Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka ładowarka do akumulatorków NiMH ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka ładowarka do akumulatorków NiMH ?

Koniecznie procesorowa,na allegro masę chiństwa widzę ...

[ Dodano: 2009-04-23, 14:11 ]
    http://www.allegro.pl/item617659115_...arger_444.html
    póki co chyba ta najciekawsza.

Ja od ok 2 lat posiadam ładowarkę z serii 8168 (na Allegro po kilkoma różnymi markami) i mogę ją polecić.

Cechy:
    mikroprocesorowa ładowarka wtykowa, ładowanie prądem impulsowym, kontrola ładowania dV, diody sygnalizujące ładowanie i naładowania akumulatorów, możliwość ładowania 2 lub 4 akumulatorów, funkcja rozładowywania akumulatorów, ładowanie akumulatorów NiCd i NimH, typu AA lub AAA, automatyczne przejście do trybu ładowania konserwującego.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

takero, polecam tą łądowarkę: http://allegro.pl/item613499084_lado...x_aa_2500.html

Możesz ją na allegro kupić również bez akumulatorków, jeśli je masz ( a masz, bo wiem )

Ta pentagrama, do której link podałeś też nie wydaje się być zła :) Na pewno spełni swoje zadanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
        Ja od ok 2 lat posiadam ładowarkę z serii 8168 (na Allegro po kilkoma różnymi markami) i mogę ją polecić
        popieram. z tym ze ja ja mam od ponad 1,5 roku

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          takero, polecam tą łądowarkę: http://allegro.pl/item613..._x_aa_2500.html
          [code]Wyłącznik czasowy[/code]
          [code]Ładuje 2 lub 4 akumulatory AA lub AAA[/code]
          to mi się średnio podoba :/

Skomentuj

sugeruje brac ladowarki ladujace malym pradem - to "zdrowsze" dla akumulatorow, ale oczywiscie czas ladowania sie wydluzy.
            Kod
            Wyłącznik czasowy
            czemu ci sie to nie podoba?

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
              sugeruje brac ladowarki ladujace malym pradem - to "zdrowsze" dla akumulatorow, ale oczywiscie czas ladowania sie wydluzy.
              tylko znajdź teraz taką ;]
              Zamieszczone przez Caleb
              czemu ci sie to nie podoba?
              bo tam nie ma proca , tylko wyłącznik czasowy.

Skomentuj

aaa :). w sumie sam nie do konca jestem przekonany czy te ladowarki za paredziesiat zlotych to w ogole maja jakis procesor czy to nie jest ot tak napisane . sam mam cos takiego - prady male i niby ma procesor chociaz ciezko mi w to uwierzyc.

Skomentuj

Caleb, juz chcialem rozkrecac ale sa tam jakies dziwne srubki :???:

Skomentuj

bo ona jest automatyczna, ale ten cały automat to pewnie timer na jednym tranie :lol:

Skomentuj

Ja mam MW8988GS i jest idelana wrecz, Prad ladowania dla AA to 500mA, dla AAA - 300mA.
                      Ponoc lepsza od 8168.

Skomentuj

kupiłem pentagrama, jak się okazało ma pomiar temperatury więc full opcja za 40zł i odbiorem osobistym za rogiem
                        zobaczymy co to potrafi :)

Skomentuj

Myślę, że cudów od Pentagrama nie należy się spodziewać [choć na chłodzenie CPU/GPU nie narzekam], ale napisz za jakiś czas jak się sprawuje, bo też się rozglądam za jakąś nową.

Skomentuj

Proponowałbym albo 8988 albo 9168. 8186 to juz dziadek.

Skomentuj

Czaruję...
                            X