Mike ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.Gdzie Ty widzisz to podobieństwo?Zresztą mnie to lata,ja mam 100% pewności że to Visaton.Jutro będą u mnie :P
PZDR
teraz to już nie wiem może poczekam aż ktoś kupi i powie co to jest a tak w ogóle to bawił sie ktoś nimi w progt\ramie jak to wyglada 25cm czy 30 cm? kurde W250 za 50pln to kuszace
Mike ja wziołem W200 i wiem na pewno że jest to orginał,co do reszty nie sprawdzałem i sie nie wypowiadam.A z tego co sie orientuje to Alphard by sobie nie zawracał głowy takim bezczelnym podrabianiem,za dużo by go to kosztowało.A jeśli już to napewno by na nich było logo alfredów i drobne zmiany tak aby sie nikt nie czepiał.Jeśli ma to być podróba to już na pewno nie z ręki Alpharda.
PZDR
Mike => Niezły jesteś. Potrafisz widząc zdjęcie na monitorze stwierdzić, że magnes ma 14 a nie 12 cm średnicy. Gratulacje!
Domino=> Zdecydowanie 30cm. Problem polega na tym, że będzie potrzebował ok 100l aby osiągnąć f3 = 40Hz, ale przy tak niskiej cenie można kupić dwa i zrobić suba w isobarik. Niestety tu następny problem: przydało by się z 200- 300W w napędzie.
przyjmuje gratulacje :) :) :) ...uzywam przezroczystosci w adobe i nanosze rysunek techniczny ze strony visatona na zdjecie z aukcji i gotowe...cosik magnesik za duzy
umberto, tam pisze mniej więcej coś takiego: "20 cm (8") woofer with very good price/performance ratio. Suitable for simple 2-way speakers and car rear tray systems. Especially suited as replacement driver for many HiFi speakers"
z tego co kumam englisz to w skrucie pisze tam że stosunek cena jakość full wypas, i że nadaje się do prostych zestawów 2way i auta ... CZY ta dwudziesteczka serio nada się na 2way ? I czy to wogule ogulnie fajna zabawka ? ;]
Pozdro
hmyyyy popatrzylem sobie w winisd co z tego bedzie i na pewno glosniki nie sa wybitne:/
ratuje je tylko ze sa visatona:)
najbardziej do gustu przypadl mi W200 do kolumienki 3way w 30l closed albo 35closed
albo W300 ale poratowane korekcja bo inaczej to jest baniasty glosnik
w170 i w250 to wogole "wyzwanie"
ogolnie rzecz biarac koles co sprzedaje wie co sprzedaje i wiez ze za wiecej nie sprzedalby nic, bo kazdy kto wie co to visaton wie tez co to winisd, a zeby wydac taka kase to w winisc musi wyjsc cos w miare - wiem ze winisd to nie wyrocznia ale z gowna bata nie ukreci sie
a to zdanie ze stronki visatona mowi wszystko "Particularly suitable as a replacement for HiFi speakers." - to czesc opisu W300, myslalem ze napisza cos o wspanialym basie, a oni przynajmniej sa szczerzy:)
a te visatony to serio moze ktos kupi co mu altusy zgniły:) to calkiem niezle zastepstwo dla laika na pewno lepsze od alfreda:)
"to jeszcze poprzekrecaj to tak zeby sie idealnie nalozyly bo wten sposob nie uwzgledniasz perspektywy" akurat do tego ze magnes ma nie ta srednice nie trzeba perspektywy ....to nie jest visaton
jestem pewien w 90% że umberto ma racje z tego względu ze W200 na stronie producenta kosztuje 23E na polskiej stronie jest to 119zł. takze zalicza się to do tanich głośników.
Mike też ma racje że proporcjonalnie nie pasuje to do siebie.
pozdrawiam
Panowie,sprawa się wyjaśni na dniach.Dodam tylko tyle że człek ten raczej by się obawiał sprzedaży niepewnego towaru mnie ponieważ już przy jednej takiej sytuacji odczuł dość boleśnie moją reakcje (w końcu do Łodzi daleko nie mam).Ponadto allegro dość ambitnie zareagowało ze swojej strony na mój sygnał.Z tego co się dowiedziałem głośniki pochodzą z odrzutów.tzn. braki w opakowaniach,w wykonaniu,źle sklejone pudełka i wierzcie mi,u szkopów z takich powodów towar jest wycofywany.No chyba że fabryki jeszcze nie opuścił ale tu ponoć inaczej się to rozegrało (polak potrafi).W tej partii jest podobno dużo więcej tego towaru ale tylko ok.30% nadaje się do użytku.Ale pożyjemy zobaczymy.A jeśli chodzi o parametry to faktycznie tylko do 3way,zresztą z takim zamysłem je kupiłem aby wywalić LW800(sic!).
