Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ inne] Rzetelność ofert

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[ inne] Rzetelność ofert

Chciałem poruszyć kwestię rzetelności osób zamieszczających ogłoszenia.

Dwukrotnie odpowiedziałem na oferty sprzedaży. W obu wypadkach sprzedający nie raczyli sfinalizować transakcji i nie odezwali się więcej. Różnie bywa i zdarzają się różne sytuacje - można napisać, że sprawa jest nie aktualna czy cokolwiek innego, ale jakoś się zdeklarować na "tak" czy nie "nie"
    Udawanie trupa i nie odpowiadanie na maile jest nie w porządku, zresztą dawanie ogłoszeń bez pokrycia też.

Nie będę podawał ników, ale zdziwiło mnie, że tak postępują osoby z pewnym stażem na forum.

Chyba, że za całą sytuację winę ponosi system Wiadomości na forum, ale wątpię.

gRRuby, podobno pw dochodzi raz na ... rzadko.
    Podaj nicki to pewnie te osoby sie dowiedza o sprawie, teraz rowniez moga myslec "to ten co nie odpisal" albo wcale nie miec pojecia ze pisales.

Skomentuj

Też dorzucę swoje dwa grosze, co prawda nie dotyczy ono konkretnie tego forum, ale drobnego hanldu przez inne forum.
      Otóż bardzo często dostaję oferty, zapytania, padają nawet deklaracje wpłaty "niebawem", "za chwilę/jutro wpłacam" i kontakt nagle się urywa. Zaklepują sobie u mnie "towary", na czym zwykle się kończy. Nie chcę wrzucać tutaj wszystkich userów do jenego worka, bo z kilkoma naprawdę przyjmemnie się handlowało, ale prawdę mówiąc można ich na palcach jednej.. no dobra, dwóch rąk zliczyć. 70-80% userów zakończyło wymianę po jednej wiadomości. Myślę, że ponosi za to winę duża anonimowość i brak konsekwencji na forum.
      Nie mówię oczywiście, że jak ktoś do mnie napisze to ma od razu kupić, ale wystarczy odpisać w jednej linijce, zadeklarować, czy się bierze czy nie. Niestety, wielu nawet na to nie stać.

Skomentuj

Może to faktycznie sprawa działania systemu Wiadomości. Jeśli tak to zwracam honor i być może sam mogłem zostać uznany za niepoważnego.

Moja uwaga dotyczy użytkowników dj_zibi oraz mIKI.

Z mIKI negocjowałem cenę i w pewnym momencie zamilkł - nie dostałem żadnej odpowiedzi na moja propozycję.
        Jeśli chodzi o dj_zibi to odpowiedziałem na jego ogłoszenie zdecydowanie, podałem do siebie telefon (tę wiadomość na pewno otrzymał bo na nią dostałem odp) i chciałem sfinalizować transakcję. Minęło 10 dni i żadnej odpowiedzi mimo monitów.

Skomentuj

Zamieszczone przez gRRuby
          Jeśli chodz o dj-zibi to nie mam zastrzeżeń, już robiłem z nim interesy i nie było problemu....

Skomentuj

skoro PW nie dziala to chyba tylko wam bo jakos do mnie ciagle nie przestaja dochodzic :???:

a co do w/w userow to nie zapominaj ze oni studiuja. wiem ze zibi jest w domu raz na 2 tygodnie wiec moze sie cos zmieniac - probuj sie ponownie skontaktowac to moze sie sprawa wyjasni

Skomentuj

gRRuby a czy dj_zibi nie ma podanych innych kontaktów jak cos nie gra z PW?? :mrgreen:

Skomentuj

a jesli chodzi o dj_zibi, to sie nie dziwie, ja mialem dostac szybko odpowiedz na nastepny dzien odnosnie glosników i nie dostalem a bylo to z... 2 mce temu?

normalka,przykro mi,pewnie posypia sie bluzig w moja strone ale cóz.

Skomentuj

Tasior mam dzień dobroci dla Ciebie. Jak pamiętam 2miesiące temu nie uczestniczyłeś dość żywo w tym forum. A ze się mścisz za to ze się pytałem o Hertza i nie kupiłem bo chciałem za tanio dla ciebie to juz nie moja wina:)

Jakos Paweł chciał bym mu załatwił taniej jedne głośniki i udało mu się skontaktować a obaj mamy mało czasu.-->Polibuda hardstyle mode :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez gRRuby
                    Z mikim przy kupowaniu od niego nie miałem żadnych problemów ale obydwaj się denerwowaliśmy bo niektóre wiadomości na PW nie dochodziły i trzeba było to sobie wyjaśniać.
                    dj zibi sprawdzi czy masz na PW konkretną ofertę zakupu bo taką złożyłem zaraz po wystawieniu na sprzedaż przez Ciebie MDS08 i do dzisiaj głucha cisza.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                      gRRuby a czy dj_zibi nie ma podanych innych kontaktów jak cos nie gra z PW?? :mrgreen:
                      Jedynie GG, którego nie mam.

