Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALLEGRO jak nie płacić za zwrot prowizji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ALLEGRO jak nie płacić za zwrot prowizji

Witam mam mały problem :P mój młodszy brat kupił przez przypadek aukcje na allegro za prawie 500zł :shock: a ja nie mam zamiaru tego kupować ;] więc sprzedający wystąpił o zwrot prowizji będzie tego z 15zł :razz: to nie jest majątek ale nie będę płacił największym złodziejom w Polsce za darmo ;]
    Ale dobra przejdźmy do rzeczy
    Sprzedający podał powód ,,Nawiązano kontakt, lecz Kupujący odmówił zakupu"
    i jest taka możliwość ze mogę przesłać wyjaśnienie dotyczące przebiegu transakcji

I tu moje pytanie do was może ktoś z was już miął taką sytuacje albo wie co napisać w wyjaśnieniu jakąś ściemę ;] żeby ta prowizja nie przeszła na mnie (mam jeszcze 5 dni)
    Jakieś propozycje ?

Z góry ogromne dzięki i prosił bym o jak najszybsza odpowiedź :)
    Pozdrawiam

Jeśli się nie mylę to allegro odda prowizję, a ty dostaniesz ostrzeżenie.
    Miałem coś takiego 2 lata temu jak kuzyn zamówił z mojego konta 2 fony i za jeden nie zapłacił.

Skomentuj

samzi, jak to brat kupil przez przypadek?

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
        Jeśli się nie mylę to allegro odda prowizję, a ty dostaniesz ostrzeżenie.
        dokładnie. Ty nic nie zapłacisz, dostaniesz tylko warna(za 3 jest blokada konta)

Skomentuj

samzi, a ty przez przypadek podałeś mu login i hasło :shock:
          Dobrze, że nie kupił mieszkania lub innego mercedesa McLarena :mrgreen:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wystarczy ze mial logowanie i haslo w pamieci ) kuzyn wszedl na allegro i kupil )

Ja mialem z kolezanka W UK taki przypadek, zamowila na konto swoich rodzicow w firmie wysylkowej AMAZON 3 televizory, jakies ksiazki itp )) ale dziweczyna nie wiedziala jak to zrobila klikala klikala i kurier przyjechal za 3 dni ciezarowka PPP ale dalo sie odkrecic ))

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
              Wystarczy ze mial logowanie i haslo w pamieci
              Niby jak jak jest polaczenie SSL?

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                no właśnie!
                Coś kręcicie kolego.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

raffal81 napisał/a
                  Wystarczy ze mial logowanie i haslo w pamieci

kuzyn siedział na jego kompie, a on ma login i hasło zapamiętane w przeglądarce, czy to tak ciężko pojąć? Sam mam zapamiętane hasło bo nie chciało by mi się go kilkanaście razy dziennie wpisywać...

Skomentuj

brencik, dokładnie, firefox umie zapamiętać hasło :) Chociaż nie korzystam - ale prawie bym kupił coś z konta kumpla :P bo siedziałem na jego komputerze i nie zauważyłem, że jest zalogowany. Po włączeniu allegro.pl był już zalogowany.

Skomentuj

Bo allegro to dziadostwo. Sproboj takie cos w Mbanku.... firefox nie pomoże ani nawet ks. Rydzyk.

Skomentuj

Bo allegro to dziadostwo. Sproboj takie cos w Mbanku.... firefox nie pomoże ani nawet ks. Rydzyk.
                        ale mowa o allegro do którego ff zapamiętuje hasło.
                        Ale faktem jest to żę "młodszy brat zalicytował" brzmi naiwnie :P

Skomentuj

Teraz juz za późno, bo sprzedający napisał o zwrot prowizji i podał powód.
                          Można ominąć płacenia prowizji przy pomyłce jak sprzedający poda jako powód; zwrot przedmiotu w ramach gwarancji.
                          Swoją drogą, to Twoja wina, że nie dopilnowałeś brata :P

Skomentuj

takero nic takiego nie mówiłem ze licytował
                            Heh a to było tak ze nie wylogowałem się z alledrogo i nie wyłączyłem strony a odeszłem od kompa na chwile ;]
                            A ze braciszek ;]]]] skorzystał z okazji to wbił do pokoju i poklikał sobie troszkę sam bym przecież nie kupował dla jaj przedmiotów po 500zł i nie płacił za nie ;]
                            a to ze jak się 3 razy coś kupi i się za to nie zapłaci to blokują konto to wiem :)

