Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra Diora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra Diora

Witam,
    Posiadam Diore (chyba WS-432[nie mam jak sprawdzić bo napisy są zdarte, ale wygląda jak 432) i moje pytanie brzmi następująco:
    Wzmacniacz ma z tyłu wejścia na 4 kolumny PODOBNO jest tam 4x40watt można to jakoś zmostkować? i sprawdzić ile tak na prawdę ma ?

Z góry dziękuję,
    Pozdrawiam

Devils, na 99% to ściema... Masz po prostu wzmaka stereo z możliwością podpięcia 2 par kolumn...

Skomentuj

2x35-40W, te 4 wyjścia to do podpięcia 2 par kolumn.

Skomentuj

Aha ok :) też tak sobie pomyślałem bo koło diód są napisane watty i jest do 80 :)

Skomentuj

Niemożliwe Każde WS442/WS4421/WS432 miały wskaźniki wysterowania do 40W Musi to być jakaś ręczna przeróbka, takich wersji w oryginale nie było ;D

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa
            Każde WS442/WS4421/WS432
            możliwe :razz: Miałem WS442 i tam było do 80W na wskaźnikach, nie te wszystkie modele co wymieniłeś ale były takie na 100% i kolega widocznie taki ma :razz:

Skomentuj

Jest do 80 i jest oryginalna, nic nie przerabiana :)

Skomentuj

Zawsze 2x40W, a właściwie 2x35W. Na wskaźnikach (pokazujących zresztą wg DIORY wartość szczytową) pisali co chcieli - w zależności od wersji - taki chłyt marketingowy
                Jakby co mam schemat.

ps. ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie - świetne forum :thx:

Skomentuj

Hmmm, Dałoby się ją jakoś łatwo przerobić żeby miała ok 2x50w?

Skomentuj

Hmmm, Dałoby się ją jakoś łatwo przerobić żeby miała ok 2x50w?
                    Nie

Skomentuj

A wogóle da się ją jakoś przerobić?

Skomentuj

A co byś chciał w niej przerabiać i po co? Nie odpowiada Ci dźwięk? Najwyższa pora pozbyć się staruszka

Skomentuj

Zamieszczone przez Devils
                          A wogóle da się ją jakoś przerobić?
                          Tak wymienić całe bebechy- najprościej dla Ciebie będzie kupić od kogoś poskładanego Uniampa i wpakowanie go do środka... A jeśli ten wzmak jest jeszcze dobry to go sprzedaj...

Skomentuj

Jest dobry tylko potencjometr szeleści :)
                            A ile za takie `coś` wezmę ?

Skomentuj

Możesz jej zwiekszyć moc poprzez zmiane koncówek mocy dobrym wyborem byloby zastosowanie tranzystorów końowyh tip35 i tip36 ale musilabys rowież podnieść napięcie zasilania zeby uzykać taka moc jaką chcesz,transformator najlepiej zeby był na napiecie ok. 2x28V-2x35 ale musilabyś też juz powymieniać wszystkie elektrolity na 50 V głównie filtrujące oraz wymienić mostek pratowniczy na min 6A.W pełni sprawna diora jest warta ok 80-100 zł uszkodzona ok 50,to tyle odemnie:)

[ Dodano: 2009-07-21, 15:42 ]
                              Jeszcze co moge dodać po takim zabiegu możesz śmiało wpinać kolumny 4 ohmowe

Skomentuj

Czaruję...
                              X