Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkręt z łbem imbusowym

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkręt z łbem imbusowym

Witam.
    Wie ktoś gdzie można kupić w normalnej cenie takie wkręty z łbem imbusowym takie jak te:
    http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1006923_1.jpg
    lub jakieś inne do przykręcenia głośników ładniejsze od zwykłych wkrętów do drewna. Są np. w Greltonie ale cena 30zł za 24 szt. jest mocno wygórowana. W sklepach w Krakowie zajmujących się sprzedażą śrub takich jak Nycz niestety tego rodzaju wkrętów nie mają.

http://www.allegro.pl/listing/search...%99ty+imbusowe

Wkręty i nie tylko w Greltonie :)

Skomentuj

W Polinku mają fajne śruby po 0,94zł za sztukę http://www.polink.com.pl/pliki/dane_...ne_tech_34.pdf

Skomentuj

Normalnie używam zwykłych śrub z łbem imbusowym i do tego nakrętki pazurkowe, co wychodzi 20 gr/ szt. ale właśnie chciałbym uniknąć wbijania nakrętek. Koszt tych polinkowych to 24 zł na dwie kolumny więc trochę dużo jak za głupie śrubki. Co do tych z monacora to rzeczywiście trochę taniej wychodzą. Ale zwykła śruba z łbem imbusowym to koszt 5 gr więc nie rozumiem czemu wkręt kosztuje 10 razy więcej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
          Ale zwykła śruba z łbem imbusowym to koszt 5 gr więc nie rozumiem czemu wkręt kosztuje 10 razy więcej.
          Bo jest taki fajny

Skomentuj

zwykła śruba z łbem imbusowym to koszt 5 gr więc nie rozumiem czemu wkręt kosztuje 10 razy więcej.
            bo ich jest malo
            jakbys zamowil u producenta odpowiednio duzo to wyjdzie taniej

W sklepach w Krakowie zajmujących się sprzedażą śrub takich jak Nycz niestety tego rodzaju wkrętów nie mają.
            a pytales o katalogi? czy by czasem nie mogli czegos takiego zamowic?
            zamowic mozna min karton - kupilbys i moznaby sprzedawac forumowiczom za normalne pieniadze

Skomentuj

W sumie nie pytałem bo gość miał taką minę jakby mi nic nie chciał sprzedać :mad: więc wolałem sie stamtąd ewakuować. Znalazłem jeszcze coś takiego:
              http://www.wkret-met.com.pl/catalogu...15&Product=240
              tylko trzeba by to zrobić na czarno. Zna ktoś może jakiś inny sposób niż psikanie sprayem?

Skomentuj

Przeszukalem wiele katalogow i nigdzie nie znalazlem wkretow impusowych wiec jest to wyrob nietypowy dlatego tak drogi. Sciagalem je z monacora choc nie sa jakies rewelacyjne a i rdza czesto sie na nich pojawia.

Zwykle wkrety jak wyzej mozna kupic czarne oksydowane lub lakierowane na ciemny braz.

Skomentuj

Mam cos takiego:
                  .Bardziej uniwersalne,niezawodne i eleganckie rozwiązanie problemu przykrecenia głosnika do obudowy(z reszta nie tylko głosnika).Narzedzie Torx15

Skomentuj

a ja mam nieco inny sposób.
                    takie śruby jakie pokazał zbyszek, na fotce można przykręcić bezpośrednio do płyty wiórowej bez uzywaniatej złotej nakrętki. ja najpierw wkręcam zwykły wkręt do drewna taki jak do łączenia płyt używamy i potem śmiało można do tego otworu wkręcić tylko śrube i trzyma bardzo mocno. tylko mam problem ze zdobyciem w mojej okolicy takich zwykłych śrub :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                      śruby jakie pokazał zbyszek, na fotce można przykręcić bezpośrednio do płyty wiórowej bez uzywaniatej złotej nakrętki
                      no zdecydowanie to nie tak hop,hop jak piszesz a już szczególnie z płyta wiórową :grin:Ale owszem,mozna wzmacniajac wcześniej naciety gwint np.zywicą epoxydowa lub czyms podobnym

Skomentuj

nierozumiem :razz:
                        ja już takim sposobej jak napisałem robiłem i jest bardzo dobrze.

Skomentuj

nierozumiem
                          to moze jeszcze raz:
                          Zamieszczone przez zbyszek
                          Bardziej uniwersalne,niezawodne i eleganckie rozwiązanie problemu
                          :wink:

Skomentuj

no ale moim zdaniem spokojenie można się obejść bez tego czegoś złotego na fotce (nie wiem jak to nazwać) :razz: i będzie tak samo

Skomentuj

no ale moim zdaniem spokojenie można się obejść bez tego czegoś złotego na fotce (nie wiem jak to nazwać) :razz:
                              to jest tulejka z gwintem w srodku.Wiercisz otwór,wbijasz tulejkę a następnie wkręcasz śrubę.Jest to po prostu kawałek solidnego,metalowego gwintu np.w materiale kruchym,nie nadajacym sie do gwintowania jak płyta wiórowa,mdf,hdf,tworzywa sZtuczne

Skomentuj

A czy ktoś wie gdzie można zdobyć te tulejeczki najlepiej z gwintem M8

Skomentuj

Sklepy meblowe mają coś takiego jak regulowane plastikowe ślizgi (2 rodzaje) na M6 i M8 chyba :P Mozesz zapytać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek
                                    to jest tulejka z gwintem w srodku.Wiercisz otwór,wbijasz tulejkę a następnie wkręcasz śrubę.Jest to po prostu kawałek solidnego,metalowego gwintu np.w materiale kruchym,nie nadajacym sie do gwintowania jak płyta wiórowa,mdf,hdf,tworzywa sZtuczne
                                    i wygląda na taką, że w czasie wkręcania śruby jeszcze się rozszerza i trzyma mocniej. Fajna sprawa.
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja nie używam tej tulejki i jest git :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                        i wygląda na taką, że w czasie wkręcania śruby jeszcze się rozszerza i trzyma mocniej.
                                        Tylko dlatego trzyma

Skomentuj

Czaruję...
                                        X