Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Internet CDMA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Internet CDMA

Witam. Za jakiś miesiąc kończy mi się umowa z Plokomtelem iPlus i myślę nad czymś szybszym a na neostradę nie mam co liczyć bo mamy za starą linię i obiecują już nam jej modernizację 2 lata ale się nie doczekaliśmy.
    W Orange zaproponowali mi właśnie CDMA czy ktoś z was ma z nim jakieś doświadczenia? Wie jak działa czy jest szybszy od zwykłego z nadajników telefoni komórkowej.
    Bardzo proszę o poradę bo już mam dość czekania 2min za nim się strona pojawi.

heh cdma to akurat jest w ethernecie ale coz..jakos sie juz przyzywczailem ze pismaki nie wiedzą co piszą ;p
    a sprzedajacy przekracają i stosuja jak jakas komercyjną nazwe ;p

w UMTSie stosuje sie WCDMA ....

otorz ... nie jest to "necik" do buszowania po zasobach sieci ..od czasu do czasu cos przegladnac małą poczte sciagnac lub potrzebujesz mocno mobilnosci to tak ...

jego przepustowosc baaardzo scisle zalezy od miejsca gdzie jestes i od uzytkowników ktorzy aktualnie korzystają z twojej pikokomórki umtsu ..
    nastepna sprawa.. limit danych ...wbrew pozorom szybko się konczy ...

najnowoczesniejsza siec w kraju ma polkomtel czyli Plus ..od którego hurtem zasoby kupuje np Play
    są oni "parę lat" przed resztą sieci w kraju ....
    jezeli w twoim miejscu Plus chodzi "licho" to albo cieszy sie tam duzą popularnoscią i po prostu dziela sie zasoby...albo masz dalego do pikokomurki ...

jest bardzo bardzo malo prawdopodobne by jakakolwiek inna siec dała ci cos lepszego
    (UMTS jest standardem wszystkie sieci korzystaja z tego samego, nie daj sie nabrac na marketingowy chłam dziwnych nazw ktore piszą ludzie kotrzy sami nie wiedzą co one znaczą ;p ) ...

mocno się nad tym zastanów bo w naszym kraju umts wcdma raczkuje i jeszcze dosc spory czas bedzie raczkowal ....

Skomentuj

Czaruję...
    X