Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TVN - jak odbierać

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TVN - jak odbierać

Witam wszystkich
    Czy mozna odbierac TVN na Sat analogowej?
    Pytam bo specjalnie do tego celu licytuje tani, prosty tuner na allegro. Do końca licytacji tylko 4 godz. a ja nie wiem czy jest sens go kupować.
    Prosze o szybkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Można, a przynajmniej jeszcze do niedawna mozna było z Hot Birda, nie sądzę żeby coś się zmieniło. Ale musisz mieć sporą antene bo TVN ma bardzo słaby sygnał, u mnie na antenie 130cm obraz był troszke "zaśnieżony". Ceny uzywanych tunerów analogowych są tak niskie że nie ma ryzyka, jak coś nie wyjdzie zawsze mozna wykorzystać obudowe z tunera do jakiegoś wzmaka DIY np.

Skomentuj

szwagier odbierał z 90 cm i było ok
      Nie wiedziałem natomiast czy jeszcze nadaja na analogu.
      dzieki

Skomentuj

TVN nadaje na analogu, 90cm zupełnie starczy (im dalej na wschód mieszkasz tym większa musi być antena. Ale po analogu macze np są kodowane.

Skomentuj

A rozrywka i filmy, są kodowane??

Skomentuj

Rozrywka i filmy nie są kodowane na analogu. Na cyfrowym FTA pokodowali całą paczke TVN - debile!

Skomentuj

pewnie ze mozna u mnie na talerzu 60cm zbiera idealnie gorzej jak jakas burza wiekszy deszcz ale tak jest spox, i na tym samym talezu idzie tez dvb :]

Skomentuj

Zamieszczone przez MoJojojo
                pewnie ze mozna u mnie na talerzu 60cm zbiera idealnie gorzej jak jakas burza wiekszy deszcz ale tak jest spox, i na tym samym talezu idzie tez dvb :]
                Odbierasz TVN z tunera cyfrowego, czy analogowego?

Skomentuj

analogowego i cyfrowego

Skomentuj

Zamieszczone przez MoJojojo
                    analogowego i cyfrowego
                    Ok ale czy można odbierać TVN na dekoderze cyfrowym FTA? Słyszałem ze ITI zablokowało wyszystko na FTA.

Skomentuj

tzn ja mam tuner DVB w kompie no i oczywiscie tutaj to jest prostrze wiecej mozna obejrzec jak na stacionarnym

Skomentuj

Aha, mi chodzi o tuner normalny to TV. Może mi ktoś podać parametry jakie trzeba podać do znalezienia TVN na FTA?

Skomentuj

Czaruję...
                        X