witam. orientuje się Ktoś może gdzie na śląsku kupię mdf 18 i grubszy? zjeździłem wszystkich stolarzy w okolicy (Tarnowskie Góry) i nikt nie ma, castorama nie ma, practiker nie ma, obi nie ma (info od pana co przycina płyty tam: "mdf dostanie Pan tylko w Anglii" ;D. ręce opadają.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MDF Śląsk???
Collapse
X
-
Widzę że wiele osób narzeka na przycięcie płyt w marketach budowlanych- ja osobiście korzystałem kilka razy z usług obi i castoramy i nigdy odchylenia od wymiaru podanego w zamówieniu nie były większe jak 1mm. Ostatnio kupiłem 8 surowych płyt meblowych 18mm o tym samym wymiarze i po złożeniu ich razem na płaskiej powierzchni mam idealne równe krawędzie. Albo u nas, na ziemi lubusko- zachodniopomorskiej mają w marketach lepsze piły albo osoby je obsługujące wprawy więcej mają. Przy okazji dodam, że w gorzowskim OBI i Castoramie niemal zawsze mają 18 i 22 mm MDF.
Skomentuj
-
To cienizna trochę- mi facet w OBI ociął nawet taki makaron jak 12mm płytę MDF na paski o wymiarach 30cmx1cm x 12 sztuk. I nawet nie marudził. A to było moje wtedy jedyne zamówienie. Więc to chyba sprawa indywidualnego podejścia danego pracownika a nie jakieś odgórne firmowe zalecenia, procedury itp. Trzeba chyba odpowiednio z facetem zagadać, że bardzo potrzebujesz taki właśnie wymiar, że nie musi byc szybko, by w wolnej chwili pocięli itp. Choć jak mówię, mi problemów żadnych nie robili.
Skomentuj
-
Brałem tam już wiele razy, cena jest za element inna dla indywidualnych klientów a inna dla firm (ja brałem na firmę).
Dokładność cięcia jest do ułamka milimetra - tną to na pile sterowanej numerycznie, jednym słowem polecam ich. Czasem mogą być długie terminy realizacji to zależy od ilości klientów, a jeśli masz niewiele do cięcia i nie opłaca się brać całej płyty to idź na tył do stolarni i zapytaj sie czy nie mają odpowiednich dla ciebie kawałków.
ja też mam bliżej do Chorzowa i z stamtąd właśnie brałem.
Skomentuj
Skomentuj