Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki sposob fornirowania wybrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ty sobie nie zyczys by ktos czepial sie Twojego opisu, a po jaka cholere go dajesz - moze by nikt nie czytal co ??
    I prosze skoncz juz z tym za przeproszeniem pierd..... o maszynach. Tu jest DIY a nie ZDDS czyli "zanies deski do stolarza" tu kazdy sam robi i prosze Cie bardzo o to byc zauwazyl ze tylko irytujesz ludzi bo kazdy uzywa to czym dysponuje. Wole kupic klei i fornir i zaoszczedzis troche grosza niz dawac komus kase za to co ja zrobie z wiekszym sercerm

Skomentuj

a opis mam taki bo taki chce,moge se tam napisac nawet KUPA i tyle...oszczędzaj oszczędzaj i życze dalszych pieknych prac na papierze ściernym! Twój opis też jest boski...Lw.....fakt jedź dalej na tym poziomie...po drugie wypraszam sobie taką gadkę,o stolarstie masz tyle pojecia co ja o balecie,więc Ty mi tutaj niepraw morałów...więc trzymajcie sie Ty i Twój papier ścierny!

Skomentuj

Wlasnie pokazales, ze Twoj poziom rozwoju intelektualnego jest na poziomie kostki brukowej.
        A co do mojego opisu, hmmm jakos kazdy domyslil sie ze to tylko dowcip ale musze Cie z przykroscia poinformowac, ze to tylko potwierdza moja pierwsza czesc postu.

Moze gippsy chciales dobrze ale naprawde szkoda ze nie zauwazrzyles w ktorym momencie zrobiles blad. Przekroczyles pewna granice, granice w ktorej wytykasz komus brak kasy, a tak sie nie robi. A ja bede dalej oszczedzac i robic na alphardach i teslach.

Skomentuj

hmmm ludzie spokojnie jak lubi dostac gotowe obudowy i tylko przykrecic glosniczki to jego sprawa moze nie ma zdolnosci manualnuch to tesh jego sprawa, ja tam wole sam zrobic i miec z tego przyjemnosc widze co i jak powstaje dokladnie i wiem zr to ja zrobilem, a gipsy2, lepiej se kup gotowe kolumny bo to bedzie dla ciebie najlepsze rozwiazanie nie musisz sie meczyc i nic robic!!!!!

Skomentuj

No ej mistrzu My szarzy Audiomaniacy raczej nie mamy forsy by bulic za kazdym razem stówke za kolumne Bo DIY To zrobic cos samemu i miec satyswakcja z tego czynu . A Ty pier.... to i dostajesz skrzyneczki ofornirowane , olakierowane i wypucowane ...
            A szczeze mam to w du.. co trzymasz w szafie wiesz bardziej interesowała by mnie twoja wiedza która bys nam tu pokazał no bo jak chcesz to moge Tobie napisac co ja trzymam w szafie , a gwarantuje Ci ze bys nie zasnął tej nocy ]:-D
            No Amigo ja mam 14 lat a smigam z butaprenem (fajne sie nawdychac )
            albo wikolem i zelaskiem I mi tu nie sciemniaj ze Ty nie mugłbys jakas kaleka czy ofiara losu jestes? Jak tak to serdecznie sie odpie.. od Ciebie i ide wej wpisdu:)

Skomentuj

Hmm nie wypada takich rzeczy pisac na glownym forum od tego są pw. A jeszcze wtrące od siebie ze gipsy2 ma dostęp do sprzetu i sam wszystko sobie zrobi naprawde profesjonalnie a nie daje płaci i wymaga co to to nie. Jego szafę zostawmy w spokoju w końcu. Niech każdy robi jak mu sie podoba i tyle.

Skomentuj

Ukasz ma racje...jezeli gipsy ma dostep do urzadzej i sam na nich wszystko wykonuje to to jest prawdziwy DIY, jednak w niektorych momentach naprade przesadzil i tu przyznaje racje EZO.

