Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DT-25TB - ceramiczny głośnik wysokotonowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DT-25TB - ceramiczny głośnik wysokotonowy

Miał może już ten głośniczek ??? Przymierzam się do kupna głośników na nową konstrukcję i chciałem się dowiedzieć czy to dobry wybór będzie.Zaznaczam konstrukcja ma być nietypowa(nietypowe przetworniki).Warte ryzyka?? Niskie fs i mała obudowa kusi.(d'appolito) :)

Re: DT-25TB - ceramiczny głośnik wysokotonowy

Zamieszczone przez SoundStarStudio
    Niskie fs i mała obudowa kusi.(d'appolito) :)
    bzdury...
    po zadnym z istniejącuch parametrów czy wyglądzie nie da sie ocenić jak gra głośnik, trzeba usłyszeć, ja nie słyszałem nie podpowie ci.

[ Dodano: 2009-09-03, 19:05 ]
    jakiego głośnika oczekujesz, jak ma grać? I temat mogłeś w akustyce zamieścić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
      po zadnym z istniejącuch parametrów czy wyglądzie nie da sie ocenić jak gra głośnik, trzeba usłyszeć, ja nie słyszałem nie podpowie ci.
      Nie kwestjonowałem tego jak on gra a raczej pytałem czy go ktoś słyszał.Chodziło mi że i niski rezonans pozwala niżej ciąć a mała obudowa pozwala zbliżyć centra akustyczne.Czytaj ze zrozumieniem...
      Zamieszczone przez El_liero
      jakiego głośnika oczekujesz, jak ma grać?
      przedewszystkim szczegółowej dobrej klasy kopółki,bez śmiesznych rezonansów na charce,a mile widziana mała obudowa...

[ Dodano: 2009-09-05, 13:24 ]
      ....co nie pomożecie??? A czy ktoś ma może ceramiczną kopółkę i może się wypowiedzieć o jej charakterze brzmienia???

Skomentuj

ja ci proponuje znaleźć pare jakiś znanych ceramicznych kopułek na internecie i opinie na ich temat.

Skomentuj

To tak jakby powiedzieć żeby znaleźć opinię paru jedwabnych kopułek
          Mimo niby tego samego materiału membrany jedne są ostre, inne łagodne, drugie są detaliczne, a trzecie są ich pozbawione. No i jeszcze sporo zależy od zwroty.

Skomentuj

A właśnie miałem założyć identyczny temat. To dobrze, że najpierw sprawdziłem w "szukaj".
            Chcę nim zastąpić vifę d26nc. Czy nikt naprawdę nie miał do czynienia z tym głośnikiem. Żadnych opinii?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
            X