Ale chodzi mi o to żebyście coś doradzili co napisać w tym wyjaśnieniu puścić jakąś ściemę np ze już mu zwróciłem pieniądze za prowizje (przelewem przez pocztę np ale pokwitowanie zgubiłem xD) a on i tak wystąpiło zwrot prowizji albo ze ktoś mi się włamał na konto ;p xD
                            Próbować trzeba xD a może kurt się uda i ta prowizja nie przejdzie na mnie :)
                            Więc dajcie jakieś propozycje
                            ,,Co dwie głowy to nie jedna" xD

A JEŚLI ktoś sobie chce poczytać to taki e-mail dostałem od alledrogo

Sprzedający wypełnił formularz zwrotu prowizji.
                            Sprzedający wystąpił do Allegro o zwrot prowizji, wybierając następujący powód niesfinalizowania transakcji:
                            Nawiązano kontakt, lecz Kupujący odmówił zakupu

Możesz przesłać wyjaśnienie dotyczące przebiegu transakcji w ciągu 7 dni od wysłania tej wiadomości. Jeśli tego nie zrobisz, zwrot prowizji zostanie przyznany automatycznie, (czyli jakieś szanse są) a Ty otrzymasz od serwisu ostrzeżenie za niewywiązanie się z umowy. Trzy ostrzeżenia otrzymane za niesfinalizowanie transakcji z trzema różnymi Użytkownikami powodują zawieszenie konta.

Skomentuj

Zamieszczone przez samzi
                              a może kurt się uda i ta prowizja nie przejdzie na mnie :)
                              nie rozumiesz tego że żadna prowizja na Ciebie nie przejdzie??!! Po prostu dostaniesz warna i tyle, i potem się pilnuj bo jak nazbierasz trzy to będzie ban... I nie pisz takich głupot jak:
                              Zamieszczone przez samzi
                              Ale chodzi mi o to żebyście coś doradzili co napisać w tym wyjaśnieniu puścić jakąś ściemę np ze już mu zwróciłem pieniądze za prowizje (przelewem przez pocztę np ale pokwitowanie zgubiłem xD) a on i tak wystąpiło zwrot prowizji albo ze ktoś mi się włamał na konto ;p xD
                              to śmierdzi na odległość krętactwem...

Skomentuj

samzi, albo napisz prawdę albo nie pisz nic. Co kogo interesuje że zgubiłeś domniemane potwierdzenie przelewu ? Z powodu takich ściem czy domniemań ludzie z allegro nie anulują Ci warna...
                                Zrobiłeś głupotę, więcej tego nie rób, i nie ważne czy to zrobił brat, ciocia czy pies sąsiada.
                                Nawet jakby mieli Cię tym obciążyć to czy naprawdę warto robić z siebie idiotę za 10zł ?
                                Uczciwości trzeba uczyć od młodości.

Skomentuj

Jakieś same problemy z tym allegro
                                  Mój kolega ma lepszy numer. Wystawił samochód na sprzedaż. Lekko przyrysowany do poprawek lakierniczych za nie dużą cenę. Rano zadzwonił do niego gość, że go kupuje i przyjedzie na 20 na centralny po jego odbiór. I nie będzie licytował, żeby nie płacić prowizji. Kolegi nie było jeszcze w domu i nie zdążył zdjąć aukcji a o 19 dzwoni drugi gość, że właśnie klikną "Kup teraz" i rano wysyła kierowcę z lawetą i z kasą po odbiór auta. Nie pomogło gadanie, że samochodu już nie ma. I co teraz?
                                  Obaj powiedzieli, że kupują bez oglądania. Komu powinien sprzedać?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Temu ktory zalicytowal ... jest zobowiazany umowa prawna a ten co dzwonil nie zwiazal sie zadna umowa z nim.

Skomentuj

lklukasz, odpowiedź jest prosta - ten kto zalicytował. Trzeba było zdjąć aukcję gdy pierwsza osoba zainteresowała się kupnem i tyle, zalicytowanie jest równoznaczne z zawarciem umowy.

Skomentuj

w regulaminie allegro pisze ze klikniecie "kup teraz" w przypadku samochodow i nieruchomosci nie jest rownoznaczne z zawarciem umowy wiec co najwyzej mozesz dostac negatywa i zaplacisz za prowizje, nic Ci zrobic nie moze jak odstopisz od sprzedazy temu co kliknol w "kup teraz"

Skomentuj

Czaruję...
                                        X