Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka górno wrzecionowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Frezarka górno wrzecionowa

Ktoś miał doświadczenie z tymi frezarkami?.
    Wiem że lepiej kupić bosha albo coś lepszego. Tylko ten typ narzędzi będzie leżał na półce i się kurzył, poza podfrezowaniem pod głośnik nie znam innego zastosowania do niego.

http://www.morar.nazwa.pl/sklep/prod...&products_id=9
    lub to: (chyba ten sam model tylko inna naklejka)
    http://allegro.pl/item628539464_frez...8mm_12_mm.html

może coś innego polecicie za ~20PLN

Mam piłę tarczową z tej firmy i jestem zadowolony, sprawuje się dobrze oczywiście wykorzystuje ją do prac domowych (bez katowania :wink: ). Jeżeli potrzebujesz do sporadycznego użytku to jak najbardziej nie ma się co kosztować na droższy sprzęt :wink:
    może coś innego polecicie za ~20PLN
    Za tyle to ciężko będzie nawet wiertarkę kupić :lol: Pewnie chodziło o 200zł :smile:

Skomentuj

taka frezarke kupil kolega tylko nie pamietam jakiej firmy
      silnik OK
      tylko slaba byla sprezyna przy prowadnicach. reszta OK

Skomentuj

Pawel S.
        ile tamten model może mieć 1000W bedzie?. da się tam jednoznacznie wysokość ustlić. Ta prowadnica to plastik czy odlew stali, trwalsza od metalowej blachy?

Marka graphite to topex?

jeszcze nie zamówiłem głośników. jakiej srednicy jest otwór do przykręcenia vify dx25 i stx 15 100 akx?. zmieszcze tam gwint m5 ? bo nakrętek pazurkowych m4 nigdzie nie mogę kupić w białym.

Skomentuj

Zamieszczone przez mistrzu
          Marka graphite to topex?
          Tak. Trochę lepsze wykonanie niż ta żółta seria narzędzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez lega-m
            Tak. Trochę lepsze wykonanie niż ta żółta seria narzędzi
            w tej cenie już można kupić Bosha.

Skomentuj

ile tamten model może mieć 1000W bedzie?.
              jezeli moja ma miec 650-800w to tak - tamten bedzie mial ok 1000W

da się tam jednoznacznie wysokość ustlić
              no wlasnie nie najlepiej to pracowalo :???:

Ta prowadnica to plastik czy odlew stali, trwalsza od metalowej blachy?
              ta do prowadzenia rownoleglego? i tak to wymieniasz :lol:
              jakiej srednicy jest otwór do przykręcenia vify dx25 i stx 15 100 akx?. zmieszcze tam gwint m5 ? bo nakrętek pazurkowych m4 nigdzie nie mogę kupić w białym.
              do AKXa tak. do DXa M4

Skomentuj

Kupiłem frezarkę za 85 pln faire line
                http://allegro.pl/item638864655_frez...a_6mm_8mm.html
                , jest dużo tego modelu pod innymi nazwami.

Szlak mnie trafia jak muszę zagłebić się w materiał podczas frezowania. Sprężyny ma za mocne, albo źle spasowane ślizgi i brak smarowania.Przez co nie można płynnie ustalać wysokości. Po za tym trochę przeszkadza ten włącznik na korpusie frezarki. Wielkim plusem tych tanich frezarek jest że dorzucają frezy.
                Za tą cenę się opłaca
                PS.
                jeszcze działa.

Skomentuj

Pozwolę podłączyć się do tematu i nieco go "odkurzyć":)
                  Chciałbym kupić frezarkę bo wiem już, że monitory na STX nie będą pierwszym i ostatnim moim projektem jaki wykonam. Tak tak, to bardzo wciąga choć czasu brak:) Zastanawiam się tylko, czy lepiej jest kupić nową, np:
                  http://allegro.pl/item827794881_frez...l_ypl1050.html
                  http://allegro.pl/item834791339_frez...0w_magnum.html Czy taka frezarka
                  czy też w podobnej cenie używaną:
                  http://allegro.pl/item833077567_frez...pha_tools.html
                  Co koledzy myślicie w tym temacie?

Skomentuj

Ja nadal będę obstawał przy swoim zdaniu, że wszystkie te frezarki to to samo urządzenie. Różnią się tylko kolorem i nieznacznie kształtem obudowy - porównaj sobie zdjęcia :razz: Skoro cena za te nowe i za tą używaną jest praktycznie taka sama to bierz nową bo masz przynajmniej gwarancję. Jeśli chciałbyś kupić jakiś lepszy sprzęt to pewnie musiał byś wydać kilka stówek. Moim zdaniem do użytku domowego ta najtańsza frezarka w zupełności wystarczy, musisz tylko używać jej z głową czyli na po prostu nie przeciążać za bardzo - głębokie frezy robisz na przykład na 2-3 razy.

Skomentuj

Dzięki za poradę. Myślałem podobnie. A że frezować głębokie otwory na raty trzeba taką to jest jasne. Więc chyba dziś jeszcze zamówię i będzie po sprawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                        Ja nadal będę obstawał przy swoim zdaniu, że wszystkie te frezarki to to samo urządzenie.
                        i zapewne masz racje
                        ta uzywka jest mocniejsza i osiaga wyzsze obroty - ale jest mniej poreczna
                        Zamieszczone przez dabyl
                        Moim zdaniem do użytku domowego ta najtańsza frezarka w zupełności wystarczy, musisz tylko używać jej z głową
                        ja kupilem taka uzywana kilka lat temu (w dodatku z peknietym walkiem) i nadal pracuje i pomaga tworzyc ciekawe DIY

Skomentuj

Czyli zamówienie leci i będzie nowa frezarka niebawem:)

Skomentuj

Siemka.

Ja mam taką jak na 2 pierwszych linkach.

Kupiona w Castoramie za 119zł nu tool. (2 lata gwarancji).

Kiedyś pracowałem w Castoramie i zaufany kolega z działu narzędzi powiedział,
                            że jak mam zrobić kilka otworów i nie będę 5h dziennie jej orał to trochę polata. :mrgreen:

No i w sumie mało reklamacji na ten model jest.

Zrobiłem na razie otwory w kolumnach z projektu 3 drogi na stx i powiem, że
                            da frezarka na taką pracę to daje radę.

Skomentuj

Chyba ten model wybiorę- http://allegro.pl/item839033167_hit_...mm_8mm_fv.html niby to samo co te tańsze ale choć frezy będę miał różne i nie będzie trzeba nabywać ich osobno.

Skomentuj

dokladnie
                                pobawisz sie tymi frezami i sam sie przekonasz co sie przydaje a co nie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  dokladnie
                                  pobawisz sie tymi frezami i sam sie przekonasz co sie przydaje a co nie
                                  4-5 się przyda

Skomentuj

ale on tego jeszcze nie wie :P

Skomentuj

ok, niech rozkmini to sam, co my mu będziemy odbierać przyjemność :P Te frezy najlepszej jakości nie są ale jak będziesz o nie dbał, nie przegrzewał ich i dużo w wiórówce robił to troszke pożyją

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                                        dużo w wiórówce robił
                                        Chyba "nie robił" ja teraz też na fronty MDF bede kupował :) we wiórówce strasznie sie grzeją ;/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X