlepsze wyposażenie za taka kase....jednak wazna kwestia bedzie to jak laptop bedzie uzywany....jesli duzo noszenia itp to raczej Acer nie bardzo...ale jesli domowy komp przenoszony pare razy w roku to jak najbardziej

ewentualnie cos z systemu VBI, wazne, zeby byl skladany przez sklep i zeby oni zajeli sie ewentulana reklamacja

Ja osobiście mam i polecam lapki MSI - niezle parametry za dobre pieniadze...i fajny design...tyle, ze ja mam wysoki model

Ostatnio pojawily sie niedrogie lapki e-machines - firma, ktora zostala kupiona przez Gateway, ktory zostal kupiony przez Acer'a - wiec tak naprawde to taki bardzo tani acer.....ostatnio robilem takiego dla klienta i naprawde bardzo fajny sprzet.

Moge przy okazji dac jedna rade - nie wybierac zbyt dlugo...ja kupowalem swojego przez miesiac i zaczynalem od kwoty 2500zł a skonczylem na lapku za 3800....wiec jak cos sie pojawi co sie podoba....i ma fajne parametry...to brac....i bron boze nie sprawdzc pozniej cen ile kosztuje :razz: :razz: :razz:
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

moze nie konkretnie co do tematu, ale polecam Asusy - maja świetny serwis i jak szanujesz to długo potrzyma (mój 2,5 roku, małe ryski, reszta ok, gwarancja załatwiona upsem w 3 dni i to przed wigilią); kumple nie szanowali (czyt. wypadł z plecaka, w czasie biegu na płyty chodnikowe) to musieli sklejać, ale dalej działały

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                      nie chce się wtrącać w tę rzeczową dyskusję...ale wątek nie nazywa sie "O wyższości marki XXX nad YYY"

Do 1800zł poleciłbym Acer'a - z jednej przyczyny....najlepsze wyposażenie za taka kase....jednak wazna kwestia bedzie to jak laptop bedzie uzywany....jesli duzo noszenia itp to raczej Acer nie bardzo...ale jesli domowy komp przenoszony pare razy w roku to jak najbardziej

ewentualnie cos z systemu VBI, wazne, zeby byl skladany przez sklep i zeby oni zajeli sie ewentulana reklamacja

Ja osobiście mam i polecam lapki MSI - niezle parametry za dobre pieniadze...i fajny design...tyle, ze ja mam wysoki model

Ostatnio pojawily sie niedrogie lapki e-machines - firma, ktora zostala kupiona przez Gateway, ktory zostal kupiony przez Acer'a - wiec tak naprawde to taki bardzo tani acer.....ostatnio robilem takiego dla klienta i naprawde bardzo fajny sprzet.

Moge przy okazji dac jedna rade - nie wybierac zbyt dlugo...ja kupowalem swojego przez miesiac i zaczynalem od kwoty 2500zł a skonczylem na lapku za 3800....wiec jak cos sie pojawi co sie podoba....i ma fajne parametry...to brac....i bron boze nie sprawdzc pozniej cen ile kosztuje :razz: :razz: :razz:
                      mam tego emachines co tydzien go ciagam na studia i do domu bardzo dobry lap acera mega matryca lustro abrdzo zywe kolory. w srodku komp typowy do gier jakby nie grafa do netu i jak dla mnie do autocada idelany komp za smieszne pieniadze chcoaiz teraz od 2k stoja

Skomentuj

Padi, uzywki odpadaja.
                        to mlode malzenstwo wiec jak wiadomo kasy brak. tak wiec musi byc nowka i najlepiej w jakims sklepie zeby dalo rade raty zalatwic
                        jednak wazna kwestia bedzie to jak laptop bedzie uzywany....jesli duzo noszenia itp to raczej Acer nie bardzo...ale jesli domowy komp przenoszony pare razy w roku to jak najbardziej
                        glownie bedzie w domu bo beda z niego kozystali razem a stary stacjonarny komp sie poprostu sypie

Ostatnio pojawily sie niedrogie lapki e-machines - firma, ktora zostala kupiona przez Gateway, ktory zostal kupiony przez Acer'a - wiec tak naprawde to taki bardzo tani acer.....ostatnio robilem takiego dla klienta i naprawde bardzo fajny sprzet
                        Zamieszczone przez konradzik88
                        mam tego emachines co tydzien go ciagam na studia i do domu bardzo dobry lap acera mega matryca lustro abrdzo zywe kolory. w srodku komp typowy do gier jakby nie grafa do netu i jak dla mnie do autocada idelany komp za smieszne pieniadze chcoaiz teraz od 2k stoja
                        mozecie podac jakis przyklad?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                          moze nie konkretnie co do tematu, ale polecam Asusy - maja świetny serwis i jak szanujesz to długo potrzyma (mój 2,5 roku, małe ryski, reszta ok, gwarancja załatwiona upsem w 3 dni i to przed wigilią); kumple nie szanowali (czyt. wypadł z plecaka, w czasie biegu na płyty chodnikowe) to musieli sklejać, ale dalej działały

Polac koledze, dobrze prawi, a ja zgadzam sie z nim w calej rozciaglosci. Moj brat kupil uzywanego asusa, ma juz 2,5 roku, sprawuje sie elegancko, a jak byl problem z zasilaczem (ale to dlatego ze nie mial listwy zasilajacej tylko byl do gniazdka bezposrednio podlaczony) to zadzwonil po serwis, przyslali kuriera i na bierzaco mogl sledzic (przez strone serwisu asusa) co tam przy nim grzebia. Koledze zamowil takiego samego i tez jest zadowolony.

