Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MDF Śląsk???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDF Śląsk???

witam. orientuje się Ktoś może gdzie na śląsku kupię mdf 18 i grubszy? zjeździłem wszystkich stolarzy w okolicy (Tarnowskie Góry) i nikt nie ma, castorama nie ma, practiker nie ma, obi nie ma (info od pana co przycina płyty tam: "mdf dostanie Pan tylko w Anglii" ;D. ręce opadają.

http://www.soma.tychy.pl/hdf.html może tam będą mieli.

Skomentuj

Nie dalej jak 3 dni temu kupiłem ( z przycięciem) MDF19mm w OBI w Katowicach.
      22mm z tego co pamiętam też mieli.

Pomijam fakt przycinania tego... ale większe płyty da się kupić.

Skomentuj

Widzę że wiele osób narzeka na przycięcie płyt w marketach budowlanych- ja osobiście korzystałem kilka razy z usług obi i castoramy i nigdy odchylenia od wymiaru podanego w zamówieniu nie były większe jak 1mm. Ostatnio kupiłem 8 surowych płyt meblowych 18mm o tym samym wymiarze i po złożeniu ich razem na płaskiej powierzchni mam idealne równe krawędzie. Albo u nas, na ziemi lubusko- zachodniopomorskiej mają w marketach lepsze piły albo osoby je obsługujące wprawy więcej mają. Przy okazji dodam, że w gorzowskim OBI i Castoramie niemal zawsze mają 18 i 22 mm MDF.

Skomentuj

To już nie chodzi o dokładność przycinania, bo ta jest dobra, ale o minimalne wymiary jakie tną...

OBI Katowice - 23x50cm
          Praktiker Katowice - 50x50cm ... i weź tu poskładaj kolumne... bez docinania się nie obejdzie

Skomentuj

http://www.soma.tychy.pl/tychy.html

Skomentuj

To cienizna trochę- mi facet w OBI ociął nawet taki makaron jak 12mm płytę MDF na paski o wymiarach 30cmx1cm x 12 sztuk. I nawet nie marudził. A to było moje wtedy jedyne zamówienie. Więc to chyba sprawa indywidualnego podejścia danego pracownika a nie jakieś odgórne firmowe zalecenia, procedury itp. Trzeba chyba odpowiednio z facetem zagadać, że bardzo potrzebujesz taki właśnie wymiar, że nie musi byc szybko, by w wolnej chwili pocięli itp. Choć jak mówię, mi problemów żadnych nie robili.

Skomentuj

Castorama w Bielsku, przeważnie mają 19mm MDF, najlepiej zadzwonic wczesniej, bo pare razy tego dnia akurat sie skonczyl, min wymiar 23x50 ale mozna zagadac :)

Skomentuj

maq73, kupowałeś tam mdf ??? jakie ceny i jakość przycinania:) ? najbliżej mam do chorzowa więc już jest jakiś sukces. w OBI w chorzowie mieli mdf max 6mm a koles powiedzial ze grubszy dostane tylko a Anglii ;d

Skomentuj

Brałem tam już wiele razy, cena jest za element inna dla indywidualnych klientów a inna dla firm (ja brałem na firmę).
                    Dokładność cięcia jest do ułamka milimetra - tną to na pile sterowanej numerycznie, jednym słowem polecam ich. Czasem mogą być długie terminy realizacji to zależy od ilości klientów, a jeśli masz niewiele do cięcia i nie opłaca się brać całej płyty to idź na tył do stolarni i zapytaj sie czy nie mają odpowiednich dla ciebie kawałków.
                    ja też mam bliżej do Chorzowa i z stamtąd właśnie brałem.

Skomentuj

Zapytam kumpla stolarza, skąd on brał MDF(19 i 22mm). Kumpel jest z katowic. A jak nie to po prostu przez niego myślę, że dałoby się załatwić, włącznie z docinaniem na wymiar.

Skomentuj

Oo sprawdzę tą stolarnie w chorzowie :) dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam. cursor pewnie możesz zapytać może bierze z okolic Tarnowskich Gór ;p a to by było już idealnie. ale wątpię bo w tym rejonie to bida z nędzą ;p

Skomentuj

Czaruję...
                        X