PZDR
P.S.
Jak wyjdzie inaczej to w adobe zainwestuje.Mike skąd wiesz czy gostek zdjęć nie modyfikował co do wielkości?A wtedy kicha.Ja Ci je tak dopasuje że sie pokryją z tymi ze strony Visatona.
podziwiam Cie Mike za upor w twierdzeniu ze to jest alfred:) normalnie podziwiam....
zobacz sobie ze te glosniki to sernio zaden szal i de facto tylko z W200 (co Umberto zauwazyl) da sie cos wydusic sensownego, i to sensownego tylko w zalozeniu ze robimy ladnie grajace 3way (pewnie u Umberta poparte subem na Hertzu ES300)
pozostale 3 glosniki z oferty serio nie zapowiadaja sie ciekawie....inaczej bylyby drozsze,wiedza o tym kolesie z visatona jak i ten sprzedawca, oni licza ze sprzedajac to pod flaga visatona jakos to pojdzie w swiat za taka kase i nie ma co tu kombinowac czy to podroba, a jesli podroba to powiedz mi Mike co za debil podrabialby glosniki o takich parametrach?? no powiedz kto?? ja bym podrobil jakas lepsza serie visatona zeby lepiej zeszly mi z magazynu
Over nie jestem zwolennikiem 2way na 20cm wooferze,za duże ryzyko a te raczej zbyt pięknie nie wyjdą.Co do fajnej zabawki,hmm...napewno,bo za taką kase.
Cudów nie ma sie co spodziewać ale napewno zagną Tonsila,Tesle i Alfreda,na pewno.Od taki niezły woofer za śmieszną kase.Ja osobiście testowałem 20-stki Visatona o oczko wyższe,nie pamiętam symbolu ale MarekW mi je polecił (dziękuje Marku) i byłem najpierw wkurzony,później zadowolony a w końcu je opyliłem za super kase.Mam nadzieje że i te mnie nie zawiodą.No ale niema co się zbytnio zachłystywać.Zobaczymy.
PZDR
podziwiam Mike twoj upor w twierdzeniu ze to podroby
powiedz mi kto by podrabial glosniki o tak marnych parametrach z taka dokladnoscia, jakis debil chyba, majac taki sprzet do podrob podszylbym sie pod lepsze serie visatona pomysl czlowieku ze to raczej absurd
przeanalizuj co to za glosniki, znich wiele nie wydusisz, jedynie W200 cos prezentuje i to tylko w 3way popartym subem (pewnie Umberto bedzie sluchal swoich 3way razem z Hertzem ES300)
Paffikja jednak chyle czoła w strone Mike.Ważna jest wnikliwość i chęć dogłębnego sprawdzenia o jakości oferowanego towaru.Poważnie.Choć ta akurat metoda wydaje mi się dość wątpliwa i zbyt podważalna ale w końcu jest wśród nas ktoś kto potrafi w jakimś stopniu zweryfikować podejrzane dane.Ale reasamując,tak jak wspomniałem,dobry grafik zrobi to tak że nikt sie nie kapnie.W tych czasach nie widze w tym problemu.No ale wielkie dzięki Mike za trud i poświęcenie.No i obyś się mylił :)
PZDR
jak pewnie sie mozna domyslic cos mi sie pojebalo z przegladarka ze dwa razy umiescilem prawie taki sam post serio
moim zamiarem nie bylo zjechanie Mike'a:) mam poprostu inny poglad na powod niskiej ceny tych glosniczow:)
ja jestem ciekaw co powie Umberto jak dostanie paczke:) moze dzieki temu powstanie pare wywazonych i ciekawych konstrukcji (bo o robieniu "szałowych" basołupaczy nie ma mowy) w ktorych tworcy docenia nie tylko niskie zejscie ale i lekkosc grania i realizm wyzszych czesci pasma akustycznego:)
aaaaa i oby Mike sie mylil:) to dla naszego dobra hihihi:)
Skomentuj