A czego nie polecam? Acera i Fudzitsu- simens. Trzymac sie od tego z daleka. Brat pracowal na serwisie w sklepie komputerowym i zgadnijcie jakie laptopy przychodzily najczesciej do zwrtou? Acery i siemensy. Acer dodatkowo ma bardzo nieciekawy serwis,a fujitsu ma moj brat cioteczny, dla mnie ten laptop to kupa badziewnego plasticku, glosniki ktore sa gorsze niz te w telefonach komorkowych, bateria krotko trzyma i ogolna tandeta.

Co do Hp nie wiem nie wypowiadam sie. Slyszalem ze sa dobe ale drogie.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                            A czego nie polecam? Acera i Fudzitsu- simens
                            na acera narzeka jeden doktorek z ktorym mam zajecia. ze sie rozpada i jakos dziwacznie pracuje.
                            co do F-S to tego nie wiedzialem. tez o nich myslalem bo kolezanki po wakacjach kupily sobie takie (byla jakas tam okazja) i wydawal sie sprzet OK

kuzyn ma benQ i takiego scierwa bym nawet do reki nie wzial - chodzi o samo wykonanie bo zawartosci nie ocenialem

mam stara toshibe i jezeli chodzi o wykonanie to jestem zadowolony - czegos takiego bym szukal

HP ma kolega ale wlasnie drozszy model i chwali sobie

a co do asusa - czy serwis lapkow jest w tym samym miejscu co plyt glownych? jezeli tak to jest on w koszalinie wiec mam juz jakies zaufanie :lol:

Skomentuj

laptopy F-S sa faktycznie najgorzej wykonanymi laptopami dostepnymi u nas na rynku... odradzam. za to acery pomimo dawnej, zlej opini teraz nie sa takie zle - imho srodek stawki - podobnie jak hp czy asusy...

Skomentuj

Polecam ACERA. Sam używam bardzo intensywnie Extanse 5620Z od roku. Wygląda dalej jak nowa i chodzi równie dobrze jak w dniu kupna - materiały bardzo dobrej jakości.

Dla porównania drugi laptop w domu ASUS (modelu nie pamiętam) kupiony również rok temu za 2,6kpln cały skrzypi - gdzie na obudowę nie naciśniemy :)

Polecam też nie słuchać bredni sprzed 4 lat - Acer złom. Stare serie owszem robili z materiałów równych chińskim zabawkom z targowiska. Nowe natomiast to całkiem inna bajka.

Skomentuj

Osobiście wybrałbym Della. Produkowany w Polsce, solidne, bogate w wyjścia i wyposażenie i w dodatku śliczne. HP/Compaq są ładne ale niestety większość się cholernie grzeje.

Skomentuj

Mam w domu Acera za 1200 zl i HP za prawie 4... Powiem tak jesli ktos nie potrzebuje wielkich mocy obliczeniowych(a tak Pawel pisal w pierwszym poscie) to Acer bedzie moim zdaniem idealnym rozwiazaniem. Mocny sprzet za niewielkie pieniadze a do tego jakosc o niebo lepsza niz kilka lat temu. Acer to nie jest juz odpustowa firma z byle jakimi plastikami. Do tego ma b. dobra WiFi i matryce. Szczerze za pieniadze, ktore sobie wolaja za swoj sprzet mozna go polecic w 100%!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      a co do asusa - czy serwis lapkow jest w tym samym miejscu co plyt glownych?
                                      Zgadza sie. :mrgreen: Ale to i tak jest system DOOR-TO-DOOR, wiec odleglosc nie ma znaczenia. I nie trzeba tam chodzic ich ponaglac, bo stan naprawy mozna sledzic na ich stronce

Co do konkretnego modelu to raczej trudno cos polecic. Wybierz jakis model ktory odpowiada twoim potrzeba od producenta ktory polecali koledzy. Zwroc uwage na takie bajery jak karta pcmcia, czytnik kart sd z adapterem, wyjscie na tv i duza liczbe portow usb. Moze sie wydawac to niepotrzbene, ale skad wiesz czy kiedys sie nie przyda? A te co wymienilem sa bardzo urzyteczne.

I najlepiej wez z windowsem XP Profesjonal Obecnie na wiekszosci laptopow instalowana jest viśta, ale mozna poprosic sprzedawce o XP (tzw downgrade systemu). Po co ta zamulona krowa ma zjdac polowe zasobow systemowych skoro ikspek oferuje to samo. [nie bijcie!!]

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
                                        Mam w domu Acera za 1200 zl i HP za prawie 4... Powiem tak jesli ktos nie potrzebuje wielkich mocy obliczeniowych(a tak Pawel pisal w pierwszym poscie) to Acer bedzie moim zdaniem idealnym rozwiazaniem. Mocny sprzet za niewielkie pieniadze a do tego jakosc o niebo lepsza niz kilka lat temu. Acer to nie jest juz odpustowa firma z byle jakimi plastikami. Do tego ma b. dobra WiFi i matryce. Szczerze za pieniadze, ktore sobie wolaja za swoj sprzet mozna go polecic w 100%!
                                        zgodze sie w 100% ja mam emachines E520 2gb ramu 2 rdzenie na celeronie 2gb ramu 160gb za 1399zl ideal poprostu do domu, lepsze kompy to tlyko do gier chociaz uwazam ze gry na pc to jakie snieporozumienie do tego służą konsole i dobre kino domowe bataria mi trzyma 4godz przy ogladaniu filmu siostra tez ma acera ale z innej seri spalil sie dysk bo wentylator byl zasloniety wtydzien wymienili i dowoz na ich koszt w 2 strony.
                                        pawel btw na allegro tez sprzedaja na raty sam tak kupilem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X