Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką kartę graficzną do ok300zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką kartę graficzną do ok300zł?

Witam

Zainteresowanie diyaudio przyćmiło zupełnie moje zainteresowanie komputerami. Moja karta graficzna GF 7300Gt już jest w stanie śmierci klinicznej i muszę niestety :cry: kosztem wzmacniacza kupić kartę graficzną.
    Proszę więc obeznanych o doradzenie jakiegoś modelu.
    Ja zastanawiałem się na GF 9400GT lub 9600GT

Mój komp to
    AMD athlon 64 3500+
    1,5 GB ramu

Oczywiście chodzi o to żeby nie przepłacać bo komputer ma już chyba ponad 3 lata.

Dobrze by było żeby karta była:
    - 512MB DDR 3
    - 256Bit
    - Wyjście HDMI do telewizora 37" jako jedyny monitor
    - Miała dobrą jakość obrazu( wcześniej miałem radeona 9000pro i miała znacznie lepszy obraz od GF 7300GT

I nie wiem na co należy jeszcze zwrócić uwagę, ale w gry gram bardzo rzadko, a zależy mi przede wszystkim na jakości obrazu np. przy oglądaniu filmów.

Zamieszczone przez jamess8
    9600GT
    miałem, polecam... Za mniej niż 300 spokojnie kupisz... Chociaż też bym się mocno zastanowił nad 9600GSO

Skomentuj

Kup sobie lepiej coś z radeona np. HD4670. Ten procesor nie udźwignie ci 9600gt ...

Skomentuj

http://allegro.pl/item769840892_giga...na_2_m_ce.html

badz

http://allegro.pl/item757023780_pci_...lman_4670.html

albo sobie szukaj czegos slabszego..

/edit/
        radek jak nie uzywasz Linuksa, poniewaz ich stery sa koszmarne

Skomentuj

Acha i zapomniałem dopisać że mam PCI-Express 1 nie 2.0, ale dzięki za linki.

[ Dodano: 2009-10-07, 21:37 ]
          Acha już doczytałem że będą działać na jedynce

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
            mam PCI-Express 1 nie 2.0
            przy takich kartach w niczym to nie przeszkadza :wink:
            Proponuje HD4670 ale nie z Zalmanem ponieważ nie działa na nim automatyczna regulacja obrotów, lepiej Powercolor(mam HD3850) lub Gainward .

ps Znajomy ma okazyjnie do sprzedania (Gainward) GF9800GTX 512MB z roczną gwarancją(450zł).

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
              HD4670
              mam taka w laptopie tylko wersje mobilna, i nie mam najmniejszych powodów do narzekań. Jak do tej pory to nie spotkałem gierki która by mi nie poszła :P

Skomentuj

Bo jest bdb budżetowa karta, jest to odświeżona 3850 - porównywałem 3dmarkiem2006. A wersja "mobile" jest z reguły 30-50% wolniejsza i tylko mają takie same oznaczenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                  porównywałem 3dmarkiem2006
                  W 3dmarku 2006 wyciągam okolo 7700 pkt także nie jest aż tak źle :P ale laptopy to zupełnie inna wydajność niż blaszaki i nie ma co wymagać od nich niewiadomo czego...

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
                    W 3dmarku 2006 wyciągam okolo 7700 pkt
                    to dobry wynik, PCtowa wersja wyciąga 8000-8700ptk w zależności od reszty konfiguracji. GF9600M wypadł już znacznie gorzej ok 5500ptk a wersja "GT" ok 9000ptk.
                    Wcześniej wspomniany Powercolor http://allegro.pl/item766221885_powe...e.html#gallery

Skomentuj

Ja ze swojej strony również polecam 4670. W kategorii do max 300zł chyba najbardziejsza będzie =]

Skomentuj

Witam ponownie

Jednak kupiłem tego GF 9600GT bo akurat nie było Radeonów 4670. W takim sklepie w Zabrzu, mają też swoje aukcje na allegro, polecam ich, są bardzo uprzejmi i można z nimi fajnie pogadać. Allegro
                        Koleś powiedział, że często piszą że te karty potrzebują ileś tam watowego zasilacza, ale to tylko po to żeby sprzedać więcej zasilaczy. U mnie tak karta spokojnie chodzi na 350W.
                        Bardzo mi polecał Radeona 4770, bo przyszłościowa, ale jednak ponad 100zł więcej trzeba wyłożyć.

Acha i raczej odradzam 7300GT bo to bardzo awaryjne karty, ale i tak mają dużego plusa (całkowita cisza)

Skomentuj

No to teraz tak: jeśli masz zasilacza słabej firmy, np. Tracer bądź podobne, których się lepiej wystrzegać to wymień. No i koniecznie zmień procesor, jeśli chcesz w pełni wykorzystać tą kartę.

Skomentuj

Lepiej kupowac GEFORCA )) 9600 gt dobry wybir do tego dochodzi CUDA i physx :)))

Skomentuj

Czaruję...
                            X