Panowie skaczcie to albo na priv. oboje po trosze macie racje

Skomentuj

ja to mam problem - za ok 2 tygodnie bede oklejał obudowe z betonu i do tego o parabolicznym kształcie... Macie jakieś doświadczenie lub pomysły?

Skomentuj

??? A moze jako pierwsza warstwa to gladz gipsowa... potem fornir?? Fakt to jest problem...

Skomentuj

mysle ze na beton mozna stosowac gips a na to klej montarzowy....troszeczke z nim experymantowalem i trzyma mozno ale trzeba uwarzac aby nie pobrudzic forniru...

mozna by go pewnie stosoac bezposredio na beton....

ale moge sie mylic..

Skomentuj

och dalex dalex,moją próbke zobaczysz w konstrukcjach,jak widzisz to wszystko moja własnoręczna robota,twojej jakos tu niewidze a moze jest,pewnie niespecjalna...drażnisz mnie chłopie i tyle. Niebede komentował tego co napisałeś,sami wszyscy wiedzą....Co do EZO,osobiście Ciebie bardzo przepraszam za to co napisałem,jeśli chodzi o pięniądze,naprawde nie mialem złych intencji.EZO,wypraszam sobie również poziom wiedzy na poziomie kostki brukowej,myśle że narazie inżynierek na najlepszej polskiej uczelni styknie (mówiąc nie skromnie).Złych zamiarów nie mialem,ale chyba przyznasz mi racje że jakbyś miał przykładowo robić kolumny w warunkach domowych,takie kolumny za np 9 tys to raczej bys niechciał dopuścić do jak najmniejszego błedu kontrukcji.Ech,nie bede juz tego mówił Więc EZO bedzie zgoda? REODDAI,zerknij sobie na moją kontrukcje,i skomentuj później,czy uważasz że przy tej konstrukcji którą robiłęm CAŁKOWICIE SAM nie miałem zdolności manualnych??? A moze Ty mi pokażesz cos swojego?Dalex,proponuje ci przejść na jakies forum z Bravo czy cos,i czekam aż pokazesz mi jakąs swoją konstrukcje,oczywiscie z pomiarami.

Skomentuj

Fajna dyskusja ale ja nadal nie wiem czy jest jakaś nieśmierdząca alternatywa dla budaprenu.Jak stolarza zapytałem o mocznik to gały na mnie wywalił.Kolega namawia mnie na klej polimerowy ale sam nie wiem,może ktoś ma większe rozeznanie w klejach?A co powiecie na klej montażowy soudala?Śmierdzi podobnie jak budapren...
                          PZDR

Skomentuj

Post usunieto ze wzgledow religijnych...

Skomentuj

jest alternatywa? wiesz jaki jest najlepszy klej ? mocznik jest rewelką (tzn kurde my go tak u siebie nazywamy :) wiec niewiem,moze jego prawdziwa nazwa jest inna) ..jak co to napisz na maila,zdradze kilka tajników :P

[ Dodano: 2004-11-16, 20:33 ]
                              ps.zerknąlem sobie na konstrukcjie m.in EZO,gratuluje świetnej roboty...Dalex,czekam na cos twojego

Skomentuj

wy jesteście posrani umberto chce sie dowiedziec czegoś o klejach a wy..... totalne dno,

Skomentuj

flodins ,no to zapodaj cos ..czekamy :) ....ja niebede nic pisał,jak ktoś chce i kultularnie sie zapyta to chętnie pomoge,nawet pomoge matriały fajne załatwić itp (jak ktos jest z okolic)

Skomentuj

Rowniez chcialem przeprosic kolege troche przesadzilem.

Skomentuj

Jak sie miło zrobiło No a co z tym klejem?Na kropelke?:/
                                      PZDR

Skomentuj

Na Rakol mozna dobrze pospawac fornir z budą.

Skomentuj

a co Ukasz,już próbowałeś ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X