Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALUZJA O GOTOWE PROJEKTY KOLUMN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ALUZJA O GOTOWE PROJEKTY KOLUMN

Szkoda, że na stronce nie są zamieszczane gotowe projekty całych kolumn dla początkujących. Jeżeli ktoś chciałby zrobić włąsne kolumny bo na sklepowe go nie stać napewno będzie szukał czegoś w stylu gotowych projektów. Chodzi mi o konkretne podanie:

1. Jakie głośniki kupić i gdzie najlepiej
    2. Jaka obudowa najlepiej pasuje do tego zestawu
    3. Ile kosztowało by wykonanie takiej kolumny
    4. Jakie komponenty w zestawiku zastosować i tak dalej i tak dalej.

Najlepiej jak by było kilka projektów dostosowanych do kieszeni domorosłego konstruktora.

Patryk

jakbyś nieco poczytał np. post "A gdzie konstrukcje użytkowników" to byś wiedział że sukcesywnie będzie przybywać na stronce konstrukcji. :)

gdzie kupić najtaniej tego ci nikt nie powie. większość elementów jest rozsądnej wagi więc lepiej kupić w sklepie gdzieś gdzie mieszkasz.

zresztą wszelkie konstrukcje które były to przeważnie pierwsze konstrukcje użytkowników a ich autorzy mają pewnie już kolejne wizje realizacji.

jedyne co możesz na razie zrobić to zacząć od czytania, później jeszcze trochę poczytać
    konstruowanie może jest i proste (mechanicznie) ale wyliczanie i strojenie nieco trudniejsze.

poczytaj na początek, skompletuj narzędzia, przyda się też nieco sprzętu pomiarowego, programów a do tego czasu coś pewnie się pojawi.

aby cię nie zniechęcać podam link do "starej" strony (mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi za złe)
    http://subwoofer.t17.ds.pwr.wroc.pl/articles.php?id=52

czyli konstrukcja yoshiego - najbardziej popularna na forum. osobiście też mi się podoba.

Skomentuj

MI CHODZI TYLKO I WYŁONCZNIE O SCHEMAT JAK POWINNA PRZEBIEGAĆ BUDOWA KOLUMIENKI OD POCZĄTKU DO KOŃCA. KONSTRUKCJA POWINNA BYĆ PRZETESTOWANA I SKUTECZNA. PROJEKT KOLUMNY KTÓRA DZIAŁA I JEST W MAIRE OCZEKIWAŃ DOBRA.

Skomentuj

No to idz do sklepu i sobie kup taka konstrukcje. Albo poszperaj po stronach gdzie oferuja gotowe kity do skladania np. www.akkus.com.pl W skladaniu wlasnorecznie zestawow najwiecej frajdy sprawia etap konstruowania a skladanie dodaje tylko troche smaczku. Adamu podal Ci linka do sprawdzonej konstrukcji ktora nie powinna Cie zawiesc. A jak powinna przebiegac budowa to zalezy od Twoich umiejetnosci i mozliwosci w zaopatrzenie sie w odpowiednie narzedzia. Acha, nie irytuj sie i nie uzywaj duzych liter.
        Pozdro
        Dexter

Skomentuj

to zawsze mozna zaczerpnac natchnienia z stron producentow

Skomentuj

Najwięcej frajdy daje kupno głośnika a później to jest już tylko pod górke .

Na stronie VISATONa możesz sobie pooglądać sporo projektów.

Skomentuj

Yoshi ma racje fajnie jest zaplanowac kolumienki kupic glosnik i........ no wlasnie i co? to jest fajne jak sie siedzi 3 tygodnie i planuje rysuje probnie liczy koszta itp itd. Po wszystkim zostaje jakis jakis tydzien na zrobienie kolumn i.............w moim wypadku jakis miesic nad zwrotnica, ale sie nie poddam Powiem wam ze siedzenie tak duzej ilosci czasu np nad zwrotnica powoli uczy jak ja poprawnie wykonywac... (takie moje zdanie)

Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
              X