Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który z tych trzech telewizorków byście wybrali szybka decyz

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Który z tych trzech telewizorków byście wybrali szybka decyz

Muszę coś zamówić do końca tygodnia mam takie ograniczenia najlepiej 32" a budżet max 1600zł wybrałem te które najbardziej mi się spodobały choć się na tym nie znam i nie wiem na co zwracać najbardziej uwagę:

http://www.allegro.pl/item762450884_...najtaniej.html

http://www.allegro.pl/item752875517_...bk_kredyt.html

http://allegro.pl/item759263131_lcd_...y_lodzkie.html

No chyba że jest coś innego w tym budrzecio co by było lepsze to proszę o konkretne propozycje :wink:

Przepraszam już zmieniłem

Kondensator tantalowy jako telewizor chyba się kiepsko sprawi.

Skomentuj

Jakbym miał brać to Sharpa, po prostu dobra matryca, produkowane są w Japonii. Toshiba też niezła aczkolwiek mają nie swoje matryce (jeśli się mylę poprawcie mnie). Do czego ma być ten telewizor? TV cyfrowa czy kablówka? Jak już koniecznie musisz kupić LCD do 1600 zł to tego Sharpa bym Ci polecał, ale sensowne TV zaczynają się w granicach 2000 zł (mówię o 32").

Poczekaj też na opinie innych. Jestem tylko człowiekiem, mogę się mylić :P.

Skomentuj

Telewizor będzie służył do oglądania tv z anteny satelitarnej cyfry+ i do tego jakiś filmik na DVD raz na dwa tygodnie.

Mówisz że scharp najlepszy w sumie najmniej podobał mi sie z tej trójki ale napewno jest robiony w japonji a nie w chinach

Skomentuj

Sam mam Sharpa i chwalę sobie :mrgreen:. Niektórzy twierdzą, że długo przełącza kanały, mi to nie przeszkadza i nie zrażaj się o to do Sharpów, bo naprawdę nie ma po co. Ja tak nie twierdzę, a TV mi się baaardzo podoba .
          I nie polecam go tylko dlatego, że sam mam Sharpa. Gdybym go nie kupił zapewne też bym go polecał. Ale skoro bym go polecał i polecam, to go kupiłem i koło się zamyka .

Skomentuj

Zamieszczone przez djbuh
            Niektórzy twierdzą, że długo przełącza kanały
            w przypadku korzystania z tunera cyfry+ (czy jakiegokolwiek innego; toma085 pisze, że właśnie takie coś tam zastosuje) to nie ma znaczenia bo przecież kanały przełączasz na tunerze a nie na "tevau". Nie wiem czy te Sharpy sa produkowane w Japonii, ciężko w to tak bezgranicznie ufać bo przecież teraz wszystko robia chinczycy. Nawet jeśli jest składany w Japonii to nie wiadomo czy podzespołu nie są "obcokrajowe"

Skomentuj

a ja tam polecam panasa ...coprawda jaakurat kupilem zupelnie inna serie ;p ....

ale jak to powiedzial djbuh ....."mam i sobie chwalę" akurat miedzy tymi które wymieniłeś zbyt wielkiej różnicy nie odczujesz niezaleznie który z nich kupisz i taka jest prawda ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                akurat miedzy tymi które wymieniłeś zbyt wielkiej różnicy nie odczujesz niezaleznie który z nich kupisz i taka jest prawda ;p
                Zgadzam się z przedmówcą.

Ja użytkuje LG i też jestem zadowolony, a jest mniej więcej w tej samej klasie cenowej.

Skomentuj

Czyli co nie zależnie który z nich wybiorę to różnicy nie będzie to można się kierować który tańszy lub ładniejszy?

Skomentuj

tak

Skomentuj

Zamieszczone przez keisan
                      tak
                      keisan akurat miedzy tymi co on wymienił a sprzetami LG/samsung itp... to roznica jest ;p
                      przede wszystkim w matrycach

a wracajac do problemu wybierz z tych trzech ktory ci pasuje i bedziesz zadowolony ...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                        keisan akurat miedzy tymi co on wymienił a sprzetami LG/samsung itp... to roznica jest ;p
                        Ja pisałem na temat tych trzech które kolega toma085, wymienił.

Skomentuj

Kupiłem Toshibę Regze jak narazie 100% zadowolenia i obraz który jest o niebo lepszy niż ze samsunga z pokoju obok.

przede wszystkim w matrycach
                          dowiedziałem się że Panasonic i Toshiba mają matryce Sharpa które są robione w Japoni.

Skomentuj

Dobry wybór, z tego co się ostatnio dowiedziałem Regza jest dobra do cyfry, Sharp lepszy do kablówki, ale też byłbyś z niego zadowolony.

Skomentuj

toshiba to dobry wybór :)

Skomentuj

Ja ostatnio zastanawiam się nad Sharpem 32DH510 z zapisem na USB, ewentualnie odpowiednik full hd 32FH510.
                                toma085, napisz dokładniej jakie modele porównujesz.
                                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                                  Nie wiem czy te Sharpy sa produkowane w Japonii, ciężko w to tak bezgranicznie ufać bo przecież teraz wszystko robia chinczycy.
                                  Nie nie . Tu się mylisz . Może i matryce są z Japonii czy innych krajów dalekiego wschodu ale całą resztę robią polacy. U mnie w Strefie Ekonomicznej jest właśnie fabryka Sharpa wraz z kilkunastoma innymi fabrykami które robią podzespoły pod te telewizory (min. Sumika,Orion).
                                  Tanie Toshiby moim zdaniem są nie najlepsze. Gdy szukaliśmy pół roku temu LCD 32' w granicach 2500-2800zł to nawet za tą cenę Toshiby wyróżniały się ale negatywnie ( bardzo blade kolory i aż się nie chciało tego TV oglądać -pomimo różnych zmian w menu) Może nie wszystkie modele takie sa, ale z tymi 32' z którymi ja się zetknąłem taki problem występował.

Skomentuj

Zamieszczone przez bitbober
                                    U mnie w Strefie Ekonomicznej jest właśnie fabryka Sharpa
                                    Łysomice. Ludzie pracuja tam za psie pieniadze. Produkt finalny na poziomie ponizej krytyki.
                                    Zamieszczone przez bitbober
                                    Gdy szukaliśmy pół roku temu LCD 32' w granicach 2500-2800zł
                                    To jakis full wypas za te pieniadze mozna by lo kupic a nie Toshibe.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Łysomice. Ludzie pracuja tam za psie pieniadze. Produkt finalny na poziomie ponizej krytyki.
                                      Tak Łysomice.Psie pieniądze to najniższa krajowa + jakieś śmieszne dodatki.
                                      Zamieszczone przez pegelmesser
                                      To jakis full wypas za te pieniadze mozna by lo kupic a nie Toshibe.
                                      Przecież nigdzie nie napisałem że kupiliśmy Toshibe. Kupiliśmy Sonego 32w5710. Ale gdy szukaliśmy i porównywaliśmy TV to właśnie Toshiba blado wypadała .

Skomentuj

Aktualny, skoro nie jest zamknięty. Zreszta gdzie w regulaminie jest zakaz odpisywania na posty sprzed paru lat?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X