siemano,
wróciłem z NL i chce staruszkom kupić nowe TV.
Na starcie nie wiem czy plazma czy lcd.
Troche sie naczytałem, że plazma lepsze kolory, kontrast, wiecej energii, czas reakcji lepszy, bardziej prawdopodobne uszkodzenie, wypalenie.
LCD NIBY wszystko na odwrót.
I to właśnie NIBY mnie zastanawia, czy teraz nie idzie dostać LCD za 3000zł co ma bardzo dobre, porównywalne odzwierciedlenie kolorów co plazma. Chyba już dawno osiągnięto taką technologię w LCD nie :)?
Wymagania:
wielkość pokoju ? - 5 X 5
preferowana wielkość ekranu ? - 37-40"
jaki sygnał ? - satelita czyli TVP1,2,3,4 POLSAT
jaka odległość od ekranu ? - 3m+
jaka klasa cenowa? - 3000zł
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? - 70% wieczór
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? - duże, słońce świeci prosto na okna, ale to i tak są rolety :)
Full HD czy HD ready ? - temat otwarty - na co mnie stać
no i ponoć LCD nie radzi sobie ze zwykłym sygnałem, czyli obraz niewyraźny, szumy itp.
wróciłem z NL i chce staruszkom kupić nowe TV.
Na starcie nie wiem czy plazma czy lcd.
Troche sie naczytałem, że plazma lepsze kolory, kontrast, wiecej energii, czas reakcji lepszy, bardziej prawdopodobne uszkodzenie, wypalenie.
LCD NIBY wszystko na odwrót.
I to właśnie NIBY mnie zastanawia, czy teraz nie idzie dostać LCD za 3000zł co ma bardzo dobre, porównywalne odzwierciedlenie kolorów co plazma. Chyba już dawno osiągnięto taką technologię w LCD nie :)?
Wymagania:
wielkość pokoju ? - 5 X 5
preferowana wielkość ekranu ? - 37-40"
jaki sygnał ? - satelita czyli TVP1,2,3,4 POLSAT
jaka odległość od ekranu ? - 3m+
jaka klasa cenowa? - 3000zł
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? - 70% wieczór
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? - duże, słońce świeci prosto na okna, ale to i tak są rolety :)
Full HD czy HD ready ? - temat otwarty - na co mnie stać
no i ponoć LCD nie radzi sobie ze zwykłym sygnałem, czyli obraz niewyraźny, szumy itp.
Skomentuj