Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drukarka Laserowa - jaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drukarka Laserowa - jaka?

Tak jak w temacie, jaką polecacie w miarę tanią i dobrą drukarkę do termotransferu ??

http://allegro.pl/item756184671_sams...v_wys_24h.html

Nic lepszego nie znajdziesz.

Skomentuj

HP laserjet 2100 sam mam i jest dobra. a kosztuje 100zl uzywana po serwisie itp.

Skomentuj

canon canon canon, nie istnieją lepsze do termotransferu, i koczniecznie kup laminator za 30zł nie męcz się żelazkiem, będziesz mieć płytki jak z fabryki

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          http://allegro.pl/item756184671_samsung_ml_1640_toner_kabel_usb_gw_2 4_fv_wys_24h.html

Miałem wcześniej ML-1520, teraz ML-1640 (to co w linku) i termotransfer wychodzi b. dobrze, temp topnienia tonera jest całkiem niska, nie wiem dokładnie ile stopni ale u mnie na żelazku wystarczą dwie kropki ** żeby przenieść toner. Dużo zależy za to od papieru kredowego.

Skomentuj

A mógłbyś napisać jak sprawa ma się z napełnianiem tonera startowego? Czy wystarczy kupić i dosypać proszek?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
              HP laserjet 2100 sam mam i jest dobra. a kosztuje 100zl uzywana po serwisie itp.
              popieram
              mam 5szt (ja, bracia itp) i to bardzo dobra drukarka
              toner starcza na ok 5000-5500str
              nowe tonery (nie regenerowane) zdaza sie kupic za 30-40zl (ostatnio kupilem takich 6)
              a regeneracja jest rowniez banalnie prosta

Skomentuj

Zdecydowanie polecam któryś ze starszych modeli HP 5L,6L, 1100, 1200, 2100, 2200. Trzy pierwsze są idealne do termotransferu z względu na ich małą szybkość odpowiednio 5-10 wydruków na minutę. Daje to dobrą gęstość (krycie) toneru i nie jest podrywany podczas procesu utrwalania. Trzy następne są również dobre(sam używam HP2200).

flodins - canon canon canon
                całkowicie się z tobą zgadzam flodins, bo Canon to w środku jest HP :mrgreen:
                I tak dochodzimy do sedna sprawy , kup używanego HP i ciesz się dobrym i tanim wydrukiem.

Skomentuj

cudny mam samsunga clp300 jako drukarka do domu to jest swietna ale do plytek to troszke sie trzeba nameczyc ja rozpracowalem juz jak prasowac z niej wydruki ale ogolnie sa sporo lepsze drukarki i tansze do termotransferu chocby te starsze HPki ...

mnie natomiast interesuje sprawa z laminatorami moze troszke tu offtopic ale flodnis to sie nada ?
                  http://www.allegro.pl/item745430567_..._gw_f_vat.html kiedys na elektrodzie przegladalem jakies przerobki laminatorow itd potem mi sie nie chcialo ale teraz znowu sobie przypomnialem o tym

moze jakies prkatyczne uwagi ? masz jakies sprawdzone modele laminatorow cos tam chyba trzeba przy nich grzebac zeby plytki robic prawda ?

Skomentuj

Przeglądam te drukarki HP laserjet 2100 i jest trochę lipa bo mają port LPT którego nie mam przy Laptopie :sad: Może jakiś inny model godny polecenia z portem USB ? I mam tez pytanie co do papieru kredowego , mianowicie jest jakaś gramatura w zakresie od 100g do 350g - wiec który jest lepszy do termotransferu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tofik
                      Przeglądam te drukarki HP laserjet 2100 i jest trochę lipa bo mają port LPT którego nie mam przy Laptopie
                      a od czego sa kabeltki LPT-USB?
                      brat i kolega tak ma i bezproblemowo dziala
                      Zamieszczone przez Tofik
                      I mam tez pytanie co do papieru kredowego , mianowicie jest jakaś gramatura w zakresie od 100g do 350g - wiec który jest lepszy do termotransferu?
                      ja uzywam papiero po reklamach/ulotkach :P (taki gruby sliski/blyszczacy)

Skomentuj

z kalendarzy też się nadaje

Skomentuj

Jaką kupić laserową drukarkę w cenie do około 300zł? Ma służyć do drukowania dokumentów tekstowych ale też do wykonywania płytek drukowanych.

Skomentuj

Poszukaj jakiegoś starego hp, sam używam hp 4100 (wprawdzie ze skanerem, ale biorąc pod uwagę cenę lepiej wziąć bez), toner na 10k wydruków śmiesznie tani i oczywiście Ethernet.

Skomentuj

Używam Brother Hl-1112e‎. Tania w zakupie i utrzymaniu.
                              Polecam:)
                              Last edited by Adzik94; 07.10.2017, 17:39.

Skomentuj

HP 2055nd, mam kilka po rodzinie i sobie chwalę

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Mam tego brothera tylko czarny model 1112E
                                  Mała i prosta drukarka, przyjmuje wszystkie tonery. Różnica jest w jakości wydruku względem oryginału. Wszystko zależy od zamiennika. Ja polecam!

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1
                                    Szukam nowej taniej drukarki laserowej do termotransferu. Koniecznie z możliwością używania nieoryginalnych kaset z tonerem.
                                    Nie radzę używać zamiennika do termotransferu.

Skomentuj

Nie dostanie się nowej, ale nawet używka daje radę HP 1020 , z zamiennikami bez problemu zapierdziela i drukarka, i termotransfer
                                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        przeniosłem posty. W przyszłości kliknijcie "szukaj" zanim napiszecie nowy wątek lub post w niewłaściwym miejscu. Dzięki.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X