Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odnalezienie zgubionego telefonu z pomocą operatora sieci???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odnalezienie zgubionego telefonu z pomocą operatora sieci???

Witam, czy jet coś takiego w ogóle mozliwe? da rade zlokalizowac? siec w ktorej mam numer to Play.

musi być włączony i z kartą sim, ale sprawa wyglada tak:
    raczej jest juz wylaczony, a nawet jak zostanie uruchomiony to na nowej karcie :)
    nie wiem czy operator zajmuje sie takimi błachostkami używając satelit specjalnie dla jednego klienta...

Skomentuj

1. Operator ma możliwość lokalizacji telefonu - z różną dokładnością, nie przekraczającą z reguły kilkuset, a w najlepszym przypadku kilkudziesięciu metrów.
      2. Operator nie prowadzi poszukiwań zgubionych telefonów z różnych przyczyn, min. z takich, że rocznie "ginie" ok. miliona aparatów.
      3. Operator nie używa satelitów, lecz sieci naziemnych stacji - tzw. BTS-ów.

Skomentuj

Polusek,
        Idź i zgłoś, że ci ukradli. policja teraz bardzo często sprawdza w czasie kontroli np: drogowej numery imei telefonów. Jeśli ktoś znalazł to prędzej czy później się znajdzie.
        A później powiesz, że go jednak zgubiłeś i będzie po sprawie. Jak ukradli mojej żonie to się znalazł 11 miesięcy po kradzieży i go odzyskaliśmy.
        Tylko bogu ducha winny znalazca może mieć krótkotrwałe problemy. Ale jak by był uczciwy to by oddał.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

znajomy ostatnio kupil telefon za niewielkie pieniadze i niecaly miesiac pozniej jak go sprzedal przysla do niego policja. okazalo sie ze by to kradziony telefon i doszli do telefonu po wlasnie numerze imei, bo pierwszy wlasniciel mial go na abonament... Wkladajac sim do telefonu, ktory byl sprzedawany w ofercie abonamentu, siec zapisuje sobie imei i ma kontrole nad tym kto i gdzie go uzywa - tak znajomemu policja powiedziala

Skomentuj

A numer IMEI mozna w bardzo latwy sposob zmienic :)))

[ Dodano: 2009-08-26, 08:13 ]
            PS. No i jaki to telefon ??? jezeli kosztuje z 100zl to mi osoboscie nie chcialo by sie robic zachodu, jezeli jest cos drozszego, to idz na policje jak wyzej koledzy pisali, zawsze bedziesz mial nadzieje ze natrafia na telefon :)))

Skomentuj

Zgłosiłem wszystko nastepnego dnia na policji. Sygnal bym caly czas do momentu kiedy wrocilem od niebieskich. Takze ktos go ukradl i specjalnie nie wylaczal, zebym myslal ze go zgubilem. Gdyby policja potrafila szybciej interweniowac, cale procedury nie zajmowly by tyle czasu to by go odnalezli, puki byl caly czas sygnal.
              A tak to tylko chyba czekac, generalnie to mi zalezalo najbardziej na zaw. ks. tel.
              Telefon to był SE k550i

Skomentuj

Czaruję...
              X