Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Duuuużo flaczków

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Duuuużo flaczków

http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=5039&p=4#k

Polecam przejrzeć...głównie płyty testowe znanych audiofilskich marek, muzyka klasyczna, jazz itd.
    Jest tego naprawdę sporo :P

http://avaxhome.ws/music tu tez cos sie znajdzie.

Skomentuj

Z avaxą jest ten problem że jest tego...za dużo :P Ciężko znaleźć coś konkretnego, ale dla chcącego nic trudnego :)

Skomentuj

To prawda.. i czasem linki sa czasem nie ma a jak sa to nie dzialaja a na drugi dzien juz dzialaja itp.

Skomentuj

co szczegolnie godne polecenia ?:)

Skomentuj

Przydał by się jakiś temat, żeby polecać sobie jakąś dobrą muzykę, bo tak w ciemno to też szkoda ściągać

Skomentuj

Z avaxą jest ten problem że jest tego...za dużo Ciężko znaleźć coś konkretnego, ale dla chcącego nic trudnego
              Właśnie jeżeli wiemy co chcemy zneleźć, konkret- wykonawce czy album avax jest najlepszy :) Chyba że chcemy przeglądać strone za stroną w poszukiwaniu czegoś ciekawego uuu, to good luck and happy new year :)

Skomentuj

Ogólnie ja bym polecał płyty testowe producentów sprzętu audio (podobno mangera jest bardzo dobra). Myślę że na każdej znajdzie się coś naprawdę ciekawego, zresztą...po wypłacie sobie wykupie konto na rapidzie i ściągnę wszystkie :P

Skomentuj

Polecam do tyestów i słuchania na spokojnie zarazem Queen at Wembley albo S&M Mettalica- oczywiście oba w wersji dvd:) Że o muzyce do filmu BANDYTA nie wspomnę... grzechem byłoby pominąć Beastie Boys np. Intergalactic albo RAZ DWA TRZY z Przystanku Woodstock. Wogóle wydawnictwa koncertowe spod znaku Złotego Melona i Jurka Owsiaka jak dla mnie brzmią bardzo zachęcająco. Ostatnio słucham Lao Che i Indios Bravos i jestem pozytywnie zaskoczony. Polecam.

Skomentuj

http://rs363.rapidshare.com/files/10...1/Track_15.wav

Gorąco polecam, nr. 15 z płyty testowej Manger'a.

Skomentuj

sciagnalem pierwsza pozycje z gory zaraz:
                      http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=5039&p=4#k

i po rozpakowaniu zamiast flacow mam dwa pliki .ape

a gdzie moje flaci ?

Skomentuj

Shiver, sciagnelem takie nawet... ale to wav...

Skomentuj

dolphin123, Nie daje gwarancji że będą to konkretnie flaci, ale ape to też format bez stratny więc w czym problem? :)

Maxi, mnie to nagranie akurat bardzo się spodobało, głównie ze względu na dobry mastering i rozmieszczenie instrumentów. Bębny jak dla mnie wymiatają w tym kawałku. A że to Wav to można było się po tytule domyśleć :P

Skomentuj

Sciagnalem ten monkey`s audio ale nie chce mi .ape na wav przerobic...

[ Dodano: 2009-03-25, 20:36 ]
                            Shiver, chodzi o to ze nie moge na razie z kompa odsluchac plyty bo ape mi nie realizuje a jak napisalem przed chwila nie moge zamienic go na wav... :/

[ Dodano: 2009-03-25, 20:53 ]
                            http://www.download.net.pl/5228/Ease-Audio-Converter/
                            konwertuje na wav ale nie dzieli na poszczegolne kawalki... calosc w jednym duzym wavie

Skomentuj

spróbuj Burrrn

Skomentuj

dolphin123, użyj jakiegoś programu do szlachtowania plików na podstawie cue. Np Medieval CUE Splitter i później przekonwertuj jak Ci się podoba np foobar'em.

Skomentuj

Ja do LOSSLESS polecam www.thepiratebay.org każdy znajdzie coś dla siebie, do konwersacji miedzy formatami polecam Foobara, nalezy tylko poszukac odpowiednich wtyczek, osobiscie nie przeszkadza mi ze jakis plik to APE albo WAVPACK, Konwertuje tylko WAV czyste czyli takie cos jakie znajdziemy na ogr plycie CD, ponieważ to niema tagów, a w foobarku sa one widoczne i ładnie to wyglada, łatwo cos znaleźć, moj zbior jest mały, sciagam odsluchuje i wywalam do folderów USUŃ i Moja Muzyka, obecnie odsłuchanych i pozostawionych mam 23GB okolo 700plików, ale to mało:( Ogólnie malo muzyki jest w lossless.

Co myślicie o kolejnym zbędnym moim zdaniem formacie MP3HD??

Skomentuj

Czaruję...
                                  X