Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[url]www.stx.pl[/url] Problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[url]www.stx.pl[/url] Problem

Witam wszystkich

Zamówiłem głośnik na stronie stxa(w sumie zamówił go mój brat) juz 3 dni temu ale żadnego odzewu z ich strony.
    Moje pytanie brzmi
    Czy to jest u nich normalne? :neutral: Znaczy czy każdy tak długo czekał? Jeśli tak to ile to trwa?
    Przepraszam za troche głupi temat ale nigdzie nie znalazłem tego co mnie interesowało.
    Pozdrawiam!

czasami czekasz pare dni na odpowiedz a czasami masz ja po paru godzinach. tam malo osob pracuje wiec cierpliwosci. po tygodniu mozesz sie upomniec

Skomentuj

Re: www.stx.pl Problem

Zamieszczone przez onomato
      Witam wszystkich
      Zamówiłem głośnik na stronie stxa(w sumie zamówił go mój brat) juz 3 dni temu ale żadnego odzewu z ich strony.
      Moje pytanie brzmi
      Czy to jest u nich normalne? :neutral: Znaczy czy każdy tak długo czekał? Jeśli tak to ile to trwa?
      Witam, miałem to samo. zamówiłem dwa AKX w środę rano. Przez prawie dwa dni zero odzewu. Napisałem maila w czwartek dość późnym popołudniem. Dostałem odpowiedź, że w piątek rano dostanę potwierdzenie i dane do przelewu. Nie dostałem. W poniedziałek próbowałem się dodzwonić nie dało rady. Napisałem maila znowu - prawie błagalnego o wysłanie tylko dwóch głośniczków. We wtorek dostałem maila z potwierdzeniem i danymi do przelewu. Zaraz przelałem kasę i w piątek głośniki po ponad tygodniu były u mnie.
      Pierwszy raz się spotykam z tak długim okresem realizacji zamówienia. Od paru osób wiem, że to u nich raczej normalne i tak długo to trwa.
      Pozdrawiam, Darek.

Skomentuj

A ja się pochwalę, że na drugi dzień było potwierdzenie i telefon od nich w/s zamówienia. W sumie to na 3 ale ze kupiłem w piątek a telefon był w poniedziałek to wybaczam:) Głośniki miałem w środę jeśli dobrze pamiętam. Firma jest ok, ja nie narzekam.

Skomentuj

Juz dostałem potwierdzenie. Czyli u mnie łącznie trwało to około 4 dni..
          Pozdrawiam

Skomentuj

Tak to niestety jest, że gros producentów stawia sobie za priorytet obsługę odbiorców hurtowych, a nie detalicznych i tych drugich traktuje jako zło konieczne (trudno bowiem nazwać sposób działania STXa jako poważne traktowanie Klienta detalicznego). Taka jest polityka Firmy i nic na to nie poradzimy.

Skomentuj

u mnie potwierdzenie trwało 3 dni ale za to wysłanie prawie tydzień... tylko tyle dobrego że paczka przyszla nastepnego dnia od potwierdzenia wysyłki i w opakowaniu ostrożnie szkło.

Skomentuj

upbeat o ile pamiętam to jest wyraźna informacja na stronie STXa, że wysyłki dla Klientów detalicznych są wysyłane raz w tygodniu, więc tu nie bardzo jest się o co czepiać - przynajmniej Klient jest lojalnie uprzedzony o trybie realizacji zamówienia.

Skomentuj

Quester no tak i nie czepiam się. Od razu napisali że wysyłka dopiera tego i tego dnia. Tylko trochę lipa że raz w tygodniu wysyłają.

Skomentuj

ja zamówilem 7 lipca i do dziś ni otrzymałem żadnej informacji do przelewu :???:
                    już napisalem do nich dwa meile i dalej nic :neutral:

Skomentuj

yxzabc, no to zadzwon
                      a zamowienie przekroczylo wymagane 50zl?

Skomentuj

tak było na kwote 160zł

Skomentuj

W moim przypadku sprawa przesyłki z STX -a (od momentu złożenia zamówienia do dostarczenia przesyłki) została zrealizowana w ciągu 4 dni roboczych. Super szybko. Ale przypominam sobie , że w STX mieli dwu tygodniową przerwę w realizacji zamówień, stąd może teraz te opóźnienia.

Skomentuj

W moim przypadku sprawa przesyłki z STX -a (od momentu złożenia zamówienia do dostarczenia przesyłki) została zrealizowana w ciągu 4 dni roboczych
                            mialem identycznie. Nie nastawiałem sie na super szybkie dostarczenie przesylki bo slyszalem ze czasem troche to trwa, a tu prosze niespodzianka :wink:

Skomentuj

a można gdzieś indziej w necie kupić głośnki stx?

Skomentuj

np w www.nowyelektronik.pl , są chyba nawet ich oficjalnym dealerem. Maja dużo modeli, glównie stare serie SC i SS ale SCX i AKX chyba też widziałem.

Skomentuj

Jeśli chodzi o sklepy internetowe to martwię się dopiero, gdy sklep nie odpowiada przez tydzień. Ostatnio tak czekałem z totoidy.pl, zadzwoniłem z pytaniem co się dzieje a akurat dzień wcześniej wysłali paczkę, bez zmiany statusu zamówienia.

Skomentuj

Ja zamówiłem osttanio głośniki z STXa, dostałem dane do wpłaty i wysłałem dane do przelewu. Głosniki przysżły do mnie na drugi dzien bez wpłaty :mrgreen: Ale macie problemy... .

Skomentuj

uff dodzwoniłęm się wreszcie do nich po 3 tygodniach...
                                      złozyłem 2 zamówienia na ich stronie napisałem chyba z 10 meili przez te 3 tygodnie i dzisiaj człowiek z tej firmy mi oznajmił że nie ma ai jedego zamówienia które złozyłem... boze co za firma totalny olew klienta... :shock: :neutral:
                                      kazali mi złożyć ponownie zamówienie ale teraz znów jest problem bo nie maja głosnika gdn 14/100 i trzeba znów czekac do przyszłego tygodnia.. a zanim wyśla zanim dojdzie domnie to pewnie koniec sierpnia bedzie... :???:
                                      i tak sobie zbudowałem monitorki przez wakacje :???:

Skomentuj

Co za ludzie :???: nie rozumiecie ze wakacje sa? co roku tak jest a wy p........ co to za firma i wogóle.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X