Swoją drogą czy gRRuby nie podał nr telefonu i czy nie można było od 10dni wysłać smska ? :razz:

dj_zibi, wyślij sms-em swoje namiary to się domówimy lub wyślij email przez ten formularz - dojdzie do mnie na bank

Do Moderatorów i Adminów:
                      Mimo zapewnień Pawła, że PW działa, z powyższych postów widać, że jednak nie do końca.
                      W tej sytuacji może jakoś ostrzec zamieszczających ogłoszenia, a może zalecić podawanie alternatywnych form kontaktu w formie maila, komórki czy skypa.
                      Chyba, że dało by się jakoś opanować sprawę funkcjonowania PW.

Skomentuj

dj_zibi, wspolczuje Ci.

mi tam PW dzialaja. :roll:

Skomentuj

gRRuby, my nic nie mozemy zrobic - tylko admin

wydaje mi sie ze pora tez wprowadzic zmiany w dziala ogloszen - np dodac mozliwosc wywalania ogloszen przez autora

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            np dodac mozliwosc wywalania ogloszen przez autora
                            jestem jak najbardziej za! Nie raz ogłoszenie np na allegro wygasło, jest już nowe a na forum jest jeszcze aktywne ze starym linkiem... Autor powinien mieć możliwość wcześniejszego usunięcia ogłoszenia

Skomentuj

Potwierdzam, że PW nie działa jak należy. Pisałem już o tym kilka razy. Przychodzą do mnie tylko wiadomości, ale z wysyłką już bywa gorzej albo nie dochodzą do adresatów, albo leżakują w folderze Do wysłania by zniknąć po jakimś czasie w niebycie. :sad:
                              Nawet teraz jedna, od wczoraj do tej pory.

Skomentuj

gRRuby, my nic nie mozemy zrobic - tylko admin
                                Od strony technicznej naprawy to nie możecie, ale możecie chyba zamieścić ostrzeżenie aby z pewną rezerwą podchodzić do systemu PW.
                                Po jak widać źle działający system Wiadomości może prowadzić do przykrych zadrażnień. Można np dodać jakiś przyklejony topic czy coś podobnego.

A to że sam, Pawle nie masz problemów z PW może zawdzięczasz posiadaniu innych uprawnień - tak tylko spekuluję.

Skomentuj

gRRuby, chyba nie do końca, bo nawet moje uprawnienia nie "naprawiają" sytuacji z PW. Ponieważ akurat u mnie ruch na skrzynce PW jest ogromny, to niestety dość często otrzymuję sygnały o wysłanej wiadomości, o której istnieniu nie miałem pojęcia. Plan naprawy sytuacji był i nawet rozpocząłem uważną analizę kodu, jednak ostatecznie mechanizm forum ulegnie w niedługim czasie zmianie na komercyjny i wówczas myślę problem "sam się rozwiąże". Nie dysponuję obecnie wystarczającą ilością wolnego czasu by przeanalizować działanie wszystkich klas odpowiedzialnych za ruch PW, a mając na uwadze przyszłą zmianę mechanizmu zarzuciłem działania zmierzające do poprawy sytuacji.
                                  Sprawa jest tak "otrąbiona" w kilku wątkach na forum, że przekonany byłem, iż wszyscy o tym niedomaganiu mechanizmu wiedzą.
                                  Dziwi mnie jednak trochę fakt, że ludzie nie szukają alternatywnej formy kontaktu, którą jest e-mail. Przecież każdy rejestrujący się User musi podać e-mail i nawet jeśli ustawił ukrywanie go, to poprzez mechanizm forum można na ukryty adres wysłać e-mail'a.

Skomentuj

Co do problemów z PW to doskonale Cię rozumiem. Brak czasu jest zrozumiały zwłaszcza, że zajmujesz się tym społecznie.

Kilkakroć korzystałem z PW, nawet swego czasu z Tobą i nie było problemów. Być może ślepo ufałem w działanie sprawne wiadomości więc nie szukałem alternatywnych form kontaktu.

Niezależnie od dalszy planów transformowania forum uważam, że koniecznie należy zamieścić jasną i przejrzystą informację, że z Wiadomości są problemy.
                                    Lub też tę opcję forum zwyczajnie wyłączyć.

Skomentuj

Tastior a ja Ci nie współczuję.

Niestety cześć PW nie doszła, trochę w tym mojej Iny bo zapomniałem o tym co napisałeś. Patrząc na to z drugiej strony kontakt ze mną złapać jest chyba bardzo łatwo kto chce to go znajdzie.

Z drugiej strony wiem ze to chamsko brzmi ale mogłeś napisać na GG, jest udostępniony, ba mogłeś zadzwonić, wystarczy kliknąć w mój podpis i otwiera sie moja strona tam masz maila GG i telefon.

Skomentuj

wydaje mi sie ze pora tez wprowadzic zmiany w dziala ogloszen - np dodac mozliwosc wywalania ogloszen przez autora
                                        Widać mało kto czytał regulamin działu ogłoszeń...

4. Ogłoszeniodawca ma obowiązek powiadomić Administratora lub Moderatora poprzez PW o utracie ważności ogłoszenia przed czasem jego wygaśnięcia ustawionym przy dodawaniu ogłoszenia

Skomentuj

Czaruję...
                                        X