Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uwaga!Pattex Moment zmienia nazwę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Barthez
    Najprawdopodobniej nie będzie to dobrze trzymać,
    o to ze nie bedzie dobrze trzymac to sie nie martwie bo trzyma dobrze wiem bo jeden plat musialem zrywac nie wiem czy slyszeliscie o tym powiedzeniu ale:
    KLEJ NAJLEPEJ TRZIMA JAK GO NIMA !!! :mrgreen:

Skomentuj

Najgłupsze jest to, że klej czasami jest droższy od forniru Dwie puszki Momenta ok. 50 zł a fornir mahoniowy 30 zł.
      no i dlatego przesiadlem sie juz na butapren :twisted:

Skomentuj

Najgłupsze jest to, że klej czasami jest droższy od forniru :neutral: Dwie puszki Momenta ok. 50 zł a fornir mahoniowy 30 zł.
        Wikol o polowe tanszy zazwyczaj.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
          Najgłupsze jest to, że klej czasami jest droższy od forniru :neutral: Dwie puszki Momenta ok. 50 zł a fornir mahoniowy 30 zł.
          Wikol o polowe tanszy zazwyczaj.
          to samo chcialem napisac... chyba wroce do vicolu i zelazka

Skomentuj

Soudal (np. 67A) stosunkowo tani jest - raptem 12zł za 3/4 kilograma (choć znam miejsca gdzie ćwierć kilowa buteleczka dychę kosztuje...).

Skomentuj

Zauwazylem ze na stronie patexu była kiedyś ( nei wiem czy jest dalej ) wzmianka o tym ze klej nadaje sie do klejenia forniru ;-) wczesniej tego nie było a dopisali to wtedy gdy na forum większość ludzi zaczęła używać momentu ;-).

Klejmy od dzis na innych klejach to nam cene obniżą :razz: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

dolphin123 opisz z grubsza ta metode :P mi klejenie wikolem wogole nie wychodzilo :roll:

Skomentuj

slipknot1989, smarujesz klejem obie czesci - fornir i obudowe
                  czekasz az wyschnie
                  potem podgrzewasz klej zelazkiem poprzez prasowanie forniru
                  klej sie nadtapia i jak dobrze dobrales temperature to odrazu chwyta
                  niby latwe i proste ale mnie ta metoda i tak wkurza :???:

Skomentuj

hmmm az jutro sprobuje ta metode na kawalku forniru :wink:

Skomentuj

Próbował ktoś z Was kleić fornir klejem montażowym Patexa PowerFIX? Pytam, bo mam dwie tuby tego w domu.

Skomentuj

Ja uzywam butapren i nie przeplacam :mrgreen:

Skomentuj

Ja dzis kupowałem jeszcze moment w castoramie po 26zl, ciekawe kiedy zmienia je na nowe modele

Skomentuj

wczoraj w krakowskiej casto widziałem nową puszkę i na razie jest za 26 zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              niby latwe i proste ale mnie ta metoda i tak wkurza
                              Mnie też, jest powolna i bardziej pracochłonna, zaletą oczywiście jest cena i ładny zapach prasowania forniru

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989
                                dolphin123 opisz z grubsza ta metode :P mi klejenie wikolem wogole nie wychodzilo :roll:
                                Zamieszczone przez Pawel S.
                                slipknot1989, smarujesz klejem obie czesci - fornir i obudowe
                                czekasz az wyschnie
                                niby latwe i proste ale mnie ta metoda i tak wkurza :???:
                                Jak kladziesz tyle kleju Pawle i czekasz az to wysycha to sie nie dziwie ze Cie to meczy:P Ja smaruje cienko tylko scianke ktora chce ofornirowac. przykladam fornir i zelazko, ale nie duza temperatura bo klej sie zrobi twardy od razu i pusci. Podgrzewam co kawalek fornir przez co woda z vicola odparowuje i klej robi sie lepki-gumowy. poloze jakis ciezarek czy cos zeby sie schlodzilo i trzyma :cool:

Skomentuj

A ja mam trochę laiczne pytanie dot. tego kleju: co z pędzlem pomiędzy "robieniem" poszczególnych ścian? Moczyć go w czymś, wodzie, jakimś rozpuszczalniku, żeby nie wysechł? Kupiłem butelkę jakiegoś płynu do mycia pędzli, nada się?

PS. Wzoruję się na PeDeeFie o fornirowaniu autorstwa Rafała Pacharzyny.

Skomentuj

ja swoj moczylem w benzynie, rozpuszczlnik sobie nie dawal rady. co do plynu niech ktos inny sie wypowie.

Skomentuj

Ja zawsze wkładałem pedzel w nitro lub w rozpuszczalnik uniwersalny i posmarowałem nim już jakies 8-10 obudów :P

Skomentuj

Czaruję...
                                      X