Osobiście nie mam wielkiej ambicji na to aby to forum było jednym z większych w polsce o tematyce audio.
Ja byłem modem na jednym z większych for motoryzacyjnych w Polsce, zaczęło się od kilkuset osób i było fajnie. W tej chwili jest 15tys. osób i taki bałagan, że nom stop 10 modów nie daje sobie rady z dobrym ogarnięciem. Rejestrują się ciumoki, nawet szukajki nie użyją ani nie przeczytają podwieszonych tematów tylko zakładają nowe tematy i myślą, że wystarczy jak się napisze "jestem tutaj nowy i mam problemy z szukaniem na forum".
Za małe forum źle, ale za duże jeszcze gorzej.
Problemy nie tworzą się same lecz przez nas, ja mam inne zdanie, ktoś ma inne i jeden drugiemu wpaja swoje a obydwóch upartych jak stado osłów Dlatego moim zdaniem, powinno się od początku temperować tych niegrzecznych :wink: (gorzej jak mnie ktoś przytemperuje za głoszenie herezji :mrgreen: ) Ja mam konta na DIYAUDIO, AUDIOSTEREO, AUDIOHOBBY i ogólnie mi starcza, sporadycznie zakładam wątki, ale uwierzcie ciężko znaleźć z pośród tysięcy tematów coś dla siebie, fajnie jak znajdziemy, ale tu schody następne bo w temacie odpowiedzi jest w brut i czytaj całe, powodzenia. Dlatego nowe fora mają tą fajną przewagę też że tworzą od nowa bazy pytań i odpowiedzi. Osobiście jestem za tym żeby to co starsze niż pół roku usuwać i tak ktoś zaraz wspomni o tym i nie bd szukał a temat założy :mrgreen:
uuuuu ale sie rozgadałem...
tak tak dobranoc :mrgreen: :razz:
Jeśli od początku jest aktywny moderator ktory patrzy na wszystko obiektywnie powinien zostać porządek , wiadomo że im mniejszy ruch tym łatwiej to zrobić ale nie ma co gdybać zobaczymy co to będzie ;-)
Nie no forum diyakustyk jest fajnym,młodziutkim,rozwijającym się forum,ważne żeby ludzi przybywało i tych co chcą dostać pomoc i tych co tą pomoc będą nieść.Faktycznie trochę przypomina audiomanię,ja się wyklułem na AM i mam sentyment do niej,a wsumie miałem.No nic,rejestrować się i działać :) Zapraszamy.
Ja nie lubiłem audiomani musze szczerze przyznać, jednak wiele wiedzy zyskałem przez nią ale sentymentu nie mam żadnego ;-) Cenię tylko niektórych użytkowników którzy byli w stanie pomóc i byli na poziomie.
Skomentuj