Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz mikrofonowy do JIGa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz mikrofonowy do JIGa

Witam mam takie laickie pytanie czy przedwzmacniacz wbudowany do miksera dyskotekowego nada się do mikrofonu pomiarowego, nie chcę robić albo kupować rzeczy, którą w sumie mam w mikserze..pytanie tylko czy mogę to tak wykorzystać, tak w ogóle koszt JIGa jakie to są pieniądze?

GTK, Raczej się nie nada z racji potrzeby zasilania mikrofonu i wzmocnienia,charakterystyki.....Koszt JIGa to ok.50zł na dobrych elementach.

Skomentuj

;/ a już miałem cichą nadzieję, że to wykorzystam, czyli jak za słabe będzie wzmocnienie i pomiary nie będą miały sensu?

Skomentuj

Ja próbowałem z mikserem Behringera jakimś malutkim. Chyba DJX400. Nie działało. Za to działało jak go bezpośrednio wpiąłem do karty Audigy 2. Tylko trzeba było do pomiarów w sterownikach na jeden kanał wejściowy puścić mikrofon a na drugi zapętlony sygnał z wyjścia. Mikrofon to ten panasonic WM-61A czy jakoś podobnie. Ale zrobienie przedwzmacniacza to grosze.

Skomentuj

albo przedwzmacniacz albo podajesz wieksza moc na glosnik.
          tak wiec albo wydasz troche kasy albo ryzykujesz spalenie glosnikow i problemy z odbiciami :P

Skomentuj

Czaruję...
          X