Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audi 80 94r 1,9TDI problem z kontrolkami może ktoś pomoże :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audi 80 94r 1,9TDI problem z kontrolkami może ktoś pomoże :P

Od niedawna jestem posiadaczem ww samochodu i ogólnie jestem bardzo zadowolony wszystko śmiga pięknie tylko ciągle miga mi kontrolka od płynu chłodniczego a wskaźnik temp utrzymuje się minimalnie za 50 stopni to samo wskaźnik od poziomu oleju napędowego pokazuje mi albo że jest już rezerwa albo 1/4 zbiornika :(. jak dolałem płynu chłodniczego to przez pewien okres było ok bo wczęśniuej był poniżej minimum ale teraz sporadycznie zaczyna mi ta kontrolka migać. wyczytałem gdzieś że za to odpowiedzialny jest często regulator napięcia ale na logikę to co on może mieć z tym wspólnego?

A jak dolales plynu to ubylo go jak sie znow zaswiecila kontrolka?

Skomentuj

nie, płynu jest ile trzeba, po dolaniu przez jeden dzień było ok kontrolka nie migała ale wskaźnik temperatury i poziomu paliwa dalej pokazywał nie wiaodmo co. teraz czasami miga czasami nie

Skomentuj

Co do temperatury to mozesz skontrolowac ja jeszcze na tzw. VAG'u. Porownac to z odczytami z deski..

Skomentuj

a co to ten VAG?

Skomentuj

Sprawdz spalanie, jezeli masz wieksze niż pozostali ktorzy piszą ile pali ten samochod, zmien termostat, jak masz stary plyn to go wymien, najlepiej jedz jeszcze sprawdzic czy chłodnica nie jest zakamieniona, moze poprzednik wlewał wode i mogła ona tylko zaszkodzic. Czujnik może migotać dlatego że jest gdzieś zwarcie na "termometrze" czynnika chłodzącego, nalezało by go zmienić wrazie W i sprawdzić ciągłośc połączen przewodów. Ja bym zaczynał od tego. Potem termostat itd, termostat to grosze a gwarantuje szybsze nagrzewanie samochodu i mniejsze spalanie, nie bede tłumaczył bo każdy wie, a w zime fajnie jak wyjedziemy z garażu i po 3min jest w autku ciepło juz:)

Skomentuj

nosmaster, cos takiego: http://allegro.pl/item676296471_najt..._promocja.html

Takim interfejsem mozna zdiagnozowac wiele rzeczy w TDI'ku. Nie jestem tylko pewny czy obd2 czy obd1.. musial bys sprobowac na forum audi 80 zapytac. Ogolnie taki fejs to fajna sprawa szczegolnie jak nikt w okolicy nie ma. Mozna zarobic troche pln/alkoholu ;-))

Skomentuj

Tak jak mówiłem, wszystko działa tak jak powinno, silnik ma dobrą temperaturę pracy na pewno jest to w granicach 90 stopni wariują tylko te wskaźniki, raz pokazuje mi pół baku raz 1/4 a temperatura zawsze jest za niska na wskaźniku. kontrolka miga i nie wiadomo po co , jak płynu było za mało to wiadomo czemu migala, po dolaniu przestała na 1 dzień a teraz jak jadę to czasem zacznie migać przez kilka sekund i gaśnie, może jakiś tam pływaczek się przywiesza w czujniku czy coś w tym stylu?

Skomentuj

Czaruję...
                X