Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Internet na abonament w Play długo się podłącza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Internet na abonament w Play długo się podłącza

Witam
    Mam internet na abonament w Play. Chwalę sobie bardzo, poza jednym szczegółem. Po właczeniu programu sterującego i podłączeniu połączenia, mogę korzystać z internetu dopiero po kilku minutach. Co ciekawe nawet bez uruchamiania tego programu, jeśli komputer pochodzi kilka minut, to wszystko działa "z kopa".

O co moze chodzić? Wirus jakiś?

Od początku tak masz?

Co do za internet, w laptopie, bezprzewodowy? Na usb? na co, na czym działa - więcej szczegółów, bo nie każdy ma dostęp do takiego internetu :P

Skomentuj

Modem "Hujajwei 160" na USB, na fabryczny kabelku. Podłączony do stacjonarnego kompa na warszawskiej Pradze, więc zasięg jest OK.
      Na początku tak nie miałem, tylko od pewnego czasu i nie wiem czym to by mogło być spowodowane.

Wygląda to tak, że podłączzam, to niby wszytsko jest ok, transfer na chcwilę zrobi pik na 2,5kbps, a potem nic, pomimo, że np. Tlen jest uruchomiony. Strony też się nie otwierają. Dopiero po kilku(nastu) rozłączeniach/włączeniach, lub 3-5 minutach bezczynności wszystko działa. Co ciekawe nawet jak włączę komputer i pochodzi " na luzie" kilka minut to wszytsko załącza się od razu.
      Jak już komp trochę pochodzi, to anwet potem, jak np. wyłącze grę i chcę podłączyć internet, to rusza od razu.

Marwy okres występuje ok. 5 minut po uruchomieniu komputera.

Voodoo?

Skomentuj

Vista? :)

Skomentuj

może usługa USB tak długo się ładuje??

Skomentuj

mam lapka, modem HUAWEI E870 i dokladnie tak samo sie zachowuje..... Xp, nie vista

Skomentuj

Czaruję...