Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Perfumy z Allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Perfumy z Allegro

Witam,

moze ktos bedzie obeznany w temacie bardziej niz ja. Poniewaz najdrozsze specyfiki z cyklu zapachow jakie do tej pory kupowalem to STR8 (czyli pieniadze rzedu 79zl za kawał butli w sklepie). A tym razem przechodzac obok perfumerii obwachalem roznej masci Lacosty i Boss'y, niestety w cenach rzedu 290-350zl :lol: Z ciekawosci odwiedzilem allegro, a tam niespodzianka. Facet twierdzi, ze wystawia faktury, ma same pozytywy - Lacosta nie 288zl tylko 118zl, wysylka gratis :?: Drugi sprzedajacy, co prawda juz 149zl, ale kilka tysiecy komentarzy i reklamuja sie jako sklep w warszawie z mozliwoscia odbioru osobistego w tymże (niestety jestem z wroclawia, wiec nie dane mi sprawdzic).

Zatem jak to jest? Czy to sklepy w galeriach handlowych maja 100-200% przebicia na perfumach, czy na Allegro jest jakis shit?

sklepy w galeriach kupuja perfumy po max 50zl a sprzedaja po 300 wejdz na perfumeria.pl tam sa perfmy oryginalne w przystepnych cenach. Pomysl jaki czynsz jest w galeri a perfumerie do malych sklepow nie naleza, placa kilkanascie tys samego czynszu i to tylko z perfum

Skomentuj

Zagladnij jeszcze na: planetaperfum.pl. Dobre ceny i pewny sprzedawca :)

Skomentuj

Ja kupowałem też niby oryginał lacosty z allegro no ale podejrzewałem że to będzie przekręt i tak też było, sam perfum jest ok tylko nie trzyma tak jak oryginał...

Skomentuj

csbiczek, i to jest to, co mnie dziwi właśnie Kupiłeś orginalnie zapakowane perfumy w pudełku lacoste? Jeśli tak to jakim cudem perfum "trzymał" słabiej, niż orginalny orginał? Chyba, że kupiłeś "tester" Co był wytestowany do połowy, a reszta to woda

Skomentuj

Ja jakiś czas temu wyrwałem Lacosty zielone (125ml) na allegro za 100zł z wysyłką i z ciekawosci poszedlem z nimi do perfumerii i porównałem. Różnicy zero. Trzymają naprawdę długo. Myśle, że wiele zależy od tego jak trafisz.

Skomentuj

Ja dostalem azzaro chrome 50 ml z Sephory jak pozniej sie okazalo za 170 zl. Jak sie skonczylo kupilem z w/w linku za 128 zl i roznicy nie widac : )

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
                i roznicy nie widac : )
                to na pewno :razz:
                cudny90, nie wiem może źle trafiłem, ale też nie jest źle i w w porównaniu z cenami w perfumeriach to jestem zadowolony :wink:

Skomentuj

Oj wiadomo o co chodzi ;- )

Skomentuj

moja kuzynka ma kilka rozlewni perfum :) .. ..obecie to taka "regionalna siec"

przez jakis czas sama jezdzila z mezem pare razy w roku gdzies do francji gdzie zaopatruje sie mnóstwo hurtowników... przywozila to w takich metalowych butlach 5 litrowych i potem rozlewala ... czesc rozcienczała ;p (wiadomo ... ) itd..

mowila mi ze sami producenci selekcjonują towar dla tych ważniejszych dystrybutorow i tych mniej ważnych ...

(pomijam rozróżnianie tester itd.)

prawda jest taka ze kupić naprawdę "dobrą" za smieszna cene to CZYSTY FUKS ! ...
                    i tyle..

wiadomo przez kuzynke w tym biznesie to ..troche sie tym interesowalem .... chodzilem po drogeriach porównywałem dziesiątki serii o których sama mi mówiła ze "ta na bank bedzie dobra i nie odróznisz ..." a na niektore mowila ..."ta jest gorsza ...porównaj z douglasem" ....

jakis czas temu przestala jeździć .. wlasnie przez Turecką itp produkcje ..kto ladnych pare lat takie rzeczy kupuje i troche sie interesuje to wie od kiedy mamy taki "bum cen na allegro" hehe.........po prostu po pewnym czasie sama zobaczyła ze do wiekszosci ludzi bardziej przemawia cena .....niedoodroznienia od orginalu pudełko itp..... ..po prostu ludzie chcą wierzyc ze udało im sie cos upolować..... niz to co tak naprawde kupili ...ot i na tym polega magia handlu ...

wiec stwierdziła ze więcej zarobi ..kupujac to co wszyscy i rozlewajac jak wszyscy .....zreszta wogole sie nie myliła ;p

mam nadzieje ze zrozumieliście o co chodzi ;p

niektore firmy to co w salonach sprzedaja to samo na aukacjach/portalach po cenach 100% mniejszych ..a cena w salonie to reklama "uwaga tylko teraz na tej aukcji kupisz to za 50% ceny" koncówki serii ....lub zapachy które sie nie przyjely w stoilcach mody a gdzies na swiecie sie to lansuje zeby to po prostu pchnąc...

....duzo duzo czesciej sa to podróby .. i marketing dziala w druga strone... "na necie same pdroby tylko w salonie wiesz za co placisz" ....
                    kiedys na wakacjach pudlami nosilem super zapakowane podrobki lacoste ... poza idealnym pudelkiem i szkielkiem nie mialy nic wspolnego z tymi w dobrych drogeriach :/...

Skomentuj

jakim szkielkiem? podrabiane perfumy sa ze szkla walcowanego a oryginaly z ciagnionego. po tym najlatwiej poznac. Bierzesz flakon pod swiatlo i jak szklo jest metne jakby w srodku byl klej to jets to podróbka. W salonach tez sie zdazaja wiem bo kolega pracuje i pracownicy czasem podmieniaja. Cena hurtowa perfum to sa smieszne pieniadze noa le kto wezmie tys flakonow na raz :)

Skomentuj

Od czasu do czasu przynosi mi pewien Bułgar-Rumun wody toaletowe po 30zł. Pudło, butelka identyczna z oryginałem. Zawartość niestety już nie. Prawdopodobnie na alledrogo jest to samo.

Skomentuj

Czaruję...
                        X