Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką kupić kamerkę do ~2kzł ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką kupić kamerkę do ~2kzł ?

Szukam kamerki cyfrowej do 2kzł do roznych nagran. Wiadomo ze przydalaby sie spoko bateria, dobry format zapisu, funkcje, rozdzielczosc HD no i jakosc.. ma ktos doswiadczenie w temacie? Kamerke musze kupic na dniach..

Dobrze jesli z tym nie wiazalyby sie dodatkowe koszta itd.. nosnik to mysle ze najlepiej HDD bo kart nie wiem czy wydola transferem z zapisem wysokiej jakosci..

karty i dvd to jedna wielka porazka na dvd miesci ci sie 20min nagrania a na kartach pameici gowniana jakosc. Ja kupowalem kamere do sporadycznego uzytku i po dlugich namyslach opiniach wybralem na ksety mini DV. Jakosc mozes zsutawic ale w najlepszej i po konwersji jest ekstra, kasetki bez problemu 20x nagrywasz bez utraty jakosci

co do hdd zwroc uwage na SONY HDR SR10E, sony porodukuje na zajebistych obiektywach Carl Zeiss

Skomentuj

Szymon,zaloguj się na jakimś forum video,tam napewno co doradzą :) sz

Skomentuj

przylaczam sie do tekstu mariana

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88
          a na kartach pameici gowniana jakosc.
          tak z ciekawości - co ma nośnik do jakości ?

Skomentuj

@takero

na chlopski rozum, to cos ma ;p
            zapisz na kasecie VHS obraz HD :P

karta pamieci moze miec problem z plynnym zapisem video, ktore wymagaja duzego bit-rate danych, ale to bardzo duzych bit-rate

lecz patrzac na to co oferuja owczesne karty pamieci (predkosc zapisu), a z kolei jakie formaty nagrywania oferuja kamery video (takie domowego uzytku) to nie powinno byc problemu z tym

jedyne ograniczenie teraz to moze byc pojemnosci karty, aczkolwiek kamery maja pewnie jakies profile z gory ustalone, ktore moga pozwolic na parenascie godzin zapisu w rozsadnej jakosci

Skomentuj

obejrzyj film z karty i z glupiej mini DV zobaczysz różnicę. Każdą kamerę miałem w reku i każda się bawiłem (tj z każdym nośnikiem) na 4gb karcie zapiszesz 30min filmu, wiekszosc kamer zapisuje bez kompresji, dopiero przy konwersji na kompa kompresujesz film. Bezkonkurencyjne są kamery z hdd 40gb - 6godz filmu w dobrej jakosci, tyle ze i tak bateria tyle nie pociagnie. Jesli ktos porównuje filmy nagrane przez kamery niech porównuje filmy bez kompresji i konwersji.

Skomentuj

Czaruję...
              X